Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. března 2011

O postupujícím rozhodne v pátek zápas pravdy. Slavia si ho letos vyzkouší už potřetí

Předkolo play-off s Karlovými Vary, čtvrtfinále s Libercem. V sériích s oběma soupeři musela Slavia letos absolvovat nejvyšší počet utkání a v obou případech uspěla. I semifinále s Třincem rozhodně zápas pravdy. Vše vypukne v pátek od 18:10. Podaří se svěřencům Vladimíra Růžičky další malý hokejový zázrak?

Třinec je v laufu

Hledat favorita pátečního duelu je v celku jednoduchá záležitost. Třinci totiž hraje prakticky vše do karet. Nejenže vyhrál základní část a bude hrát před vlastním publikem, podle všeho jsou také svěřenci trenéra Marka v lepší fyzické i psychické pohodě než Slavia.

Pražané mají přeci jen v nohách o šest zápasů více a navíc poslední dva duely zvládli lépe Oceláři. Nejprve doma rozstříleli sešívané 6:1 a poté v O2 areně dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu na svoji stranu.

Slavia v 6. zápase nedokázala udržet vedení 3:1 z 28. minuty a nakonec prohrála 3:5. „Rozhodně jsme to měli ubránit. Jakkoliv, třeba jsme to měli vyhodit na icing, ale rozhodně jsme se neměli nechat tak zatlačit,“ mrzelo po zápase slávistického brankáře Miroslava Kopřivu.

Slávisté si věří

Přestože hokejisté Slavie nejsou v záviděnihodné situaci, podle hlasů z kabiny je mužstvo nabito optimismem.“ Ani po dnešní prohře se svět nezbořil, stav série je 3:3 a my si samozřejmě jedeme do Třince pro vítězství,“ řekl Kopřiva po 6. semifinále.

Slavia může spoléhat na to, že Třinec nemusí unést tíhu okamžiku. Zaplněná WERK aréna nebude brát nic jiného než vítězství. Sedmé zápasy navíc Růžičkova družina zvládá bravurně, což potvrdila i ve čtvrtfinálové sérii proti Liberci. „Určitě je dobré, že tyto zápasy dokážeme zvládat i proti papírově lepším soupeřům, takže v to věříme i teď,“ burcuje slávistický střelec Tomáš Svoboda.

Těšme se tedy na třetí zápas pravdy v letošním play-off. V pátek od 18:10 se bude v Třinci hrát o všechno.

Výjezd fanklubu

Fanklub HC Slavia Praha vyhlašuje ve spolupráci s klubem výjezd do Třince. Cena je pouhých 100 Kč za dopravu + 200 Kč za vstupenku. Pojeďme všichni podpořit Slavii na rozhodující utkání. Šance na finále je stále velká! Čekají nás buď oslavy postupu nebo loučení s hráči. Hlásit se můžete na e-mailové adrese vyjezdy@sesivani.com. Více informací získáte na webu sesivani.com.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více