Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
25. února 2011

Jiří Doležal: V přesilovkách nám vázne souhra, ale nějak puk dostaneme do brány

Slavia proti Varům opět využila dvě přesilovky. Ačkoliv byl tým po základní části třetím nejhorším v produktivitě v početní výhodě, v play-off se Slavii gólově daří. „Na přesilovkách musíme rozhodně ještě zapracovat. Vázne nám souhra,“ říká Jiří Doležal, který si v utkání připsal do statistik 1+1.

Do druhého utkaní jste nastoupili úplně jinak. Na Vary jste v prvních minutách doslova vlétli. Chtěli jste soupeře zaskočit?
Chtěli jsme navázat na první zápas. Začali jsme na tři útoky, abychom jsme se dostali tempa. A myslím, že se to povedlo.

Opět jste dali dva góly z přesilovek, přesto vypadají z hlediště dost kostrbatě. Dá se říci, že vám fungují?
Je dost pochybný jestli nám přesilovky skutečně fungují. Souhra nám vůbec nejde, ale nějak to tam dostaneme. To je samozřejmě dobře, ale musíme na přesilovkách ještě zapracovat.

Zdá se mi, že vaše přesilovka je o důrazu a vůli. Je to skoro stejné, jako při hře pět na pět, akorát vám tam nepřekáží jeden hráč. Nevidíme moc zámků a typických přesilovkových kombinací.
Snažíme se to tak hrát, ale kolikrát se nám puky odráží od hokejek. Oni to hned vyhodí a vypadá, to že z přesilovky moc nemáme. Chtělo by to být více na puku a trochu je zamknout. Hrajeme to jednoduše. Často vystřelíme a puk se odrazí k nim. Místo abychom pokračovali v tlaku, tak vyhodí a musíme znova do pásma.

Třetí třetinu jsme si suverénně hlídali náskok. Jaké před ní byli pokyny od trenérů?
Nechtěli jsme se zatáhnout do pásma. Museli jsme chodit pořád napadat a brát jím síly. To nám vyšlo.

Nezamával s vámi ani gól na 2:1. Kde se bere v tomto mladém týmu ta herní jistota?
Je to kolikrát výhoda. Hráči se nebojí hrát a často to tolik neřeší. I trenér řekne, že se jede dál a pořád stejně aktivně. V play-off se tak hrát musí, jinak to prostě nejde. Když budeme přemýšlet, jestli a jak jsme inkasovali, tak dostaneme další gól.

Cítil jste z Varů nějakou frustraci? Konec zápasu byl trochu vyhrocenější, jak se na play-off sluší a patří.
Oni se neodkázali dostat do žádnýho tlaku, tak je to pro ně samozřejmě nepříjemné. Ale nějakou frustraci jsem nepocítil. Jde to mimo mě.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více