Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. dubna 2011

Poslední dny vůbec neutíkají, vyhlíží opora Slavie Miroslav Kopřiva narození potomka

Když loni přicházel do Slavie, zřejmě ani on sám netušil, jak dobrá sezona ho čeká. Sedmadvacetiletý brankář Miroslav Kopřiva byl jedním z nejdůležitějších článků červenobílých, které dovedl až do semifinále play-off. V něm jeho tým nestačil na Třinec, nicméně i tak hodnotí Kopřiva uplynulý ročník jen pozitivně. A těší se na to, že se brzy stane otcem.

Manželé Kopřivovi očekávají přírůstek v rodině každým dnem. “Hrozně se těším a doufám, že to přijde co nejdřív. Poslední dny vůbec neutíkají,“ přiznal s úsměvem hbitý gólman, jenž své rodině buduje hnízdečko v Příbrami. “Já odtamtud pocházím a chci, abychom tam měli stoprocentní zázemí. Stěhovat se každý rok by pro rodinu určitě nebylo optimální,“ uvědomuje si.

Jestli se narodí chlapec, nebo holčička, Kopřiva tuší, ale prozradit to nechce. “Nechali jsme si to zjistit, ale rád bych si to nechal pro sebe. Doktoři nám to stejně úplně nepotvrdili, je to tak na 80 procent,“ řekl zkušený brankář, který svého následníka/následnici ke sportovní kariéře přesvědčovat nebude. "Našemu dítěti můžeme ukázat sportovní směr, ale jestli se po něm skutečně vydá, necháme jen na něm,“ má jasno.

Volbu vybavení dětského pokojíčku svěřil ženské ruce. “Manželka má tyhle věci hodně zmáklé z obchodů i internetu, takže většinou to vybere ona a já to pak jen odsouhlasím. Ona se v těchhle věcech vyzná lépe než já. Určitě v tomhle moc neprotestuji. Žena má mou plnou důvěru,“ usmál se.

Spokojený může být i z vydařené sezony, v níž patřil k oporám mužstva. To dokráčelo až do semifinále play-off, kde se muselo sklonit před pozdějším vítězem z Třince. “Sezonu můžu určitě hodnotit jen pozitivně. V létě bylo do týmu začleněno hodně nových hráčů včetně mě a dopadlo to dobře. V play-off jsme předvedli několik skvělých zápasů, pouze škoda, že to nakonec na finále nestačilo. Ale to už je minulost,“ prohlásil Kopřiva.

Ten byl v Kladně dosud zvyklý hlavně na boje o záchranu, teď však před ním stála nová výzva. A “Kopr“ si účast v play-off náležitě vychutnal. “Určitě to pro mě bylo něco jiného, najednou jsem hrál o medaile. S tím jsem do Slavie taky šel, chtěl jsem být v klubu s vysokými ambicemi. A musím říct, že tohle play-off pro mě bylo velkým zážitkem,“ uznal.

Z prostředí v kabině byl nadšený. “Opravdu mě překvapilo, jaká panovala v týmu nálada na ledě i mimo něj. Čekal jsem, že třeba v play-off budou všichni nervózní, ale pořád byla uvolněná atmosféra a padaly různé vtípky. To mi dodalo velkou sílu do dalších zápasů, působilo to na mě neskutečně pozitivně. Stejně jako to, jak dobře do mužstva zapadli mladší hráči,“ řekla jedna z největších loňských posil Slavie.

Odmítá však, že by červenobílí měli před jeho příchodem mezi tyčemi slabinu. “Neřekl bych, že na postu brankáře měla Slavia tak velké problémy, jak se občas psalo. To by se nedostala do finále, nehrála by tak vysoko, jak vždycky hrála. Ti kluci měli jen smůlu, že se dostali do nějaké škatulky, z níž nebylo úniku,“ konstatoval Kopřiva, který se po základní části extraligy mohl pochlubit bilancí 2,39 inkasovaných branek na zápas. V této statistice byl vůbec pátým nejlepším gólmanem soutěže.

“Jsem rád, že jsem se prosadil, ale rozhodně se nesmím nechat ukolébat. Musím na sobě makat dál, aby ta příští sezona byla ještě lepší. Svou formu musíte dokazovat neustále. A ta moje ještě nebyla taková, jakou bych si úplně přál,“ poznamenal Kopřiva.

Připouští, že jeho další metou je národní tým. “Vždycky jsem říkal, že reprezentace je úplně nejvíc, čeho bych mohl dosáhnout. V příští sezoně se o účast v nároďáku určitě chci porvat,“ řekl desetinásobný reprezentant. Blízko dalších startů byl na prosincovém turnaji Channel One Cup, všechny tři zápasy druhého podniku Euro Hockey Tour v této sezoně ale odchytal gólman Petrohradu Jakub Štěpánek.

“Prostě to tak bylo, já s tím nic nenadělám. Sice se to stalo snad poprvé po deseti letech, ale to je čistě věcí trenéra. Kdybych byl ukřivděný nebo naštvaný, v ničem mi to nepomůže,“ uzavřel s nadhledem Kopřiva.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více