Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
27. srpna 2002

UNL-SLA 2:6 - Výtěžek šel na pomoc postiženým povodněmi

Slavia Praha po vyřazení z Tipsport cupu upravila svůj program a k odvetnému přátelskému utkání zajela do Ústí nad Labem. I ve druhém přípravném utkání proti tomuto soupeři Slavia uspěla, tentokrát zvítězila 6:2 díky gólové smršti ve druhé třetině. Utkání s Ústím mají pro Slavii prestižní náboj, protože útočník Slavie Adam Šaffer je bratrem ústeckého generálního manažera Davida Šaffera. Střelecké probuzení konečně potkalo i Viktora Ujčíka.

Velice slušná návštěva přivítala na ledě Ústeckých lvů soupeře z nejatraktivnějších, pražskou Slavii i se všemi reprezentanty. Pozoruhodnou zajímavostí bylo, že proti sobě stály hned dvě bratrské dvojice. Bratři Jan a Jaroslav Horáčkové na ledě a bratři Adam a David Šafferové, z nichž jeden na ledě a jeden v manažerském křesle. Hokejisté Slovanu, vědomi si síly soupeře, začali hrát v ostrém tempu. Při aktivní hře dopředu však trochu zapomínali na zadní vrátka a hned ve 2. minutě musel řešit Fikrt Ujčíkův nájezd. Vzápětí se na druhé straně neprosadil Paleček. Hra se přelévala ze strany na stranu, Fikrt zlikvidoval jasnou šanci Šafferovi a Málek si poradil s prudkou střelou Poukara. V 7. minutě si vychutnal domácí obránce Matějovský, ale Fikrt jeho bekhendový pokus vystihl.

Zatímco v úvodní třetině sehráli domácí se svým soupeřem vyrovnanou partii, ve třetině 2. si tradičně vybrali oddechový čas a soupeř toho patřičně využil. Ve 25. minutě Fikrt ještě Šafferův pokus zneškodnil, ale o minutu později hosté domácí obranu rozebrali a Ujčík poslal Slavii do vedení - 0:1. Jak se hraje přesilovka ukázali hosté ve 32. minutě, když obsadili všechny domácí hráče a Fikrt neměl proti úplně volnému Hruškovi šanci - 0:2. O necelé 2 minuty později našel Graňák na modré čáře najetého Klepiše a ten  Fikrta překonal potřetí - 0:3. Střeleckou desetiminutovku Slavie zakončil ve 36. minutě Beránek, když se obtočil kolem Kaltenböcka a pohotově vystřelil - 0:4. Minutu před koncem 2. třetiny měl šanci ještě domácí Poukar, který tečoval střelu Kaltenböcka, ale Hronek, který v půlce zápasu vystřídal Málka kotouč vyrazil.

V přestávce mezi 2. a 3. třetinou předali hokejisté Slovanu (10.000 Kč) a Slavie (52.500 Kč) starostce centrálního městského obvodu Majdaleně Jelínkové finanční dar. Peníze hokejisté vybrali mezi sebou. Svůj dar předala i komise rozhodčích (1.500 Kč). Poté si vzala paní starostka slovo a poděkovala všem za všechny postižené obyvatele Vaňova, kam finanční dar směřuje.

Hned v úvodu závěrečné části utkání ujel Ujčík a Fikrtovi poslal zkušeně puk mezi betony - 0:5. Hosté pod dojmem velkého náskoku trochu polevili, čehož využili domácí lvi, když se Marcinkovi vyplatilo sledovat zdánlivě ztracený kotouč a využít Hronkova zavání - 1:5. Slovan po vstřelené brance ožil a hra se vyrovnala. V 52. minutě ale zaúřadovala elitní první Slávistická formace a Hruška po Beránkově přihrávce bekhendem přehodil Fikrta - 1:6. Necelé 4 minuty před koncem utkání se dočkali podruhé i domácí fanoušci. Ve dvou proti Kučerovi ujeli Florian s Palečkem, který zasunul pod padajícím Hronkem - 2:6. I přes prohru se hokejisté Slovanu za svůj výkon nemuseli stydět, protože jim i soupeři z Prahy po závěrečné siréně domácí fanoušci potleskem za předvedený výkon poděkovali.

Řekli po utkání:
Vladimír Růžička (HC Slavia Praha): "Bylo to přátelské utkání, ve kterém je těžké motivovat hráče typu Beránka, Kučery, Ujčíka k zápasu 27. srpna, když je venku 30 stupňů. Navíc v zápase, ve kterém o nic nejde. Myslím, že utkání jsme zvládli vcelku dobře a jsem spokojený. Z pozice extraligových mužstev je takové utkání velice těžké. Samozřejmě pro mužstva 1. ligy, právě proto, že si chtějí zahrát s extraligovými hokejisty, je to jednodušší. Oni nemají co ztratit, ale hráčům z extraligy se takový zápas hraje těžko. Ještě hrajeme tři přípravná utkání, v pátek s Mladou Boleslaví, v úterý s Chomutovem a další pátek s Českými Budějovicemi. Co se týče Adama Šaffera, tak jsem tu domluvený a určitě tu nějaké zápasy odehraje".
Jindřich Setikovský (HC Slovan Ústí): "Odehráli slušnou 1. a 3. třetinu. 2. třetinu jsem teď rozebíral s hráči v kabině a budeme s ní muset něco dělat. Máme ji vždy špatnou a budeme se muset zamyslet, co s tím. Je pravda, že Slavia přijela v kompletním složení i se všemi reprezentanty a z mého pohledu, když vidím sestavu, je to velmi silné mužstvo, které bude letos chtít určitě aspirovat na titul. V 1. třetině jsme hráli to, co jsme chtěli. Snažili jsme se hrát dobře zpátky a i přesto jsme se dostávali do šancí. Hosté dostali asi po 1. třetině v kabině trošku vynadáno a od 2. třetiny přidali. Přesto šlo hlavně ale o naše osobní chyby. Obráncům jezdí hráči za zády a nevědí o nich.

HC Slovan Ústí nad Labem - HC Slavia Praha 2:6 (0:0, 0:4, 2:2)

Branky: 43. Marcinek, 57. Paleček - 26. a 42. Ujčík, 32. a 52. Hruška, 34. Klepiš, 36. Beránek. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1

Slavia: Málek (31. Hronek) - Hejda, Kadlec, Kučera, Novák, Graňák, Kolařík, Posmyk, Horáček - Hruška, Beránek, Antoš - Ujčík, Štraub, Tomica - Klepiš, Steiner, Matějovský - Šaffer, Míka, Sup

Autor Míra Janíček, David Schlegel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více