Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
5. února 2011

Boj o první šestku pokračuje. Slavii vyzve Kladno

Před reprezentační přestávkou stihnou svěřenci Vladimíra Růžičky odehrát ještě jedno utkání. Ve 49. kole Tipsport extraligy zavítá Slavia na led tápajícího Kladna a bude určitě chtít potvrdit důležité páteční vítězství v Pardubicích. Na první šestku schází sešívaným jediný bod. Naopak na Kladně každým kole přituhuje boj o záchranu v nejvyšší soutěži. Přijeďte Slavii podpořit na nedaleký kladenský stadion. Zápas startuje 6. února od 17:30.

Náš soupeř

Klub založen: 1924
Trenéři: Petr Tatíček, Jiří Kopecký
Největší úspěchy: Československo: 6x mistr ligy (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: www.hc-kladno.cz
Hvězdy týmu: Pavel Patera, Libor Procházka, Jaroslav Kalla

Kladno bojuje o záchranu, ale osmkrát v řadě padlo

„Takhle se o záchranu nebojuje,“ slyší teď kladenští hokejisté ze všech stran. A není se čemu divit. Fanoušci středočeského klubu se naposledy dočkali vítězství 14. ledna. Od té doby svěřenci trenéra Tatíčka osmkrát prohráli. A nedávno beznadějně poslední Mladá Boleslav je stáhla na čtyři body.

Městský zimní stadion už navíc v poslední době navštěvuje čím dál tím méně fanoušků. Na minulé domácí utkání proti Liberci dorazilo jen něco málo před 1600 diváků. To by mohla být šance pro příznivce sešívaných. Pokud dorazí v hojném počtu, budou moct svým oblbencům vytvořit takřka domácí atmosféru.

Minulý týden Kladno výrazně posílilo kádr. Ze Sparty přišel útočník Radek Smoleňák a obranné řady vyztužuje jednačtyřicetiletý Jaroslav Nedvěd, který v letošní sezoně působil v prvoligovém Berouně.

Důležité tři body z Pardubic

Sešívaní v posledním kole přivezli důležité tři body z pardubické ČEZ arény za výhru 3:1. Pro Pražany to bylo o to cennější, že předtím třikrát na ledě soupeřů prohráli. Zajištěná defenzíva a rychlé protiútoky však tentokrát slavily na východě Čech úspěch. „Na zabezpečené obraně máme založenou celou hru. Jakmile získáme puk, tak se snažíme soupeře přečíslit a pro něho je to těžké ubránit,“ řekl po zápase střelec třetího gólu Slavie Jakub Sklenář.

Díky vítězství stáhli slávisté náskok šestých Pardubic na pouhý jeden bod. Na sedmém místě ztrácejí úplně stejně i na páté České Budějovice. Boj o šesté místo a postup do čtvrtfinále play-off je tedy velmi vyrovnaný a každý bod může mít v konečném součtu cenu zlata. „Bylo by super se umístit do šestého místa. Děláme pro to maximum, ale ještě nás čekají čtyři důležité zápasy, které když zvládneme, budeme za šesté místo rádi,“ uvedl Sklenář.
Hned první ze čtveřice zápasů čeká Slavii v neděli. Na ledě Kladna bude favoritem. Zda-li tuto roli potvrdí, dozvíme se od půl šesté odpoledne.

Postavení v tabulce

7.  Slavia     48  19 - 8 - 3 - 18  129:125  76
13. Kladno     48  10 - 3 - 4 - 31   95:151  34

Poslední zápasy

České Budějovice - Kladno 2:1
Kladno - Karlovy Vary 0:4
Vítkovice - Kladno 2:1 sn.
Kladno - Liberec 0:3
Plzeň - Kladno 2:1 sn.
Slavia - Vítkovice 4:3
Slavia - Liberec 2:1 pp.
Karlovy Vary - Slavia 3:2 sn.
Slavia - Plzeň 4:3 sn.
Pardubice - Slavia 1:3

Sestavy v minulém kole

Cikánek - J. Nedvěd, J. Drtina, Kameš, D. Růžička, L. Procházka (9. Šmach), Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Smoleňák, Bělohlav, Bílek - Látal, Melka, Hovorka - Valský, Kotrla, Eberle. M. Kopřiva - Roth, Vašíček, Kolařík, Žižka, Kuboš, Krejčík - Krenželok, Třetina, Vondrka - Jaškin, T. Svoboda, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Pospíšil, Sklenář, Endál.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více