Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. března 2011

Finále máme v hlavách, přiznává Kopřiva

Miroslav Kopřiva přišel do Slavie s cílem zahrát si play-off. Byla to sázka na jistotu, po dnešním zápase i díky jeho bezchybnému výkonu klepou sešívaní na dveře finále. „Chybí nám jediný krůček a věřím, že v pondělí se o něj porveme,“ řekl po výhře 4:0 slávistický gólman, který vychytal svou první nulu v play-off.

Trenér Čelanský chválil po zápase slávistickou obranu. Jak se vám za ní dnes chytalo?
Když jsme hráli v pěti, Třinec se do žádných velkých šancí nedostával, dokázali jsme si je pohlídat. Na druhou stranu mají nebezpečné přesilovky, ve kterých nám dokázali zatopit.

A kdy vám tedy Třinečtí nejvíc zatopili?
Nejhůř mi bylo při jejich dvojnásobné přesilovce. Třinec se hodně tlačil do branky a pro nás bylo klíčové, že jsme si dokázali pokrýt všechny střely a dorážky a Třinec nesnížil. Kdyby se jim povedlo dát kontaktní gól, mohli bychom začít bláznit. Ale my dali třetí gól a to už jsem věděl, že je hotovo.

Byl jste jedním z aktérů sporné situace u neuznaného gólu Ocelářů. Videorozhodčí ho neuznal kvůli vychýlení branky. Věděl jste dopředu, jak rozhodčí situaci posoudí?
Myslel jsem, že nemůže být uznaný, protože jsem pevně doufal, že jsem měl puk přikrytý vyrážečkou a oni ho jen vyšťouchali. Pak mi řekli, že šlo o posunutou branku, o čemž jsem zase nevěděl já. Každopádně mě ale potěšilo, že gól neuznali.

Teď vás dělí od finále jediné vítězství. Myslíte na boj o zlato?
Abych byl upřímný, tak to v hlavě máme, jdeme za tím celou sezonu. Ale musíme jít krůček po krůčku a nedoufat, že nám to samo spadne do klína. Když budeme makat tak jako doteď, můžeme být úspěšní a dotáhnout to až do konce. Chybí nám jediný krůček a věřím, že v pondělí se o něj porveme. Ale i ten poslední bod bude těžký. Všichni, kdo sérii sledují, vědí, jak jsou ty zápasy vyrovnané a rozhodují maličkosti. Možná máme výhodu, že na rozdíl od nás je Třinec pod tlakem, protože vyhrál základní část a je favoritem. My chceme hlavně postoupit co nejdál a hlavně získat medaili.

Do Třince teď můžete jet relativně v klidu. Vypadá to, že na domácí prostředí je v průběhu letošního play-off spolehnutí…
Já bych na to zase tak nespoléhal. Jak jsem říkal, zápasy jsou vyrovnané, rozhodují penalty a prodloužení. Nemůžeme si dovolit myslet na to, že můžeme prohrát a pak je doma přejedeme. To rozhodně ne.

V play-off jste se přestal holit, zasahuje vám jeho průběh do života i jinak?
Manželka mi říká, ať to shodím, protože mi to vůbec neroste, mám jenom takové chmýříčko (smích). Mám i další rituály, které ale neprozradím, protože zatím fungují. Jinak si play-off nějak zvlášť nepřipouštím, připravuju se na zápas stejně jako v základní části. Snažím se dát do zápasu maximum vždycky, nejenom v play-off.

Autor Pavel Hrdina
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video