Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
31. března 2011

Sil máme stále dost, je přesvědčen Kopřiva

Takový zápas brankáři nemají rádi. Dlouho na ně nejde žádná střela, a pak se na ně vyřítí hráč ze středního pásma v samostatném úniku. Miroslav Kopřiva z první takovéto situace sice inkasoval, hlavně ve třetí třetině je ale dokázal bravurně likvidovat, čímž až do konce utkání držel akcie Slavie nad vodou.

Co považujete za klíčový moment zápasu?
Řekl bych, že to byla situace po našem třetím gólu, kdy jsme hned vzápětí inkasovali. Třinec nás na minutu zamknul a nešťastně tečovanou střelou se vrátil do zápasu.

Co se za stavu 3:1 stalo? V čem byl ten problém, že jste se nechali tak zatlačit, když jste měli čerstvě dvougólový náskok?
Nevím, rozhodně jsme to měli ubránit. Jakkoliv, třeba jsme to měli vyhodit na icing, ale rozhodně jsme se neměli nechat tak zatlačit. Jak říkám, Třinec se pak tou tečovanou střelou dostal zpět do zápasu.

Dnes jste dostal čtyři góly, vyčítáte si nějaký?
Vždycky se ty góly dají chytnout, navíc to vypadá, že ten čtvrtý byl laciný, ale to se prostě stává... Nevím, co k tomu víc říct.

Občas to vypadalo, že k vám třinečtí hráči jezdí a něco pokřikují. Snažili se vás rozptylovat, nebo to bylo všechno z jejich strany férové?
Tohle k play-off patří. Jestli jim to za to stojí, tak ať si jezdí. Uvidíme pak, kdo bude po sedmém zápase šťastnější.

Jste spokojený s obránci, jak vám čistí prostor před brankovištěm? Protože Třinečtí to tam dnes hodně prostřelovali.
Já jsem se během zápasu rozčiloval na naše beky... Ale také na rozhodčí, protože Třinec tam při naší power-play hrál docela dlouho v šesti. Bohužel na ledě jsou čtyři rozhodčí a ani jeden si toho nevšiml. A ještě mě zklamali ve třetí třetině, kdy tam na nás byly minimálně dva jasné fauly, třetí se dal také pískat, ale prostě to nepískli. A pak tam Varaďa hodně přihrál faul Jelínka a vyloučí nás vlastně za nic v době, kdy se můžeme dostat do tlaku.

Nebojíte se, že ve vám tato křivda může uškodit do dalšího utkání? Že byste tomu třeba propadli?
Určitě ne, na tyto věci už jsme od Třince trošičku zvyklí, takže nás toto nemůže dostat do kolen.

Předkolo i čtvrtfinále jste hráli na maximální počet zápasů, teď vás to čeká i v semifinále. Máte ještě nějaké síly na sedmý zápas v Třinci?
Určitě máme! V létě jsme dobře trénovali, během reprezentační pauzy také, takže rozhodně nejsme bez síly. Ani po dnešní prohře se svět nezbořil, stav série je 3:3 a my si samozřejmě jedeme do Třince pro vítězství.

Podle statistik jste tým sedmých zápasů. Často se do těchto zápasů dostáváte, a téměř vždy v nich uspějete, čím to je?
Nebyl jsem tu předchozí roky, takže nevím, proč to bylo dřív. Ale letos jsem to zažil dvakrát a vždy jsme se o výsledek rvali až do konce, a stejně se budeme rvát i v Třinci.

V čem vás Třinec v posledních zápasech přehrál?
Hrajeme s ním vyrovnanou partii, dokonce ho i chvilkami tlačíme, ale prostě Třinec má výborné útočníky, kteří se dostávají do brejkových situací. Například čtyři minuty na mě nejde střela, a pak najednou jedou sami na bránu. V tom je asi jejich největší síla. Ale my jedeme do Třince vyhrát a toto všechno si pohlídat, tak uvidíme v pátek, zda se to povede.

Autor Václav Baumann, Martin Křížek
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více