Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. září 2002

Slavia proti Chomutovu

Po porážce od nováčka 1. ČP ligy z Mladé Boleslavi čeká Slavii přípravné utkání s předním celkem této soutěže, KLH Chomutovem. Slávisté do utkání nastoupí bez svého hlavního kouče Vladimíra Růžičky, který si stejně jako kvarteto hráčů - Kadlec, Kučera, Ujčík, Beránek - plní tento týden reprezentační povinnosti.

Hokejový klub v Chomutově byl založen v roce 1945. Do nejvyšší soutěže vstoupil prvně v sezoně 1951/52 pod názvem Hutě Chomutov. V 50. až 70. letech byl klub převážně účastníkem v nejvyšší soutěži a nejvýznamnějším umístěním bylo 2. místo v sezoně 1955/56 už pod názvem Baník Chomutov. Poslední účast v nejvyšší soutěži v sezoně 1973/74. Následoval sestup do české 1. národní ligy, kde působil tým do roku 1984, kdy spadl ještě o soutěž níže - do II. NHL. V této soutěži byl Chomutov 13 let než v roce 1997 odkoupil od Ústí nad Labem právo účasti v 1.lize.

V nynější 1. ČP lize patří Chomutov k předním celkům, v sezoně 1999/2000 prohrál až ve finále s Jihlavou. O rok později už Chomutov postoupil do baráže o extraligu, kde po vyrovnaném boji podlehl Karlovým Varům 2:4 na zápasy. V sezoně 2001/02 vypadl Chomutov v semifinále s Libercem.

Brankářskou jedničkou by měl být Kamil Jarina, v přípravě už v chomutovském dresu nastoupila i slávistická naděje Lukáš Hronek, který bude do Chomutova uvolnován i během sezony na střídavý start. V obraně působí zkušený Patrik Rimmel (loni hrál v Havířově), největší hvězdou je zkušený centr Kamil Koláček, který každý rok okupuje přední příčky kanadského bodování. V sezoně 2000/01 byl nejproduktivnějším hráčem 1. ČP ligy a měl lví podíl na postupu Chomutova do baráže. Z tehdy elitní lajny celé ligy už chybí v týmu Jiří Gombár, který nyní hraje za Litvínov. V útoku vedle Koláčka a Bouška ho nahradil Michal Jeslínek, jemuž se nepovedlo natrvalo se prosadit v Plzni. Extraligové zkušenosti má také Petr Jíra, jenž působil ve Slavii a Litvínově.

V přípravě na letošní sezonu odehráli Chomutovští i tři mezinárodní utkání s ruskými celky: Avangard Omsk 1:5, CSKA Moskva 0:5 a Mečel Čeljabinsk 5:3.

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více