Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. března 2011

Tomáš Micka: Chceme v Liberci vyhrát a jít dál, do semifinále

Před čtvrtečním čtvrtým čtvrtfinálovým zápasem v sérii s Libercem vedla Slavia na zápasy už dva jedna a byla psychicky nahoře. Fanoušek Slavie by tedy očekával, že domácí na soupeře vletí, ale opak byl pravdou. Prvních pět minut byli hosté rychlejší, aktivnější i agresivnější. Skoro to vypadalo, jako by nástup Liberce domácí zaskočil. „Asi nezaskočil, protože my jsme to čekali,“ prohlásil střelec vítězného gólu Tomáš Micka po zápase. „Oni o jeden zápas prohrávali, takže do toho šli naplno.“

Tomáši, v prvních minutách zápasu byli hosté jednoznačně lepším týmem. Nebýt Miroslava Kopřivy v brance, mohlo soupeř po pěti minutách vést větším rozdílem, než jen jedna nula…
Ale po těch pěti minutách, kdy jsme dostali gól, se hra úplně obrátila a začali jsme je tlačit my…

…Tlačit, ale tak nějak zvláštně; všechny tři vaše góly padly při nestandardním počtu hráčů na ledě. Paradoxně vás tedy nakoplo oslabení?
Určitě! My ta oslabení hrajeme lépe než přesilovky (úsměv). Kluci to perfektně ubránili, my teď hrajeme jako tým a to je správné.

Abychom byli přesnější, tak jste dali nejen dva góly v oslabení, ale i jeden v přesilovce, která se vám rovněž povedla. Takže v nestandardním počtu hráčů jste de facto otočili zápas.
Přesně tak, dneska to vyšlo.

Co se dělo po první třetině v šatně? Plácali jste se po ramenech, nebo jste si spíše říkali: bacha, čeká nás teprve druhá třetina, zápas je ještě otevřený…?
Šli jsme do toho, jako kdyby to bylo nula nula. Byli jsme sice rádi, že vedeme o dva góly, ale museli jsme hrát stále naplno, abychom nedostali blbý gól. Kdyby to bylo tři dva, tak pak by se mohlo stát cokoliv.

Ve druhé třetině jste neinkasovali, naopak jste vstřelili i důležitý čtvrtý gól, který se nakonec ukázal jako gól vítězný. Co ukázal, on nakonec skutečně vítězný byl.
Byli jsme rádi, že vedeme čtyři jedna, navíc jejich třetí gól padl dvě vteřiny před koncem zápasu. Liberec hrál velmi dobře, ale my se teď musíme dobře připravit na sobotní zápas a pokusit se to urvat už tam.

Ještě připomínám, že rozhodující gól na čtyři jedna padl po hrubce brankáře Vošvrdy…
Brankář to chtěl rozehrát a já jsem tam zrovna přijížděl s tím, že jsem chtěl napadnout beka, ale chytil jsem to na hůl, vyjel jsem zpoza brány. Nejdříve jsem vystřelil, brankář mi to chytil, ale vypadlo mu to a díky bohu jsem to dorazil, nadvakrát.

Podíl na tom gólu má určitě i Tomáš Svoboda, který svým tlakem donutil Vošvrdu k chybě.
Přesně tak, Tomáš tam šel výborně. Jak říkám, naše ovoce úspěchu vyplývá z toho, že po nich jdeme, oni vyhazují puky a my z toho pak těžíme.

Právě ve druhé třetině, a ostatně i v té třetí, to vypadalo, že oni nevědí co s pukem - zbavovali se puků, a naopak vy jste si hráli svoji hru a to nakonec stačilo.
Jak říkám, hrajeme hodně nepříjemný hokej. Ona to není sranda, když máte puk a letí na vás hráč - tak buď ho musíte dobře přihrát, nebo ho někam odhodit. A když ho odhodíte, tak z toho má soupeř šanci jít do protiútoku…

Takže neradno proti vám hrát? Takže když uvidím hrát Slavii někde na rybníku, tak raději ani na ten led nevstupovat…?
To neříkám, ale nám se tady doma daří a jsme za to rádi. Už jen kvůli těm lidem, co sem chodí, chceme v tom pokračovat dál.

Neměli jste tak trochu strach, když v jedenapadesáté minutě snížil Petr Nedvěd na rozdíl dvou gólů? Přece jenom, už to bylo na dostřel…
Tak jasně, ale jak říkám, my jsme těch prvních deset minut, než oni dali ten gól, byli, řekl bych, lepší. Byli jsme u nich v pásmu a oni neměli žádnou šanci. Sice pak dali gól a začali hrát power-play, což bylo nepříjemné, protože v těch šesti hráli velmi dobře, ale my jsme to ubránili.

Vraťme se ještě na skok k první třetině, ta byla úžasná. To kdyby viděli nejen všichni fanoušci Slavie – hrálo se nahoru dolů, samé šance, a zejména z pohledu Slavie vynikající výkon. Takže určitě dobrá pozvánka na další domácí zápas, třeba už kdyby se v sobotu v Liberci…, ale nechci malovat čerta na zeď.
Jasně, ale my takhle vůbec neuvažujeme. Jedeme pro vítězství a uvidíme co bude. Prostě my chceme vyhrát a jít dál, do semifinále.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více