Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.3.2011

Slávisté oplatili Liberci vysokou porážku a opět vedou v sérii!

ČF3, středa 9.3.2011, Slavia - Liberec
Slavia
5:2
2:0, 1:2, 2:0
Liberec

Branky a nahrávky: 5. Krenželok (Žižka, Vondrka), 20. Svoboda (Pospíšil, Tomica), 39. Pospíšil (Vašíček, Jelínek), 55. Krenželok (Žižka), 58. Čermák (Svoboda) - 29. Vantuch, 34. Trončinský (Nedvěd). Rozhodčí: Baluška, Ország - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 8:9, navíc Micka 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 8795. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.

Sestavy

Slavia

Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Kolařík, Krejčík - Tomica, Svoboda, Vondrka, Jelínek, Jaškin, Pospíšil, Krenželok, Micka, Endál, Čermák, Sklenář, Poletín

Liberec

Pinc - Čakajík, Hunkes, Moravec, Trončinský, Derner, Ulrych, Holub - Dušek, Víšek, Špaček, Klimenta, Kudrna, Hořava, Ondřej, Podkonický, Urban, Bartovič, Vantuch, Vak, Nedvěd

První domácí čtvrtfinále zvládli sešívaní na výbornou. Už po úvodní třetině vedli 2:0, hosté pak sice srovnali, ale krásný gól Tomáše Pospíšila poslal slávisty zpět do vedení, které ještě ve třetí třetině navýšili Krenželok s Čermákem. Červenobílí se tak opět díky výhře 5:2 ujali vedení. Před zítřejším zápasem je tak stav série 2:1.

Do třetího čtvrtfinále vstoupili lépe sešívaní, při Urbanově trestu se prosadil z mezikruží Lukáš Krenželok, jenž dorazil do odkryté brány nahození Žižky od modré čáry. Tygři se pokoušeli o rychlou odpověď, ale nájezd od pravého mantinelu v podání Víška brankou neskončil.

V polovině úvodního dějství měli slávisté výhodu necelých devadesáti vteřin dvojnásobné přesilovky, k pořádné střele se ale nedostali a Liberečtí se tak v klidu ubránili. Hosté mohli vyrovnat zásluhou Hořavy, jenž se natlačil až před Kopřivu, jehož ale bekhendovou střelou. A tak gól přidali červenobílí. Při signalizovaném faulu na Pospíšila si před brankoviště najel Tomáš Svoboda a bekhendem zavěsil 4 vteřiny před sirénou.

Druhá třetina začala vlažně, oba týmy se sice snažily dostat před soupeřova brankáře, ale pozorná defenzíva obou družstev je povětšinou na dostřel nepustila. Až se v oslabení prosadil Lukáš Vantuch, jenž se dostal k odraženému puku a jedinou skulinkou dokázal puk nadvakrát protlačit přes Kopřivu. Brankář domácích měl na tomto gólu doslova tygří podíl.

Ale nadále šancí bylo stále pomálu, diváky tak probrala alespoň potyčka mezi hráči, když Micka „osprchoval“ Pince a vysloužil si desetiminutový osobní trest. Následně se hrálo ve čtyřech na obou stranách a Tygři z ničeho nic vyrovnali. To když se ihned po buly v útočném pásmu trefil ranou od modré čáry Marek Trončinský.

Slávisté se ale rychle vrátili do vedení, když využili hrubé chyby při střídání Liberce. Hosté hráli chvíli jen ve dvou lidech a sešívaní tuto dvojici elegantně vykombinovali, takže Tomáš Pospíšil zakončoval z levého kruhu do prázdné brány.

Do třetího dějství vstoupili aktivněji Bílí Tygři, kteří občas dokázali zamknout domácí v jejich pásmu, vždy je však podržel pozorný Kopřiva. 8795 diváků tak zvedl ze sedadel až zákrok Miroslava Kopřivy, jenž se dokázal hodně rychle přesunout ke své druhé tyči, aby zlikvidoval otočku Duška.

Ale opět to byli sešívaní, kdo vstřelili branku. Konkrétně Lukáš Krenželok, jenž si nabruslil na dlouhý pas Žižky, se štěstím si obhodil Pince a bekhendem poslal puk do opuštěné klece. A nedlouho poté přišla další radost domácích. Miloslav Čermák si najel na mezikruží, kam mířila přihrávka Svobody, a odtud zakončil přesně pod víko, čímž uzavřel účet dnešního zápasu.

Ohlasy trenérů
Jiří Čelanský (Slavia): "Bylo to nervózní z obou stran, na začátku odskakovaly kotouče na obou stranách. My jsme se po prvních dvou gólech uklidnili, hosté se vrátili do hry z naší strany ne moc šťastnými góly, ale to k play off patří. Za výkon ve třetí třetině, kdy jsme do toho dali opravdu všechno, jsme si zasloužili vyhrát."

Jiří Kalous (Liberec): "Slavia dneska zaslouženě vyhrála, protože my jsme nepředvedli dobrý výkon. Bylo to takové utrápené z naší strany. Samozřejmě jsme chtěli, ale byla to taková křeč. Myslím si, že jsme byli trošku svázaní takovou velkou zodpovědností uspět tady. Před třetím gólem Slavie jsme udělali velkou chybu při střídání. Hráči zazmatkovali a byl tam v tom šrumec, ale to nás vůbec neomlouvá. Byl to asi klíčový moment utkání. Snažili jsme se pak tlačit, domácí čekali na brejky. Petr Nedvěd to byl dneska ráno vyzkoušet, je stále ve velmi intenzivní péči lékařů. Říkal, že ho to moc neomezuje a chce hrát. Myslím si, že odvedl dobrý výkon."

Autor Patrik Kubečka, Václav Baumann
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více