Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.3.2011

Slavia druhý zápas v Třinci zvládla a vyrovnala. Nájezdy rozhodl Pospíšil

SF2, úterý 22.3.2011, Třinec - Slavia
Třinec
2:3sn
0:1, 1:0, 1:1 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 21. Kohn (Hrabal, Růžička), 60. Hrabal (Růžička, Bonk) - 1. Pospíšil (Vondrka, Třetina), 49. Doležal (Jelínek), 70. Pospíšil. Rozhodčí: Šindler, Fraňo - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:5, navíc Žižka (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4964.

Sestavy

Třinec

Hamerlík - Hrabal, Richter, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, Polák - Kohn, Peterek, Adamský - Hrňa, McGregor, Orsava.

Slavia

M. Kopřiva - Kadlec, Žižka, Roth, Krejčík, Kolařík, Vašíček, Kuboš - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, Třetina, Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Jaškin, Sklenář, Poletín.

Druhý zápas semifinále play-off proti Třinci vyšel svěřencům o poznání lépe než ten první. Hned od první minuty vedli zásluhou Tomáše Pospíšila. Domácí nakonec dostali zápas do prodloužení a protože v nastaveném čase diváci branku neviděli, přišly na řadu penalty. Rozhodující nájezd proměnil Tomáš Pospíšil, díky němuž Slavia srovnala stav série na 1:1.

Druhé utkání Slavia začala tak, jak ukončila to předchozí. Žádný respekt, aktivní forčeking, napadání, rychle bruslení a hlad po gólech, který uspokojil už ve čtyřiačtyřicáté vteřině hry Tomáš Pospíšil, který za Hamerlíka dopravil přesnou přihrávku Vondrky.

Oceláři byli hodně zaskočeni, šance Květoně ve třetí minutě byla spíše jen vyjímkou, která potvrzovala pravidlo - Slavii úvod zápasu patřil. Neuběhlo totiž moc a hosté mohli do dvojnásobného vedení. Na konci třinecké přesilovky se za obranu dostal Tomáš Svoboda, Hudec ho musel faulovat a rozhodčí bez milosti nařídil trestné střílení.

Dnes nevyprodaná Werk aréna podruhé stichla, na Hamerlíka se totiž rozjížděl největší penaltový specialista Slavie. Třinecký brankář ale jeho kličku přečetl a udržel Třinci kontakt se soupeřem.

Třinci nadále dělalo problém vysunuté napadání, s čehož pramenily i šance hostů. Tu největší si ve zbylém průběhu třetiny vytvořil Jelínek, ale taky tady byl Hamerlík úspěšnější.

Vysobozením pro favorita byla první přestávka. Slezský celek si do druhé části přenesl přesilovou hru, kterou již po třiceti vteřinách využil Ladislav Kohn. Třinecký snajpr na modré zavřel oči a břinknul puk přesně mezi betony Kopřivy.

Třinec branka zvedla, utkání se začalo vracet do starých kolejí známých z úvodního střetnutí. Slavia byla po většinu času zatažena hluboko před Kopřivou a čekala, co Třinec vymyslí. Oceláři pálili jako u Verdunu, jenže Kopřiva za svá záda nepustil ani ránu Zíba, Richtera či hodně aktivního Orsavy.

Ve třetí třetině tlak domácích polevil, oba týmy si dobře uvědomovaly, že rozhodnout může maličkost a další branka skutečně z nenápadné akce padla. Po vyhraném buly Jelínka totiž jen tak plácl do puku Jiří Doležal a pár setin na to viděl touš třepotat se v síti.

Oceláři byli opaření horkou vodou a dlouho nemohli sebrat dostatek sil na závěrečný tlak. Ten přišel v poslední minutě, trenér Marek odvolal brankáře a v power-play vystřelil obrovský zázrak půl minuty před koncem volný Josef Hrabal.

Do prodloužení tak nasedli na koně Oceláři, měli několik velkých šancí. Tou nejvýraznější byl únik Krajíčka, který ale na Kopřivu nevyzrál a navíc ho obdaroval zbytečnou sekerou. V nabídnuté přesilovce Oceláři vylehali co se dalo, dokoncei v tutovce Tomáše Pospíšila, a zápas tak dospěl do samostatných nájezdů.

V nich právě extřinecký hokejista rozhodl. Ve druhé sérii se stal Tomáš Pospíšil jediným úspěšným exekutorem a podruhé v zápase umlčel zaplněnou halu. Do Prahy se proto série přesouvá za nerozhodného stavu.

Ohlasy trenérů
Břetislav Kopřiva (Třinec): První branka hned v první minutě, to bylo pokropení a nastartování pro Slavii. To se nemělo stát. My jsme se s tím potýkali celou první třetinu. Do druhé třetiny tam vjelo jiné mužstvo, vytvořili jsme si tlak, ale Slavia kolem své brány hrála neskutečně obětavě, neskutečně agresivně na hranici faulu. My jsme se tam nemohli prosadit. Přesto se nám povedlo vyrovnat. Zápas jsme nakonec ztratili v nájezdech a musíme se z toho poučit.

Jiří Čelanský (Slavia): Jestliže v pondělí jsme nezachytili začátek utkání, dneska jsme ho sehráli výborně. První třetinu jsme měli navrch, škoda, že jsme neproměnili trestné střílení. Po celý zápas jsme předváděli hru, kterou chceme hrát. Hrát aktivně a hodně forčekovat. Za výkon jsme si zasloužili vyhrát.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více