Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. srpna 2002

Slavia proti Liberci o upevnění prvního místa

Poprvé v Edenu se v pátek od 17:00 představí hokejisté extraligového Liberce, se kterými slávisté svedou souboj o body do tabulky skupiny C čtvrtfinále hokejového poháru. Pro Slavii je toto utkání poslední příležitostí, jak posílit svoji naději na postup do bojů o finále Tipsport Hockey Cup. Teoretickou naději na postup ze skupiny však stále živí i Bílí Tygři.

Bílí Tygři v baráži relativně hladce přehráli Kladno a stali se tak týmem, který bude usilovat v blížící se sezóně 2002/2003 o titul mistra České republiky. Vedení Libereckých již po vítězné baráži prohlašovalo, že bude v extralize sázet především na kádr, který si účast v nejvyšší soutěži vybojoval. Současně se mluvilo o vhodném doplnění týmu a první přestupy na sebe nenechaly dlouze čekat.

Šlo především o útočnou fázi, kterou posílili extraligou protřelí Stanislav Procházka z Pardubic, Vojtěch Kubinčák, dlouholetá opora Litvínova, či Radoslav Kropáč ze Slovanu Bratislava. Neméně zajímavou posilou je i odchovanec libereckého hokeje Václav Novák, který se po vybojovaném titulu se Spartou do rodného Liberce vrátil vypomáhat v extraligových bojích. V těch se budou Liberečtí spoléhat také na svoji největší oporu a hvězdu loňského ročníku 1. ligy Mojmíra Musila, centra prvního libereckého útoku.

Zadní řady Liberce posílil ze slovenského Trenčína obránce Čakajík. Z výčtu hokejové veřejnosti víceméně známých jmen nevybočuje ani další posila. Stal se jí juniorský mistr světa, brankář Zdeněk Šmíd, kterého do Liberce pustily na hostování Karlovy Vary poté, co se mladý brankář vrátil ze svého angažmá ve švédském Luleu.

Situace v tabulce skupiny C je značně nepřehledná a každý tým má naději na postup. V případě vítězství Slavie by již Liberec o svoji šanci přišel a do rozuzlení postupové tajenky by promluvil pouze v souboji s Pardubicemi, naopak slávisté by svoji šanci výrazně posílili, ale stále by museli čekat na výsledky duelů mezi Litvínovem a Pardubicemi. V případě prohry s Libercem by však byl již postup pro slávisty pouhou teorií.

Pravděpodobná sestava Liberce: Falta - Krstev, Pospíšil, Vála, Kudrna, Čakajík, Beránek, Jareš, Ptáček - Rozsíval, Musil, Jankových, Procházka, Kubinčák, Kropáč, Jiří Kudrna, Moskal, Kábrt, Hájek, Plodek, Višek

V prvním vzájemném utkání Slavia vyhrála v Liberci 3:1, více o tomto zápase naleznete v naší reportáži.
Více o našem soupeři naleznete na hcbilitygri.cz

Autor Václav Rybáček
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více