Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. února 2011

Poslední domácí zápas základní části. Do Prahy zavítá vedoucí Třinec

Do konce základní části zbývají tři zápasy a Slavii čeká tuhý boj o první šestku zajišťující přímý postup do play-off. Papírově nejsilnější soupeř ji čeká hned v prvním duelu po reprezentační přestávce. V domácí O2 areně přivítá hokejisty Třince, kteří momentálně vévodí tabulce Tipsport extraligy. Pražanům se doma celkem daří a tak se čeká bitva a každý kus ledu. Přijďte podpořit sešívané v úterý netradičně od 17:45. Jde o poslední domácí zápas základní části!

Náš soupeř

Klub založen: 1929 jako SK Třinec
Trenéři: Pavel Marek a Břetislav Kopřiva
Největší úspěchy: ČR: 2. místo (1997/98)
Internet: www.hcocelari.cz
Hvězdy týmu: Lukáš Krajíček, Martin Růžička, Radek Bonk

Trenér Růžička: Pokud vyhrajeme jenom dvakrát, máme smůlu

Trenér a generální manažer Slavie poskytl redakci exkluzivní rozhovor, ve kterém hodnotí dosavadní průběh sezony a zároveň popisuje jedinou cestu, která podle něj vede do první šestice týmů. „Na rovinu říkám, že máme velkou šanci i na tu šestku. Musíme však udělat devět bodů. Pokud vyhrajeme třeba jenom dvakrát, máme smůlu. Ostatní týmy si to pohlídají. Navíc si myslím, že mají trochu příznivější los,“ řekl zkušený kouč a potvrdil, že si na Třinec věří.

Slavia se utká postupně doma s Třincem a na poslední dva zápasy základní části vyrazí do Mladé Boleslavi a Brna. Růžička si samozřejmě připouští i tu variantu, že jeho tým bude hrát nakonec předkolo play-off. V tu chvíli by si jako soupeře přál Plzeň. „Zápasy s ní jsou vždycky pěkné, navíc by přišlo i dost lidí. Mám obavu, že kdybychom hráli s Litvínovem nebo Karlovými Vary, tolik diváků by nebylo,“ vysvětloval důvody.

Do zápasu proti Třinci a zřejmě ani v dalších dvou kolech nebude moct spoléhat na služby dvou opor. Kapitána Petra Kadlece trápí poraněné zápěstí a útočník Vladimír Růžička už přes měsíc laboruje se zlomeným kotníkem. „Péťa Kadlec sice nemá ruku zlomenou, jenže jeho zápěstí je podvrtnuté, což rozhodně není nic příjemného. Lepší se to, zatím to však není na to, aby s tím mohl hrát. A co se týče Vládi, ten začal s rehabilitací a uvidíme, jak na tom bude,“ uvedl lodivod sešívaných, který naopak zřejmě do sestavy zařadí uzdraveného obránce Lukáše Špeldu. „Cítím se dobře. Podle rentgenu už je ruka srostlá. Trénuju v plné výzbroji a doufám, že v úterý proti Třinci budu moct nastoupit,“ řekl mladý slávistický bek.

Třinec je blízko k zisku Prezidentova poháru

Možná to před sezonou ani jeden z fanoušků Ocelářů nečekal, ale fakticky má tým ze Slezska nejblíže ze všech vítězství v základní části a tedy zisku Prezidentova poháru. Tři kola před vypršením 52. kol se hřeje na čele tabulky s tříbodovým náskokem na Liberec. "Momentálně sice vedeme tabulku, ale nechceme podlehnout přehnanému optimismu. Nás zajímá především umístění po konci základní části. K tomu se upíná naše pozornost. Jsme si vědomi, že máme před sebou tři těžké zápasy, ale v konečném výsledku určitě chceme dosáhnout vysněného cíle a základní část vyhrát," prozradil třineckému webu trenér Pavel Marek.

Rozdílový zápas odehráli Markovi svěřenci před reprezentační pauzou, kdy si hladce poradili právě s druhým Libercem 5:0. Síla Ocelářů tkví hlavně v útoku a produktivitě. Se 169 vstřelenými góly jasně vládnou celé extralize. Celkem 7 hráčů Třince už navíc překonalo hranici 30 kanadských bodů. Pro srovnání – ve Slavii se to zatím podařilo pouze Michalu Vondrkovi.

Pražanům by v souboji s jedním ze spolufavoritů extraligy mohlo pomoct domácí prostředí. Poslednímu domácímu zápasu základní části by slušela dobře zaplněná O2 arena. V tabulce domácích utkání patří Slavii 6. místo a v poslední době si odsud soupeři nevozí body snadno. Navíc Třinec je bezesporu silnější na domácím hřišti a venku by mohl být zranitelný. Nicméně v duelu je lídr tabulky jasným favoritem.

Přijďte se tedy podívat v úterý netradičně od tři čtvrtě na šest odpoledne na domácí zápas Slavie. Je možné, že další utkání tu Růžičkovi svěřenci odehrají až za 14 dní.

Postavení v tabulce

1.  Třinec     49  25 - 5 - 8 - 11  169:129  93
7.  Slavia     49  19 - 9 - 3 - 18  133:128  78

Poslední zápasy

Slavia - Liberec 2:1 pp.
Karlovy Vary - Slavia 3:2 sn.
Slavia - Plzeň 4:3 sn.
Pardubice - Slavia 1:3
Kladno - Slavia 3:4 sn.
Třinec - Zlín 7:1
Mountfield - Třinec 1:4
Třinec - Litvínov 1:3
Karlovy Vary - Třinec 2:4
Třinec - Liberec 5:0

Sestavy v minulém kole

M. Kopřiva - Roth, Vašíček, Žižka, Kolařík, Kuboš, Krejčík - Krenželok, Třetina, Vondrka - T. Svoboda, Jaškin, Tomica - Micka, Doležal, P. Jelínek - T. Pospíšil, Endál, Sklenář. Hamerlík - Seman, Hrabal, Lojek, Hudec, Zíb, Richter - Varaďa, Bonk, Růžička - Adamský, Peterek, Zagrapan - Květoň, Polanský, Polák - Orsava, McGregor, Hrňa.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více