Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.11.2010

Obrat proti Kometě slávisté nedokonali, mají alespoň bod

26. kolo, úterý 30.11.2010, Slavia - Kometa Brno
Slavia
3:4p
1:2, 2:0, 0:1 - 0:1
Kometa Brno

Branky: 20. Krenželok (Svoboda), 30. Micka (Žižka), 34. Růžička (Kadlec, Vondrka) - 7. Dopita (Stehlík), 8. Brabenec (Huml), 58. Hruška (Kvapil, Veselý), 63. Dlouhý (Brabenec). Rozhodčí: Souček, Hodek - Bejček, Charvát. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 12251. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4.

Sestavy

Slavia

Kopřiva - Žižka, Kadlec, Benda, Roth, Vašíček, Špelda, Kolařík - Kuboš, Tomica, Svoboda, Vondrka, Jelínek, Poletín, Pospíšil, Krenželok, Žejdl, Micka, Doležal, Slavíček, Růžička

Kometa Brno

Trvaj - Mojžíš, Stehlík, Houdek, Zubíček, Šenkeřík, Bičánek - Dopita, Hruška, Kvapil, Erat, Brabenec, Hubáček, Dlouhý, Huml, Veselý, Svoboda, Svaňhal

Slávistům se sice podařilo opět otočit skóre, které se vyvíjelo v jejich neprospěch, nejprve totiž smazali dvoubrankový náskok soupeře a poté je poslal do vedení Vladimír Růžička, Brňané však vyrovnali dvě minuty před koncem třetí třetiny a v prodloužení rozhodl bývalý hráč Slavie Radek Dlouhý o tom, že dvě třetiny bodů poputují z metropole.

Předzápasové předpoklady se naplnily a už několik minut před oficiálním zahájením zápasu bylo jasné, že fanoušci Komety budou mít v O2 areně přesilu.

Těsně před zahajovacím buly se stala nevídaná věc. Brněnští fanoušci zaházeli ledovou plochu konfetami a do akce tak museli pořadatelé, aby dali vše do pořádku. Začalo se hrát s devítiminutovým zpožděním, ale po devíti sekundách musel rozhodčí hru znovu přerušit, protože z brněnského sektoru přilétla na led další konfeta a hrozilo zranění některého z hráčů.

Hráči tedy zatím kroužili dokola a čekali, až se nepořádek z hrací plochy uklidí. Nejvíce ze všech se nažhavil Michal Vondrka, který se během prvních pěti minut dostal dvakrát do velké šance. Jednou trefil tyč a podruhé připravenou hruď Jiřího Trvaje.

V 6. minutě však udeřilo na druhé straně. Jiří Dopita v dvojnásobné přesilovce nejprve přihrával skrz brankoviště, ale od Kolaříkovy holeně se k němu odrazil puk zpět a olympijský vítěz z Nagana překonal rozhozeného Kopřivu - 0:1.

A v čase 7.58 už to bylo 2:0. Ivan Huml tvrdě pálil od modré čáry, Kopřiva vyrazil jeho střelu nad sebe. Puk ovšem spadl do brankoviště a Kamil Brabenec ho pohotově dorazil za brankovou čáru - 0:2.

Kromě stálého fandění zvedla diváky ze sedaček potyčka Romana Erata, který se pustil do důrazně dorážejícího Tomáše Svobody. Oba si šli sednout na 2+2 minuty, ale pokračovalo se v plném počtu na obou stranách. Jenže o dvě minuty později přisedl k Eratovi Stehlík a začala početní výhoda slávistů. V ní několikrát pálil od modré Kadlec a tečované puky nebezpečně lítaly kolem Trvajovy branky. Žádný do ní ale nezapadl. 23 sekund před koncem první třetiny už se ale sešívaní radovali. Svoboda zachytil puk na vlastní modré a rozjel se do přečíslení, které po jeho přihrávce zakončil přesně Lukáš Krenželok - 1:2.

Druhá dvacetiminutovka patřila domácím. Už v 21. minutě měl velkou šanci Růžička, ale kotouč nadvakrát nedokázal dostat za Trvajova záda. Minutu na to se opakovala situace předcházející prvnímu gólu Pražanů s jediným rozdílem. Přečíslení zakládal Krenželok a rozhodl se vystřelit a Svoboda nedokázal kotouč dorazit. Následovaly další menší šance slávistů, ale Trvaj byl skvělý. Ve 25. minutě zahrozili hosté, Radim Hruška měl před sebou už jen jediného obránce, ale vystřelil pouze do Kopřivova betonu. O chvíli později už to bylo přečíslení dvou na jednoho, ale Jakub Svoboda trefil přemisťujícího se Kopřivu.

Hra se poté trochu zklidnila, až ve 30. minutě byl vyloučen Zubíček za podražení a následnou přesilovku už červenobílí využili. Žižka pálil od modré, Trvaj vyrazil puk před sebe, kde stál připravený Tomáš Micka, jenž přetlačil obránce a puk ze vzduchu napálil do branky – 2:2. O dvě minuty později mohl být obrat dokonán, ale Tomáš Pospíšil, který je ve Slavii na hostování právě z Brna, Trvaje tváří v tvář nepřekonal. Kometa pak hrála přesilovku, ale místo náporu přišel šok. Petr Kadlec zavezl puk do útočného pásma, z rohu ho přihrál před bránu, odkud ho mezi Trvajovými betony dostal za brankovou čáru Vladimír Růžička - 3:2.

Třetí třetina začala nepovedenou přesilovkou domácích, po které přišly příležitosti hostů. Asi v největší se ocitl bývalý slávista Radek Dlouhý, ke kterému se do mezikruží odrazil volný kotouč, ale branku těsně přestřelil. Ovšem pak následovala hluchá pasáž. Kometa se snažila něco vymyslet, ale slávisté dobře bránili střední pásmo a vyráželi do brejků. Jeden z nich zakončoval v 51. minutě Micka, ale druhý gól mu dobrým zákrokem sebral Trvaj.

Modrobílá část publika se nakonec vyrovnání dočkala, když v čase 57:43 přihrál Marek Kvapil před bránu zcela volnému Radimu Hruškovi, který srovnal na 3:3. Následovaly krušné minuty pro slávistickou obranu, která byla obdrženým gólem dosti zaskočena a sešívaní nevěděli co s pukem. Branka v základní hrací době už ale nepadla a zápas tak dospěl do prodloužení.

Nadstavba začala potyčkou mezi obráncem Rothem a Petrem Hubáčkem, za kterou byli oba vyloučeni, ale pokračovalo se ve čtyřech na obou stranách. V čase 62:36 pak zápas ukončil přesnou ranou do šibenice Radek Dlouhý a trefil tak Kometě druhý bod ze zápasu.

Ohlasy trenérů
Jiří Čelanský (Slavia): Klíčové pro nás bylo, že jsme v poslední minutě první třetiny do zápasu gólem dostali. Druhá třetina patřila nám, lépe jsme bruslili, ale bohužel jsme neodskočilo o více než jeden gól. Mrzí nás, že jsme v závěru těsný náskok neubránili. Dostali jsme gól z předbrankového prostoru a tím jsme postavili Kometu na nohy.

Vladimír Jeřábek (Brno): Před plným zimákem se hráčům vždy hraje dobře, takže jsme věděli, že to bude kvalitní zápas. Myslím si, že jsme měli první třetinu vyhrát o dva góly, ale udělali jsme hrubou chybu a Slavia přečíslení dva na jedno provedla velmi kvalitně. Druhá třetina byla z naší strany hrozná, začali jsme ji tak, jak jsme skončili předešlou. Nakonec šel zápas zaslouženě do remízy.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více