Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.1.2011

Slavia prohrála v Budějovicích 0:3 a spadla na sedmé místo

42. kolo, úterý 18.1.2011, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
3:0
0:0, 3:0, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 26. Gulaš (Langhammer), 29. Kašpařík (Mikeska), 38. Martynek (Vydarený). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Barvíř, Blümel . Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5 603.

Sestavy

Č. Budějovice

Kovář (Hrubec) – Ptáček, Kolarz, Kotaška, Novák, Šulc, Snopek, Vydarený – Pletka, Martynek, Mikeska, R. Pšurný, Šimánek, Kuchejda, Kašpařík, Podlešák, Květoň, Červený, Langhammer, Mertl, Gulaš.

Slavia

Furch (Slipčenko) – Žižka, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Barák, Kolařík – Tomica, Holec, Svoboda, Vondra, Jelínek, Pospíšil, Krenželok, žejdl, Poletín, Micka, Doležal, Třetina, Sklenář.

Slavia přímý souboj o šestou příčku, zaručující postup do play off bez předkola, nezvládla. V Českých Budějovicích prohrála 3:0, všechny branky inkasovala ve druhé dvacetiminutovce. V bráně sešívaných se objevil Dominik Furch.

Na utkání se do Budvar arény vydala velmi slušná návštěva. Překvapením bylo, že brankář Kopřiva nebyl ani na střídačce a do branky se postavil Furch. První náznak šance měli domácí hned ve druhé minutě, kdy se na Furcha řítil Gulaš a Květoň. Jihočeský střelec Gulaš hledal svého kolegu, ale jeho přihrávku zblokoval obránce. Dále byli domácí aktivnější a Furch si připsal pár lehčích zákroků. Naproti tomu Kovář si sáhl na puk mnohem později, ale také byl na místě. Slavia měla možnost hrát první přesilovou hru, ale Jihočeši se bránili skvěle a Kovář měl jediný zákrok po střele Svobody z dálky. O chvíli později měli přesilovku i domácí a vedlo se jim stejně. Dalších minutách bylo utkání oboustraně bojovné, ale brakáři měli zákroky spíše po střelách z dálky. Větší možnost měla Slavia při zmatku před Kovářem, kde se k puku dostal Sklenář, ale puk se mu do branky dopravit nepodařilo. Největší šance byla k vidění v poslední minutě. Domácí útočník Tomáš Mertl přebral puk na modré, předjel obránce a jel sám na Furcha. Ten se ovšem nenechal rozhýbat a nájezd chytil. V posledních vteřinách hráli domácí ještě přesilovku a Snopek tvrdě vystřelil do dobře postaveného Furcha. Ten pochytal v první třetině dokonce dvacet střel domácích hráčů. V první třetině gól nepadl.

Začátek druhé třetiny byl ve znamení častého vylučování hráčů na obou stranách. Více pykali hosté. Největší šanci měl Tomica, který se ocitl sám před Kovářem a ten se ukázal v nejlepším světle. První gól dali domácí v oslabení. Jakub Langhammer našel najetého Milana Gulaše, který se dostal s pukem do třetiny, vystřelil z poza obránce a jeho střela skončila v síti. Slavia pak hrála sedmnáct vteřin přesilovku pět na tři, ale na branku to bylo málo. Při hře čtyři proti čtyrem vyhazoval Mikeska puk a k tomu se dostal Pavel Kašpařík, který se právě vrátil z trestné lavice. Jel z boku na Furcha, položil si ho a po ledě podruhé skóroval. Pak se chvíli hrálo v plném počtu a na led se dostali i hráči, kteří spíše odpočívali na střídačce. Před koncem třetiny byli opět vyloučeni hosté a domácí bleskovcě využili. René Vydarený pálil od modré. Jeho střelu tečoval Rostislav Martynek do Furcha. Ten puk jen vyrazil a českobudějovický útočník ho trefil pod horní tyčku a bylo to už 3:0. Domácí se dostali do pohody a konec třetiny dohráli před Furchem, kterého zasypali množstvím střel. Furch už do konce třetiny neinkasoval a tak druhou část vyhráli Jihočeši 3:0.

Třetí část hry začala oznámením hlasatele, že Vladimír Růžička obdržel trest do konce zápasu. Pak se začalo hrát. Průběh zápasu byl stále stejný. Slavia měla velkou šanci, když před Kovářem měl dva pokusy Třetina. Pak Slavie přečíslila Jihočechy při jejich přesilovce a jela ve třech na jednoho obránce, ale Vašíček vystřelil do Kováře. Hra byla sice vyrovnaná, ale bylo vidět, že Slavia chce vstřelit branku. Proti byli domácí v čele s Kovářem. Ten předváděl, že má formu a slávistické pokusy likvidoval. Slavia zvyšovala tlak a Českobudějovičtí využívali hru na brejky. Postupně bylo jasné, že hosté na body nedosáhnou a domácí se opět dostávali před Furcha. Diváci je za to odměnili mexickou vlnou. Dvě minuty před koncem zápasu se vytáhl Kovář po střele Sklenáře, když předvedl mršnost své lapačky. V posledních vteřinách zápasu ještě jel Pavel Kašpařík sám na branku, ale trefil jen tyč. I přesto oslavil svůj šestistý první start v extralize brankou a výborným výkonem. Domácí tak zaslouženě vyhráli 3:0 a mohou slavit šesté třibodové vítězství v řadě na svém ledě.

Ohlasy trenérů
Milan Kupka (České Budějovice): Pokračovali jsme ve stejném duchu jako v předchozích domácích utkáních. Musíme hráčům poděkovat za to, že zápas zvládli bez inkasovaného gólu a jsme rádi za tři body.

Jiří Čelanský (Slavia Praha): Pokud budeme takhle hrát dál, tak nemůžeme počítat s bodovým ziskem. Kolega Růžička byl vyloučený podle mého názoru za to, že si vyřizoval něco s rozhodčími. Zbytek zápasu strávil v kabině a nechal koučování na mně. Plně mi důvěřoval, ve spojení jsme nebyli.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více