Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
25.3.2011

Starší dorost končí. V osmifinále play-off nestačil na Vsetín

OF3, čtvrtek 24.3.2011, Vsetín - Slavia
Vsetín
9:2
1:1, 6:1, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 17. Kohout (Pokorný), 28. Daněk (Slováček), 29. Daněk (Pokorný, Slováček), 31. Slováček (Pelc), 32. Kohout (Ptáčník), 36. Slováček (Pelc), 37. Kohout, 52. Štrbík (Báchor), 53. Neuwirth (Kovář, Štrbík) - 10. Nejezchleb (Hlinka), 25. Šteiner (Mašín, Kotyra). Rozhodčí: P. Přikryl - Dědek, Wesley.

Sestavy

Vsetín

Kohn - Žabčík, Pelc, Hradil, Žák, Báchor, Kovář, Galia, Štědrý - Surý, Neuwirth, Daněk, Pokorný, Štrbík, Ptáčník, Kohout, Kývala, Janeba, Slováček, Brida, Tobola.

Slavia

Mouček - Ryzák, Šteiner, Drahorád, Burian, Löbl, Mašín, Hejna, Benda - Jedlička, Nádvorník, Nejezchleb, Tejral, Brzák, Kotyra, Freisler, Tomek, Hložek, Vacek, Hlinka, Moravec.

Starším dorostencům Slavie ve čtvrtek skončila sezona. V druhém zápase osmifinále play-off podlehli Vsetínu vysoko 2:9. Jejich cesta vyřazovacími boji trvala pouhé dva zápasy. V nejbližší době vám přineseme rozhovor některého z hráčů či trenérů.

Do rozhodujícího osmifinálového zápasu vstoupili hosté mnohem lépe než do duelu předchozího. V úvodu zápasu se jim tudíž podařilo utlumit počáteční tlak hned v zárodku, naopak, sami se několikrát nebezpečně nastěhovali do obranného pásma VHK. První výraznější šanci v utkání si přesto připsali Vsetínští. Janeba tečoval Hradilovu střelu od modré a jen dobré postavení betonů brankáře Moučka zabránilo puku v cestě do sítě. V 6. minutě poprvé vážněji zahrozili hosté. Po chybě v domácí rozehrávce dotíral na Kohna Tejral, domácí brankář ale dokázal s problémy uklidit poskakující touš do bezpečí.

V 9. minutě přišlo první vyloučení zápasu. Na lavici hanby putoval za držení domácí Tobola. Slavii trvalo přibližně minutu a půl, než početní výhodu přetavila v branku. Hlinkova přihrávka z levého křídla proklouzla až k Richardu Nejezchlebovi a ten prudkou ranou z blízka nedal Kohnovi šanci (0:1).

Domácí si v dalších minutách vytvořili převahu, pozorně hrající hosté je ale dlouho do šancí nepouštěli. V 17. minutě se domácí přesto dočkali vyrovnání. Pokorný se chopil puku za vlastní svatyní, drze si to namířil středem kluziště, prošel mezi skoprnělými hráči Slavie, jeho klička Moučkovi však skončila střelou mimo. Pokorný ale zachoval duchapřítomnost, bleskově vrátil puk od mantinelu před branku a Martin Kohout z blízka přehodil ležícího brankáře (1:1). V závěru třetiny měli ještě Vsetínští výhodu přesilovky, ta se jim ale příliš nepovedla a tak po 20 minutách odcházely oba celky do kabin za nerozhodného stavu.

Druhé dějství začalo početní výhodou hostů. Do velké příležitosti se dostal Kotyra, Kohn ale proti němu výborně zasáhl a poradil si i s následnými dorážkami. V zápětí si ale Pražané přesilovku zopakovali a v ní už udeřilo. Kohn byl v ohni střel a proti Štejnerově ráně od modré už se přesunout nestihnul. Domácí prohrávali 1:2 a málo koho by v tu chvíli očekával, jaký směr nabere zápas v dalších minutách.

Valaši si následně zahráli dvě slepené přesilovky. Nehráli je sice příliš dobře, v závěru té druhé ale přesto udeřili. Slováček zavezl puk do útočného pásma, z rohu poslal střílenou přihrávku před branku a najíždějící Josef Daněk šikovně usměrnil puk do branky (2:2). Vyrovnání domácí řádně nastartovalo a o minutu později již mohli vést. Ptáčník šikovně ukryl střelu z mezikruží za obránce, Moučka ale zachránila tyč. Poté byl právě Ptáčník faulován a v nadcházející přesilovce už nebylo nic, co by Moučka uchránilo od inkasované branky. Valaši před brankou roztočili kolotoč, první střelu ještě brankář vyrazil, na Daňkovu dorážku však již neměl nárok (3:2).

Hosté poté mohli srovnat v přesilovce, to se ovšem nestalo. A nejen že nevyrovnali. Pelc vyhodil puk do středního pásma, vracející se bek hostů se věnoval více Slováčkovi než touši. Domácí útočník jej však obskočil a následný brejk zakončil střelou pod Moučkovu ruku (4:2). Uběhla další minuta a půl a Lapač jásal znovu. Ptáčník poslal puk do jízdy Martinu Kohoutovi, a ten, ač tísněn obráncem, dokázal vypálit tak přesně, že puk odražený od břevna, zapadl do branky (5:2).

Vsetínští byli v laufu a deprimovaní hosté jen stěží odolávali jejich ofenzivnímu vzedmutí. Ve 35. minutě unikal po křídle Tobola, Mouček ale tentokrát odolal. O půl minuty později si ovšem Slováček v přečíslení vychutnal stahovačkou obránce a poté střelou na vnitřní tyč překvapil Moučka (6:2). Za další půlminutu byl v brejku podražen Janeba a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. To domácí útočník neproměnil, Mouček mu puk při kličce vypíchnul holí. Přesně o minutu později, v čase 36:47, již ale Mouček se sklopenou hlavou přepouštěl místo náhradnímu brankáři Uhlíkovi. Martin Kohout totiž zaskočil hostujícího brankáře střelou mezi betony, čímž jednak završil hattrick a jednak zvýšil náskok VHK na pět branek. Zbytek třetiny se odehrál na polovině hostujícího celku. Valaši v pohodě kombinovali a na Slavistech bylo jasně vidět, že už by se nejraději viděli v šatně. Díky šesti vstřeleným během deseti minut vedli domácí po čtyřiceti minutách 7:2.

Úvod třetí třetiny jasně naznačil, že hostující hráči již nebudou mít síly na, pokusit se o zvrat. Domácí v poklidu kombinovali a nepouštěli hosty před svou branku. Ve 46. minutě mohl zvýšit Janeba, jemuž ovšem v přečíslení nevyšla střela a neradoval se ani Ptáčník o minutu později – Uhlík jeho střelu vyrazil. Ve 48. minutě předvedla Slavia ve vlastní přesilovce svůj poslední hezký moment v zápase. Brzák se v pohledném průniku protáhl až před Kohna, na domácího brankáře si ale nepřišel.

V 52. minutě to se už skóre měnilo a radovali se znovu domácí. Báchorovo nahození od modré šikovně tečoval Martin Štrbík a Uhlík se po puku natahoval marně (8:2). Hostující frustraci poté dokumentoval Nejezchleb, který zákeřným zákrokem zezadu sestřelil Kohouta a po zásluze vyfasoval trest na pět minut + do konce utkání. Z pětiminutové přesilovky uběhla minuta a vsetínští se radovali podeváté. Kovářovu střelu tentokrát úspěšně tečoval Robert Neuwirth a puk se zastavil až v síti (9:2).

Chvíli na to si spletl Tomek hokejku se sekyrou, zezadu, přímo před očima rozhodčího, přetáhl jednoho z domácích hráčů přes lýtka, vyfasoval dvouminutový trest a návdavkem za protesty ještě trest do konce utkání. Dvouminutovou přesilovku pět na tři domácí nevyužili, možná i proto, že trenér Jenáček už raději šetřil elitní pětku domácího týmu. Vzývané desítky se tak solidně zaplněné tribuny Lapače nedočkaly, poslední minuty se ale přesto odehrály za bouřlivých ovací domácího publika. Obhájci titulu tak zakončili letošní učinkování v osmifinále, Vsetín, kterému se po šesti letech podařilo přejít přes první kolo play-off narazí v semifinále na Vítkovice.

Autor Ondřej Kalát, Radek Bařina
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více