Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. ledna 2011

Svědčí nám domácí užší kluziště, říká šťastný střelec Třetina


Slavii čekala na vstřelený gól 133 minut. Zlepšení nastalo až na domácím kluzišti, kde slávisté porazili druhý tým tabulky Vítkovice 4:3. „Asi to bylo tím, že na našem úzkém kluzišti dokážeme vyvinout na soupeře lepší pressing,“ říká střelec šťastného gólu Miroslav Třetina.

Během nedávné série domácích zápasů mezi vánočními svátky si Slavia na střeleckou potenci rozhodně stěžovat nemohla. V pěti zápasech vstřelila soupeřům 18 gólů a v extraligové tabulce stoupala strmě vzhůru. V jednu chvíli dokonce i okupovala 6. příčku zaručující přímý postup do playoff. V posledních dvou venkovních zápasech, v Českých Budějovicích a na Spartě, ovšem nedokázala skórovat a nyní se opět pohybuje na místech, z kterých by musela po základní části absolvovat nevyzpytatelné předkolo. „Umístění v šestce by bylo samozřejmě příjemné, ale na to teď zas tak nemyslíme. Extraliga je hodně vyrovnaná a náš cíl je především hrát playoff,“ líčí pohled slávistické kabiny Třetina.

Vítězství nad Vítkovicemi se nerodilo snadno. Slávisté dvakrát prohrávali a úvodní třetina nakonec skončila nevídanou přestřelkou, ve které padlo pět branek. „Zlepšili jsme důraz, o což jsme se snažili i v posledních zápasech. Dneska se k nám však konečně přiklonilo i štěstíčko,“ řekl po zápase střelec gólu, jehož přihrávku na Vondrku si srazil do protipohybu bezmocného vítkovického brankáře jeho vlastní obránce.

Roman Málek vůbec prožil nepříliš povedené utkání. Z osmi střel v první třetině mu prošli za záda 3 střely a na začátku druhé části inkasoval ještě jednou. „Byly to takový smolný góly, jedna ušmudlaná dorážka a pak ta vlastní teč. Ale beru to i na sebe, ten první mi tam prošel mezi nohama, to musím mít,“ líčil důvod prohry strážce vítkovické klece Roman Málek.

Ten se vracel na známé prostředí. Vždyť s dospělým hokejem začal právě v Edenu a se Slavií získal i svůj doposud jediný mistrovský titul. V nominaci na slávistu desetiletí ovšem chybí, a to i řadě fanoušků. „Je hezké, pokud si tu na mě po sedmi letech ještě někdo vzpomene, ale zápasy se Slavií už dávno beru prožívám jako všechny jiné. Přeci jen je to už dlouhá doba.“

Pro domácí to bylo vítězství za tři body po dlouhých čtyřech zápasech. „Doma se nám hraje určitě líp. Asi to je i tím, že na úzkém kluzišti dokážeme vyvinout na soupeře lepší pressing. Vlastně z každé pozice tu jde dát gól, je to od mantinelu blíž k bráně a tak se můžeme důrazem dostat do tlaku,“ míní Třetina.

Autor Martin Křížek
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více