Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
14. dubna 2011

Rozpravy s rozhodčími? To mě zrovna moc nebaví, přiznává Petr Kadlec

Společně s Petrem Kadlecem jsme zřejmě naposledy zavzpomínali na uplynulou sezonu, která v úterý skončila čtvrtým vítězstvím Třince nad Vítkovicemi. Kapitán Slavie mluvil o fanoušcích, co si myslí o připravované stavbě nového stadionu v Edenu, o své nové funkci v týmu Vladimíra Růžičky a také o tom, jestli letos vyrazí na jachtu do Chorvatska.

Pojďme se ještě v krátkosti vrátit ke skončené sezoně. Co jste říkal na návštěvnost v O2 areně? Během základní části nebyl divácký průměr nijak zásadní, v play-off to ovšem bylo o něčem jiném.
Je trochu škoda, že během základní části moc lidí nechodí. Na druhou stranu náš fanklub pracuje skvěle, jezdí za námi všude v základní části a hlavně v play-off byli úplně skvělý. Jezdili za námi i do Třince, což mi přijde samo o sobě dost šílený. (smích)

Michal Vondrka říkal, že ho překvapilo, kolik lidí přišlo do O2 arény během semifinále.
Je to tak. Trošku jsme se klukama báli, ale byli jsme nadšení z toho, že přišlo přes 12 000 lidí. To se vám hraje úplně jinak. Člověk má potom pocit, že skutečně o něco jde. Já si myslím, že zápasy v play-off nebyli ani o moc lepší než v základní části. Když je ale plný stadion a je to slyšet, tak celkově ta atmosféra je úplně někde jinde. Za to musím fanouškům moc poděkovat. Doufám, že vydrží a v příští sezoně jich bude chodit ještě víc.

Jak na mužstvo působí diskuze o tom, že se postaví stadion v Edenu a že se Slavia se vrátí zpět do Vršovic?
To je nekonečný příběh. Samozřejmě se o tom v kabině občas bavíme, ale teď už spíš méně než více. Mně to trochu připomíná diskuze o fotbalové Slavii, kde se o novém stadionu se mluvilo asi 15 let. Já moc nechci, aby se pořád řešilo, jestli bude nový stadion nebo nebude nový stadion, jestli se budeme stěhovat nebo se nebudeme stěhovat a podobně. Nechci, aby se to táhlo dlouho a snad se to co nejrychleji vyřeší.

Kadlec patří k nejproduktivnějším obráncům extraligy

Zahrál byste si ještě rád v Edenu?
To by museli stavět hodně rychle. (smích)

Před sezonou jste dostal kapitánské céčko. Změnila se vaše pozice v týmu?
Ani ne. Myslím si, že už jsem tu dlouho a nějakou pozici tady mám. Vždy, když se trenéři nebo vedení ptali na něco mužstva, tak nikdy o tom nerozhodoval jeden hráč. Většinou o tom rozhodovali starší nebo ti zkušenější ať už byl kapitán Pepa Beránek nebo Roman Červenka.

Určitě ale musíte o hodně víc jezdit na rozpravy s rozhodčími.
To mě moc nebaví. Většinou je to nějaká nepříjemná věc, kdy my cítíme křivdu. Rozhodčí to ale vidí jinak a druhé mužstvo to také vidí jinak. Jsou v tom emoce a často se vám to rozloží v hlavě až po zápase. Nejraději bych všechno řešil v klidu, ale někdy se nechám unést.

Rozhodčí dostávají od letošní sezony během televizních zápasů mikrofony. Upozorňoval vás někdo, abyste si dával pozor, protože můžete být slyšet ve vysílání?
Věděli jsme, že mají mikrofony, ale nevěnoval jsem tomu moc pozornost. Před zápasem na takovéto věci nemyslíte, to se řeší trochu jiné věci. (úsměv)

Narážím na prosincový zápas ve Vítkovicích, ve kterém byla vaše ostrá rozmluva s rozhodčím slyšet naprosto zřetelně. Připomínal vám to potom někdo zpětně?
Vím o tom. Pár lidí si ze mě potom dělalo srandu. (smích)

Nová role. Kadlec dostal před sezonou kapitánské céčko

Co výhledy do budoucna? Myslíte si, že kádr projde radikálním řezem nebo bude příští sezona podobná jako ta letošní?
Myslím si, že žádný radikální řež tady neproběhne. Sezona byla úspěšná, tak proč něco měnit.

Jak vidíte svoji budoucnost ve spojení se Slavií?
Mám podepsanou smlouvu do konce příští sezony, takže minimálně ještě jeden rok budu tady na Slavii.

Co plány do nejbližších měsíců?
Dostali jsme zhruba měsíc volno a 2. května začíná letní příprava. Kromě zařízení důležitých věcí, jako jsou daně, plánuju i krátkou dovolenou. Ale spíš to chci pojmout odpočinkově a věnovat se rodině, přítelkyni a kamarádům.

Najdete si letos čas na svoji oblíbenou jachtu?
Uvidíme. Teď v květnu to určitě nestihnu, takže jedině v červnu, kdy máme ještě 14 dní volno. Loni jsem to nestihl, tak to snad letos vyjde.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více