Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. března 2011

Kopřiva: V nájezdech bylo znát, že je Třinec pod větším tlakem

Opět byl jedním z strůjců slávistického vítězství. Miroslav Kopřiva dlouho držel Slavii ve vedení, nakonec své umění musel ukázat až v nájezdech. Vychytal všechny tři třinecké střelce a vyrovnání série oslavil tradičně na horní tyčce své branky. "Jsem rád, že jsem tento rituál mohl dodržet i dnes," potěšilo brankáře sešívaných.

Míro, úvodní třetiny v prvním a druhém zápase byly ve vašem podání jako den a noc. V čem byla příčina?
Včera byl ten začátek tragickej, podle mě to byla naše nejhorší třetina v sezoně. Sice nás domácí zase přestříleli, ale nedostávali se do tak vyloženejch šancí jako včera.

Pomohlo vám i to, že jste včera ve třetí třetině nalomili třemi góly sebevědomí Třince?
Bylo důležitý, že jsme se včera vrátili do zápasu, navíc nám pomohlo i to, že jsme dali brzo gól. A i když jsme dostali na konci třetí třetiny gól, i tu jsme odehráli lépe než domácí.

Jaká převládala v kabině po třetí třetině nálada. Byli jste skleslí, nebo naopak panovalo stejné odhodlání jako před prodloužením v Liberci?
Dostali jsme gól na 2:2 a ne na 3:2, takže jsme na tom zas tak hrozně nebyli. Pořád jsme si říkali, že musíme hrát stejně jako v celém zápase a to prodloužení jsme zvládli.

Na jeho konci jste ale šli do tří. Nebál jste se?
Měl jsem trošku obavy, aby se neopakovalo to, co na konci třetí třetiny. Dobře jsme to ale odbránili, a i když měl Třinec dvě střely, dokázali jsme pokrýt dorážky, takže velkej dík patří hlavně klukům.

V nájezdech jste pokryl všechny tři nájezdy. Bylo poznat, že domácí "musí" vyhrát?
V těch nájezdech jsme měli štěstí. Bylo poznat, že i když domácí na konci vyrovnali, v nájezdech byli pod větším tlakem než my.

Takže jste zůstal v klidu, i když byl na trestné lavici váš nejlepší exekutor nájezdů Tomáš Svoboda?
Sice jsem před nájezdy na lavičce nebyl, ale Tomáš by určitě jel, i když v zápase ten nájezd nedal. Naštěstí to tam dal Pospa (Tomáš Pospíšil) za něj.

Výhru jste hodně slavil. Kdy jste si naposledy takhle užíval?
Na bránu se snažim sednout po každým vítězným zápase a jsem rád, že jsem tenhle rituál mohl dodržet i dneska.

Jednou vyhrát se vám povedlo i v prvních zápasech Liberci. Takže teď budou následovat dvě domácí výhry?
Třinec má hodně kvalitní útočníky, kteří o sobě ví, doma to budou stejně těžký zápasy, a i když bude užší kluziště naší výhodou, bude hodně těžké oba domácí zápasy vyhrát. Ale musíme se o to aspoň pokusit.

Autor
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více