Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
15. srpna 2002

Chci hrát co nejlépe!

Nejlepším hráčem třetího pohárového utkání Slavie byl zřejmě Milan Antoš. Svojí brankou do prázdné svatyně hostí pečetil naše vítězství, byl také u zrodu akce, která předcházela vyrovnávající brance Josefa Beránka. Je proto nasnadě, že jsme úspěšného hráče po zápase krátce vyzpovídali.

Utkání s Pardubicemi v play-off minulého ročníku byla velmi vyhecovaná a napjatá. Nebáli jste se tohoto, v podstatě přátelského, utkání a nějaké eventuální vendety?
My jsme se o tom v kabině bavili a napjatě čekali, jaký zápas to bude. Bylo to však v pohodě, jednu chvilku to sice vypadalo, že se pobijeme, ale nakonec to dopadlo výborně a utkání bylo velmi korektní. Také proto, že utkání výborně zvládli rozhodčí.

V tomto utkání jsi vstřelil gól, připsal si jednu asistenci, že by ti již přicházela forma?
Ne, to ne! Ten gól byl šťastný, já jsem to vyhodil do rohu, dojížděl tam Pepa Štraub, ale nějak divně se to odrazilo a padlo to tam.

Slavii se dříve v poháru nedařilo, nyní má po třech zápasech plný počet bodů. Máte nějaký cíl pro pohár?
My to tak neprožíváme. Já jsem například teprve v Liberci zjistil, že se další zápasy nehrají o vánocích, ale ještě před ligou… My jdeme zápas od zápasu, zatím se nám daří, ale jak to půjde dál? Uvidíme.

Takže zápasy v poháru jsou spíše přípravou než lítým bojem o postup?
No jistě, vždyť dneska jsme třeba hráli bez Steinera, Hrušky a Míky, nám jde hlavně o kvalitní přípravu na sezónu. Jestli se máme rvát o postup či ne, to je otázka spíše pro vedení klubu.

V hráčském kádru byl v létě menší průvan, jaká je v současnosti parta v naší kabině?
Vztahy máme výborný, je zde super parta, klidně zajdeme posedět, poklábosit… Marka Posmyka znám již z působení v Jihlavě, Franta Kučera je skutečnou osobností, myslím, že mezi sebou problémy nemáme.

Co by jsi vzkázal fanouškům, nemusí se bát, že když se v přípravě zatím daří, že to v sezóně bude slabší?
Jedná se stále o přípravu a výsledky nejsou tak důležité. Navíc úspěchy v přípravě mohou mužstvo povzbudit do ligových zápasů. Vždycky je lepší vyhrávat než prohrávat.

V poháru to jde, říkáš, že rádi vyhráváte, pokud se to podaří přenést do ligy, kam až může Slavia dokráčet?
To se nedá ještě říci. Vloni jsme měli také kvalitní kádr, ale přišla velká série zranění a nevypadalo to moc dobře. Nejdůležitější je postoupit do play-off, pak také trošku na soupeři, ale až vyřazovací boje vše rozhodují.

A ambice útočníka Milana Antoše?
Já chci hrát co nejlépe a dávat co nejvíce gólů. Pak budu spokojený já, Slavia i fanoušci!

Reportáž a fotografie

Autor Karel Líbal
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více