Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. prosince 2010

Těší mě, že se Sparta plácá u dna tabulky, říká dvougólový střelec Doležal

P r a h a - Třetí derby sezony vyhráli sešívaní 3:2. Slavia se i díky dvěma gólům Jiřího Doležala dostala do tříbrankového vedení, v závěru se ale o výsledek strachovala. "Samozřejmě, že je vždycky nepříjemné, když se soupeři podaří snížit ke konci utkání, ale myslím si, že jsme to zdatně ubránili," okomentoval závěr utkání Doležal.

Vaše góly dnes vypadaly, že byly dost šťastné.
Určitě tam bylo hodně štěstí. Tu první branku jsem ale chtěl. Viděl jsem, že Pöpperle stál hodně do hřiště a podobný gól jsem mu už dal, takže to byl trochu záměr.

O té Pöpperleho chybě jste věděl?
Nikdo se mi neukázal na nahrávku, tak jsem zkusil vystřelit, protože máme ze všeho střílet. A jak je vidět, tak to funguje. Do brány puk spadne z jakéhokoliv úhlu.

To byl i případ i druhé branky.
Já to nedostal na forhend, tak jsem musel vystřelil bekhendem. Stáli přede mnou dva hráči a nic jiného mi nezbývalo, tak jsem to zkusil a prošlo to až do brány.

Potěší góly do sparťanské sítě víc?
Samozřejmě to potěší. Dřív jsem góly nedával a teď mi tam pár branek napadalo. Jsem za to rád.

Bude nějaká oslava dvou branek?
Zítra máme trénink, v neděli zápas. Oslava nebude. Až v nějaké pauze, možná.

Souhlasíte s tím, že Slavia dává v poslední době podobné branky častěji?
Změnili jsme i styl hry, z kterého máme více šancí. Trošku nám ale přispívá i štěstíčko, za což jsme rádi. Dřív jsme se v tabulce potáceli dole a teď se trochu zvedáme.

Nebyl ten závěr zbytečně hektický pro vás?
Samozřejmě, že je vždycky nepříjemné, když se soupeři podaří snížit ke konci utkání, ale myslím si, že jsme to zdatně ubránili a vyhráli.

Už v minulých derby Sparta výsledek dotahovala. Nebáli jste se, že Sparta vyrovná?
Na to se nedá myslet. Museli jsme hrát a vyhrát. Bylo by špatné, kdybychom ztratili tříbrankový náskok.

Sparta dvě utkání před derby vyhrála. Nečekal jste od ní lepší výkon?
Sledovali jsme, že jim začalo trochu dařit, ale byli jsme na to připravení. Nastoupili ve velkém tempu, bylo to nepříjemné, ale podařilo se nám to ustát a tím pádem jsme utkání zvládli.

Sparta v O2 areně nevyhrála od roku 2008. Myslíte na to, že se Spartě u vás nedaří?
To vůbec nesleduju. My se musíme připravit na každý zápas zvlášť a koukat se do historie prostě nejde. Soustředíme se zápas od zápasu.

Sledujete trápení Sparty?
Samozřejmě mě těší, že se plácaj u dna tabulky.

Jak reálně vidíte postup do první šestky?
Musíme jít zápas od zápasu a snažit se urvat co nejvíc bodů. Teď ve Vítkovicích to bude těžké, ale musíme se o to poprat a pokusit se tam vyhrát.

Autor Tomáš Vrábel, OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více