Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.1.2011

Starší dorostenci vezou plný počet bodů z Třince

35. kolo, sobota 15.1.2011, Třinec - Slavia
Třinec
2:5
0:1, 1:3, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 24. Malyjurek, 59. Franek (Ohera) - 18. Žemlička (Brzák, Tajovský), 33. Hlinka (Tejral), 34. Mašín (Fortelka), 37. Hlinka (Tejral), 58. Brzák (Žemlička). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5.

Sestavy

Třinec

Chvostek D. (33. Němec) - Pisarik, Kurzok, Blahuta, Valíček, Jonáš, Štencel, Běhal - Ohera, Ižacký, Chvostek M., Samek, Vrabel, Matěj, Pargáč, Slovák, Malyjurek, Franek, Jaroš, Kofroň

Slavia

Mouček - Jedlička, Novák, Nádvorník, Brzák, Fortelka, Kajka, Červený, Tajovský - Ryzák, Rod, Žemlička, Drahorád, Tejral, Freisler, Hložek, Löbl, Mašín, Hlinka, Hejna

TŘINEC - Starší dorostenci vezou po výhře 5:2 tři body z Třince. Zlom utkání přišel po půl hodině hry, kdy slávisté třemi góly v rozmezí čtyř minut zvýšili na 4:1. V posledních dvou minutách oba týmy spíše kosmeticky upravily skóre na konečných 2:5.

Aktraktivní hokej s šancemi na obou stranách. Tak by se daly popsat úvodní minuty střetnutí mezi Oceláři z Třince a Pražskou Slavií.

Úvod utkání ale nepříjemně poznamenalo zranění hostujícího Patrika Löbla, který po zásahu Tadeáše Jaroše zůstal dlouho ležet na ledové ploše. Na pomoc byla přivolána i nosítka, která nakonec nebyla potřeba, jelikož se Löblovi podařilo odjet po svých. Hostům se tedy naskytla možnost dlouhé 5-ti minutové přesilovky. Tu ale nesehráli svěřenci trenéra Jiřího Vebera dle svých představ, a tak se skóre utkání neměnilo.

Změnu stavu přinesla až poslední pětiminutovka první periody. Hosté dostali v 16. minutě možnost další počentí výhody, prosadit se ale dokázali až třicet vteřin po její uplynutí. Domácí obrana zcela zapomněla na Vojtěcha Žemličku, který po přihrávce Brzáka překonal brankáře Chvostka poprvé. Domácí se ještě ke konci úvodní části snažili o vyrovnání, proti ale byl brankář Mouček.

Hned v úvodu prostřední dvacetiminutovky měli hosté pořádnou dávku štěstí, před Moučka se totiž natlačil Vrabel. Brankář hostů ale velmi povedeným zákrokem nedovolil vyrovnání stavu. Stav zápasu se tak měnil až po dalších třech minutách. Postaral se o to Pavel Malyjurek. Při svém průniku byl totiž zastaven nedovoleně, a z následného trestného střílení se mu podařilo překonat brankáře Moučka, a vyrovnat tak skóre zápasu.

Nerozhodný stav vyržel dalších deset minut. Dvě minuty po uplynutí poloviny zápasu se před Chvostkem dokázal prosadit Filip Hlinka, který po pasu Petra Tejrala zasunul puk podruhé za záda brankáře Chvostka. Gólman Třince si při tomto zákroku musel přivodit nějaké zranění, jelikož jej v bráně vystřídal Karel Němec. Ani on ale nedokázal dlouho vzdorovat ofenzívě Slavie. Již po další minutě se skóre opět měnilo. Od modré totiž napřáhl Dominik Mašín, který propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně tedy brankáře Němce.

Úvod poslední periody byl ve znamení dobývání hostující branky. Domácí se často tlačili do zakončení, překážkou jim však byl brankář se jménem Václav Mouček. Ve 46. minutě stálo při hostech hokejové štěstí, jelikož domácí Tomáš Franek svou tečí mířil těsně nad horní tyčku. Poté nastala pasáž hry ve středním pásmu, kdy se ani jednomu z celku nedařil přechod přes modrou čáru soupeře.

Skóre se tedy měnilo až v závěrečných minutách utkání, a to hned dvakrát. Nejprve to bylo na straně hostů. Rychlá kombinace celé útočné formace pramenila v pátou branku v síti třineckých Ocelářů. Postaral se o to Luboš Brzák, který se nejlépe orientoval před brankovištěm a podařilo se mu zavěsit puk pod horní tyčku Němcovy branky. Hned minutu na to se k puku dostal Tomáš Franek, který tak alespoň kosmeticky upravil výsledek utkání. Třinec - Slavia 2:5.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video