Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. února 2011

Dominik Furch: Vary byly jako rozjetý vlak, který nešlo zastavit

Karlovy Vary - Místo hladkého postupu čeká sešívané v úterý drama. Dnes je Energetici lehce porazili a nasázeli jim sedm branek. Za stavu 3:0 vystřídal v brance Kopřivu náhradník Dominik Furch, ale ani to nepomohlo a série se opět přesouvá do Prahy.

Karlovy Vary jsou známé svými perfektními nástupy. Přestože to Slavia věděla, začátek jste si nepohlídali. V čem se stala chyba?
Řeknu to na rovinu, zaspali jsme. Včera se nám podařilo nepříznivý stav aspoň vyrovnat, dnes bohužel ne.

Do brány jste šel již za stavu 3:0. Za takové situace se vám asi moc na led nechtělo, že?
Bylo vidět, že Vary jsou jako rozjetý vlak, který nelze zastavit, takže se do takového zápasu těžko zasahuje. Člověk si však musí říct, že buď to vyjde, nebo nevyjde.

Domácí na vás vlétli ihned po příchodu na led a první jejich střela skončila ve vaší síti. Je to o to nepříjemnější začátek?
Oni se na mě hned rozjeli v přečíslení a spadlo to tam. O to to bylo nepříjemnější, ale takový je holt hokej.

První třetina byla dnes klíčová. Bylo složité vrátit se po přestávce na led a odehrát zbytek zápasu.
Když skončí třetina rozdílem pěti branek, už je pak těžké vůbec vyjít z kabiny. Chtěli jsme to potom dohrát alespoň se ctí a nedostat víc branek.

Co jste si po té první třetině říkali s kluky v kabině?
Mluvili jsme hlavně o tom, že to celé musíme zlepšit. Spíš jsme se ale připravovali na další zápas, protože stav 5:0 se již horko těžko otáčí. Varům tam dnes spadlo vše, na co sáhly. Šlo vidět, že jim zápas opravdu sedl. Bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Chtěli jste ušetřit síly do dalšího zápasu nebo jste se odhodlali jít do zápasu na plno?
Když už bylo jasné, že to opravdu nemůžeme otočit, tak jsme šli do zápasu s tím, že půjdeme co nejvíc do těla. Chtěli jsme jim aspoň zápas znepříjemnit.

Jak podle vás bude vypadat úterní rozhodující zápas? Nebojíte se, že budou energetici dnešní výhrou na koni?
Máme výhodu domácího prostředí, ve kterém jsme dvakrát vyhráli. Nevidím žádnou výhodu, kterou by měli mít oni, ale budeme si muset za každou cenu pohlídat začátek. Máme mladý tým, který se dokáže rychle oklepat. Musíme zlepšit hru, jít do zápasu na plno a rozhodně vyhrát poslední zápas. Zaměříme se na hru v prvních zápasech, která nám vynesla vítězství.

Autor Tereza Janovská, Michal Slavík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více