Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
19. března 2011

Junioři jsou v semifinále. "Máme nejlepší útok v extralize," hlásí kapitán Žejdl

Slávističtí junioři postoupili do vyřazovacích bojů ze třetího místa, což znamenalo, že ve čtvrtfinále narazí na Třinec. „Pro nás asi nejhorší tým, který jsme mohli dostat. Mají dobrý útok“ komentoval soupeře kapitán Lukáš Žejdl. Nicméně sešívaní po výhrách 4:3 v prodloužení a 9:3 slaví postup do elitní čtyřky.

První utkání na Moravě Žejdl vynechal kvůli stopce za vyšší tresty. Do druhého zápasu už zasáhl a gólem a asistencí přispěl k drtivé výhře 9:3. Navíc to byl on se svými křídly Poletínem a Mavrojanidisem, kdo nejvíce motal hlavy třineckým obráncům.

Největší rozdíl mezi Slavií a Třincem byl v obranném pásmu. Oceláři umí soupeři pořádně zatopit při svých ofenzivních výpadech, ale před vlastní svatyní už si tak jistí nejsou. „Útok mají velmi dobrý, ale obranu špatnou,“ potvrzuje Lukáš Žejdl.

Kapitán Lukáš Žejdl

Slavia sice v nadstavbové části juniorské části inkasovala nejvíc branek, ale na Třinec to ve čtvrtfinále stačilo. Lukáš Žejdl ale ví, že na obranné fázi by Slavia měla zapracovat. „Dokážeme utkání ztratit, i když vedeme o tři góly, o čemž jsme se přesvědčili v předposledním utkání základní části doma s Vítkovicemi, kdy jsme vedli 3:0 a nakonec prohráli 5:8.“

Naopak přednost svého týmu vidí v útoku, v němž nastupují i Poletín s Jaškinem, kteří už dohromady posbírali sedmnáct bodů v seniorské extralize pod Vladimírem Růžičkou. „Já si myslím, že máme suverénně nejlepší útok v extralize,“ říká přesvědčeně. „Polda (Poletín pozn. red.) i Jaškin se umí udržet na puku, což prokázali i v áčku,“ vyzdvihuje nejlepší vlastnosti svých spoluhráčů.

Slavii v semifinále nečeká nic lehkého. Narazí na vítěze čtvrtfinále Zlín – Znojmo. „V semifinále je jedno, koho dostaneme. Každý tým má svou kvalitu,“ nevybírá si soupeře Žejdl.

Loni sešívaní dokráčeli až do finále, kde ovšem nestačili na Zlín a po dvouzápasové válce přenechali pohár soupeři. Tým ale zůstal pohromadě a letos chce dojít ještě výš. „Tým je vesměs stejný, jen přišlo pár mladších kluků, ale máme v týmu hodně hráčů, kteří finále hráli a jsou zkušenější,“ uzavírá lodivod juniorů Žejdl.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více