Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.3.2011

Slávisté zabrali příliš pozdě, první semifinále urval Třinec

SF1, pondělí 21.3.2011, Třinec - Slavia
Třinec
5:3
2:0, 2:0, 1:3
Slavia

Branky: 4. Bonk (Růžička, Hrabal), 8. Krajíček (Růžička, Zíb), 34. Adamský (Peterek, Kohn), 40. Růžička (Seman), 59. Květoň (Polák, Polanský.) - 45. Vašíček (Svoboda), 49. Pospíšil (Krenželok, Krejčík), 52. Micka (Roth). Rozhodčí: Jeřábek, Hribik - barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:13. Využití: 2:0. Diváci: 5200. Průběh utkání: 4:0, 4:3, 5:3.

Sestavy

Třinec

Hamerlík - Richter, Hudec, Zíb, Lojek, Seman, Krajíček - Hrabal, Peterek, Bonk, Kohn, Polanský, Polák, Růžička, Orsava, Varaďa, McGregor, Květoň, Adamský, Hrňa, Zagrapan

Slavia

Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Krejčík, Kolařík - Čermák, Holec, Svoboda, Vondrka, Jelínek, Pospíšil, Krenželok, Micka, Doležal, Endál, Třetina, Sklenář, Tomica

Stejně jako oba zápasy v základní části na ledě Werk arény, skončil i úvodní semifinálový duel skórem 5:3 pro domácí. Oceláři první dvě třetiny zcela kontrolovali utkání, jenže sešívaní třemi brankami v poslední třetině sahali po obratu, který se nakonec nekonal. Už zítra mají možnost Třinci porážku oplatit.

Oceláři již od úvodního buly potvrzovali, že jejich cílem je postup do finále. Na branku hostů se valila jedna šance za druhou, a nebýt brankáře Kopřivy, mohlo skóre, po dvaceti minutách vypadat ještě hrozivěji, než doopravdy bylo. Gólový účet celé série načal třinecký kapitán Radek Bonk, jenž k puku přišel po přihrávkách Hrabala a Růžičky. Domácí matador pak jen střelou zápěstím vymetl pavučinky v horním rohu slávistické branky. Nápor domácích se stále stupňoval, příkladem může být pokus Zíba, který nejprve obehrál padajícího obránce, a pak nebezpečně vystřelil těsně nad branku.

Druhou branku do sítě Slavie přidal Lukáš Krajíček, který se, coby obránce na útočném výletě, prokličkoval až před Kopřivu a parádním blafákem vykoupal hostujícího brankáře. Oceláři byli aktivnější i v dalším průběhu třetiny, branku však již přidat nedokázali.

První třetina tedy byla pod taktovkou Třince, naopak úvod třetiny druhé ovládli hráči Slavia. Hosté se od úvodních minut druhé periody snažili o vyrovnání stavu, jenže celou dobu naráželi na hráz se jménem Peter Hamerlík. Domácí brankář držel třinecké nad vodou a to při pokusech Vondrky, či Rotha. Oceláři hrozili jen z brejkových situací. Nejprve se do šance dral Peterek, který sice obehrál bránícího hráče, na Kopřivu si však nepřišel. Psala se 31. minuta, když se do přečíslení dvou na jednoho dostali Adamský s Růžičkou. Celou akci však zazdil Martin Adamský, který nedokázal přihrát přes obránce.

Na góly si tak museli přihlížející ve vyprodané Werk aréně počkat až do 34. minuty, skórujícím celkem byli opět domácí. Honza Peterek našel parádní zadovkou Martin Adamského, který Kopřivovi nedal sebemenší šanci. Hladký průběh prvních dvou třetin ze strany domácích potvrdil Martin Růžička, který nejen že si pohrál z hostující obranou, ale stanovil také nový rekord extraligy v počtu 10 vstřelených branek v 10 po sobě jdoucích zápasech.

Kdo čekal pohodovou třetinu ze strany domácích, ten se musel pořádně divit. Oceláři i přes optický tlak povolili hostům zdramatizovat téměř rozhodnutý zápas. Postupně se dokázali trefit Jiří Vašíček a Tomáš Pospíšil a vedení domácích rázem čítalo jen dvě branky. A aby to na domácí příznivce nebylo málo, slávisté dokázali vstřelit ještě třetí branku. V pořadí již druhé zaváhání třinecké obrany dokonale potrestal Tomáš Micka, který procedil puk zkrz Hamerlíkovy betony.

Z téměř jistého vedení domácích se tak stalo drama až do posledních minut. Zápas mohl rozhodnout Martin Adamský. Domácí forward ale zcela pohrdnul šancí, kterou mu vytvořil Ladislav Kohn. Rozhodnutí zápasu tedy přinesla až 59. minuta. Oceláři hráli přesilovku, když se David Květoň dostal do prostoru kruhů a nekompromisní ranou uzavřel gólový účet prvnho semifinále.

Autor Václav Baumann, Daniel Ježek
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více