Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
3. února 2011

Slavia zavítá do Pardubic. Fanklub chystá největší výjezd základní části

Do konce základní části zbývá pouhých pět kol. Boj o každý bod bude čím dál tím těžší. Teď už se není na co šetřit a to ví i slávstický fanklub. V rámci 48. kola Tipsport extraligy vyjede Slavia na led mistrovských Pardubic a nejvěrnější fanoušci sešívaných chystají největší výjezd letošní základní části. Fanklub slibuje, že bude na východě Čech vidět i slyšet. Boj o důležité extraligové body začíná v pardubické ČEZ aréně od 18.00.

Náš soupeř

Trenéři: Josef Jandač, Pavel Hynek
Největší úspěchy: 2x mistr extraligy (2005, 2010)
Internet: www.hcpce.cz
Hvězdy týmu: František Kaberle, Petr Koukal, Adam Svoboda

Červenobílé dresy, šály a čepice s sebou

Pokud se chystáte se slávistickým fanklubem na výjezd do Pardubic, nezapomeňte si s sebou vzít všechno červenobílé oblečení, které doma máte. Údajně totiž půjde o největší letošní výjezd a bude určitě vypadat hezky, když se už na Hlavním nádraží sejde parta lidí v červenobílých barvách. Zápasy proti Pardubicím patří k vrcholům základní části a v ČEZ aréně nikdy nebyla nouze o skvělou hokejovou atmosféru. Přidejte se i vy a podpořte Slavii na východě Čech. Více informací o výjezdu a možnost přihlášení naleznete na stránkách www.sesivani.com nebo v tomto čánku.

Poslední čtyři zápasy skončily rozdílem jedné branky

Že jde do tuhého a každý tým bojuje o body na 100 %, dokazují i poslední čtyři zápasy Slavie. Všechny totiž skončily rozdílem jedné branky, navíc jednou rozhodovalo prodloužení a dvakrát samostatné nájezdy. Svěřenci Vladimíra Růžičky ale v pravou chvíli zabrali a ze zmiňovaných čtyř duelů prohráli pouze jednou, když v Karlových Varech padly až po nájezdech.
Pražané zvládli i minulé kolo, které se neslo v retro duchu. Do O2 areny přijela Plzeň a oba týmy nastoupily v retro dresech. Historic game nerozhodl nikdo jiný než Tomáš Svoboda, který proměnil dva nájezdy a získal tak pro Slavii bod navíc za vítězství 4:3 sn.

Pardubice jako noc a den

Východočeši prožívají zvláštní období. Od 38. kola drží nevšední sérii, během níž vždy po prohraném zápase následuje výhra, na tu naváže prohra a tak pořád dokola. Vinou těchto kolísavých výkonů jim uteklo čelo tabulky a figurují na pátém místě tabulky čtyři body před Slavií. V minulém utkání porazili úřadující mistři extraligy v repríze loňského finále Vítkovice 4:0. Pokud jim tedy ne příliš lichotivá série vydrží, z ČEZ arény odjedou v pátek s prázdnou a slávisté se na ně dotáhnou na jediný bod.
Svěřenci Josefa Jandače si ale jistě porážku nepřipouštějí. Navíc mají se Slavii zatím negativní bilanci vzájemných zápasů a případná výhra v základní části by celou situaci obrátila v jejich prospěch.

Jak celá hádanka dopadne, se dozvíme v pátek od šesti hodin odpoledne.

Postavení v tabulce

5. Pardubice  47  21 – 2 – 10 – 14     130:116    77 
7. Slavia 47 18 - 8 - 3 - 18 126:124 73

Sestavy v minulém kole

Růžička – Kolář II, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Nakládal, M. Drtina – Kolář I, Koukal, Starý – Bartek, Nahodil, Somík – Kůrka, Zohorna, Pineault – Buchtele, Špirko, Rákos. Kopřiva - Roth, Vašíček, Kuboš, Kolařík, Žižka, Krejčík - Krenželok, Třetina, Vondrka - T. Svoboda, Jaškin, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Pospíšil, Sklenář, Poletín.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více