Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.3.2011

Slavia neudržela vedení a dovolila Třinci vybojovat sedmý zápas

SF6, středa 30.3.2011, Slavia - Třinec
Slavia
3:5
2:1, 1:3, 0:1
Třinec

Branky: 2. Kolařík (Pospíšil), 10. Svoboda (Micka, Roth), 28. Svoboda (Pospíšil) - 5. Hrňa (Peterek), 29. Krajíček (Polák), 38. Hrabal (Zíb, Růžička), 39. Růžička (Bonk, Zíb), 60. Adamský (Růžička). Rozhodčí: Minář, Ország (SVK) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:9, navíc Vašíček (SLA) a Varaďa (TRI) 10 min OT. Využití: 1:2. Diváci: 10542. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:5.

Sestavy

Slavia

Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Kolařík, Krejčík - Tomica, Svoboda, Krenželok - Vondrka, Pospíšil, Endál - Micka, Doležal, Jelínek - Sklenář, Jaškin, Poletín - Třetina

Třinec

Hamerlík - Richter, Hudec, Seman, Zíb, Lojek, Krajíček, Hrabal - Varaďa, Bonk, Růžička - Polák, Polanský, Adamský - Orsava, Kohn, Květoň - Hrňa, Peterek, Koudelka - McGregor

První domácí prohra v play-off po základní hrací době přišla snad v ten nejhorší moment. V utkání šestého semifinále totiž sešívaní podlehli Ocelářům 3:5, přestože v jeden moment vedli nad Třincem 3:1. O postupujícím do finále tak bude muset rozhodnout páteční zápas.

Na druhý pokus dnes mohla Slavia postoupit do finále play-off, kde již na svého soupeře čekají Vítkovice. Poslední vysokou porážku v Třinci se sešívaní pokusili odčinit ihned po úvodním vhazování. Jejich brzká aktivita jim své ovoce přinesla. Již ve druhé minutě potrestali slávisté vražení na mantinel svého spoluhráče, který ještě stihl přihrát Pavlu Kolaříkovi. Ten na nic nečekal a kus za modrou čárou vystřelil, i přes clonícího obránce Třince – 1:0.

Třinec však rozhodně nespal. V páté minutě ujel po pravém křídle Erik Hrňa, zakončil bekhendovou střelou, která mířila mezi Kopřivovy betony – 1:1.

Jenže Třinec zaplatil za svou nedisciplinovanost. V osmé minutě hrál minutu oslabení ve třech hráčích na ledě, během kterého ohrozil Hamrlíka jen Kadlec svou nebezpečnou střelou. Co nevyužila Slavia během těchto šedesáti vteřin, mohla napravit během dalších dvou minut v přesilové hře pět na tři. A Slavia to využila. Nahození na bránu tečoval Micka, kotouč se odrazil na hůl Tomáše Svobody, který do téměř prázdné brány skóroval na 2:1.

Během klasické přesilové hry zapomněli sešívaní na vracejícího se Poláka z trestné lavice, který obdržel přihrávku a řítil se do samostatného nájezdu, ale na Kopřivu si nepřišel. Na pomoc Polákovi přijeli spoluhráči, kteří pokračovali v dobře rozehraném útoku. Největší příležitost k vyrovnání měl Lojek, ale kotouč pouze orazítkoval tyč Kopřivovy brány.

Do druhé třetiny nastoupili hráči obou mužstev opatrněji. První větší tlak přišel až ve dvacáté sedmé minutě, ze kterého ihned vyplynula změna stavu. Tomáš Svoboda z rohu kluziště nabruslil do brankoviště a vymetl horní roh třinecké brány – 3:1.

Jenže Třinec pod vidinou finále zápas nezatratil. Minutu po inkasované brance snížil na kontaktní branku Lukáš Krajíček střelou od modré. Na tuto střelu nestihl slávistický brankář jakkoliv zareagovat – 3:2.

Slavia svého soupeře ve druhé třetině velmi podcenila. Během jediné minuty a jednadvaceti sekund otočil Třinec stav utkání z 3:2 na 3:4. Obě v přesilové hře. První přesilovou hru v poměru čtyř třineckých hráčů na tři slávisty využil

Josef Hrabal. Po návratu vyloučeného třineckého hráče zbývalo několik málo sekund klasické přesilové hry. I to málo však hostům ke skórování stačilo. Martin Růžička si najel po mantinelu do útočného pásma a z velkého úhlu otočil skóre utkání ve prospěch třineckých hráčů.

Slavia sice prohrávala o branku, ale na hře to nic neměnilo. Hrálo se z jedné strany na druhou, akce střídala další akci. Jenže žádná nebyla nijak více nebezpečná. První velká šance přišla až v polovině třetího dějství. Od mantinelu obdržel Adamský přihrávku před bránu, kde stál nikým nehlídaný, jenže Kopřiva se stihl vrátit zpátky na své místo a vyrazit kotouč špičkou betonu.

Slavia byla v koncích. Do ohlášení posledních dvou minut zápasu se jim vyrovnat nepodařilo, a tak zkusili aspoň hru bez brankáře, kterou však využil třinecký Martin Adamský trefou do prázdné brány. Ani dnes se tedy Vítkovice svého soupeře nedočkaly, a tak se rozhodne až v sedmém semifinálovém zápase.

Autor Václav Baumann, Tereza Janovská
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více