Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.12.2010

Slávisté zakončili rok 2010 vysokou porážkou

35. kolo, čtvrtek 30.12.2010, Slavia - Pardubice
Slavia
1:5
0:3, 0:2, 1:0
Pardubice

Branky a nahrávky: 54. Žejdl (Kadlec, Vondrka) - 5. Bartek (Somík), 10. Kaberle (Somík, Bartek), 11. Mezei (Radil), 23. Zohorna, 32. Bartek (Somík). Rozhodčí: Šír, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 7169. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

Sestavy

Slavia

Kopřiva (od 41. Furch) - Žižka, Kadlec, Kuboš, Kolařík, Roth, Vašíček, Špelda - Svoboda, Vondrka, Jelínek, Poletín, Pospíšil, Barák, Žejdl, Micka, Doležal, Benda, Sklenář, Skořepa , Tomica

Pardubice

Růžička M. – Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Kolář II, Mezei, Drtina – Kolář I, Koukal, Starý – Bartek, Zohorna, Somík – Radil, Buchtele, Kousal – Špirko, Rákos, Pineault - Nahodil.

Po šesti domácích výhrách v řadě přišla porážka. Proti Pardubicím se sešívaným od začátku nedařilo a už po první třetině prohrávali 0:3. Když pak hosté během druhé části přidali další dva góly, bylo vymalováno. Čestný úspěch nakonec zaznamenal Žejdl, který se trefil poprvé v extralize. Slavia tak zakončí rok 2010 na osmém místě s 53 body a o první šestku se ještě povede tuhý boj.

Exslávistický brankář ve službách Pardubic Adam Svoboda dostal tentokrát volno, trenér Jandač poslal mezi tři tyče mladého Martina Růžičku. Zaměstnanějším mužem byl ale jeho protějšek Miroslav Kopřiva. V páté minutě ho při hostující přesilovce nejprve zachránila tyčka, v čase 4:34 už však inkasoval. Martin Bartek napřáhl z mezikruží do protipohybu slávistického gólmana a Pardubice vedly 1:0.

Poté si vzal slovo talentovaný Jiří Doležal, měl ovšem kopec smůly. Během jedné minuty hned dvakrát trefil břevno a Pardubice nemilosrdně trestaly, když v 10. minutě předvedly nejkrásnější akci úvodní třetiny. Somík si najel do útočného pásma, nahrál zcela volnému Bartekovi a ten okamžitě přiťukl na najíždějícího Františka Kaberleho, který přesnou střelou poslal Východočechy už do dvoubrankového náskoku – 0:2.

Po necelých dvou minutách to se Slavií vypadalo ještě hůř. Branislav Mezei zůstal na chvíli neobsazený v útočném pásmu a nadvakrát propasíroval puk za Kopřivova záda, hosté tak vedli už 3:0. Opaření domácí se sbírali jen pomalu, přesto měli brzy velkou šanci na zkorigování výsledku. Vašíček ale v dobré pozici hledal ještě lépe postaveného Micku, který jenom promáchl, takže puk skončil kdesi v rohu kluziště.

Pokud si slávisté o přestávce řekli, že na svého soupeře po návratu na led pořádně vlétnou, jejich plány dostaly povážlivou trhlinu už ve 23. minutě. A byl to pro domácí hodně smolný moment. Tomáš Zohorna nahazoval z rohu kluziště, Kopřiva vyrazil jeho střelu jen do pozadí Tomáše Žižky a od něj se puk odrazil do sítě – 0:4.

Od té chvíle jako by “červenobílí“ trochu rezignovali. Pardubice tak v klidu kontrolovaly hru a záhy se dočkaly páté trefy. Po zmatcích za bránou Slavie se puk dostal k volnému Martinu Bartekovi, jenž zblízka překonal bezmocného Kopřivu – 0:5. Těsně před sirénou si pak dvě vyložené šance vypracoval ještě Petr Koukal, šestý hřebíček ovšem nepřidal.

O přestávce proběhla na ledové ploše povedená iluze kouzelníka Pavla Dolejšky, který pro třetí část vyčaroval do brány domácích Dominika Furcha. A i on musel ze své torny vytáhnout řadu zákroků. Zaskvěl se především při šancích Nakládala se Somíkem, v obou případech předvedl rychlé sklapnutí betonů.

Tempo hry o dost opadlo, což se vzhledem k výsledku dalo předpokládat, pár vzrušivých momentů se přesto našlo. V 51. minutě se bohužel zranil agilní Doležal, který schytal tvrdý direkt u mantinelu a podle prvních zpráv zřejmě utrpěl otřes mozku. Pokud se tato diagnóza potvrdí, bude Doležal již šestým útočníkem na marodce sešívaných…

Ale nakonec si slávisté mohli najít na utkání i nějaké pozitivum. V čase 53:16 totiž vstřelil svůj první extraligový gól Lukáš Žejdl, jenž si sjel na chytrou nahrávku Kadlece a umístěnou střelou k tyči upravil na konečných 1:5.

Trenér Slavie Vladimír Růžička se tak 300. výhry v základní části extraligy nedočkal, dobýt ji ale může už v neděli proti Kladnu.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více