Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. dubna 2011

Momentky sezóny

Po celou sezónu můžete na webu sledovat fotoreportáže od klubového fotografa Pavla Vrtišky, který se zápas co zápas, neohroženě vyhýbá pukům mezi střídačkami. Vybrali jsme momentky z uplynulé sezóny a seřadili je do jednotlivých sekcí. Napište nám na facebooku, nebo do diskuse, která fotka vás nejvíce zaujala. Již nyní se můžete těšit na výběr fotek týkající se pouze fanoušků, který uvedeme příští týden.

V hlavní roli: Miroslav Kopřiva

Letec, kosmounat

Miroslav Kopřiva byl pro celý tým pilířem jistoty. V základní části nastoupil ve 48 zápasech a v 29 z nich dovedl svůj tým k vítězství. Úspěšnosti měl 91,88 procent, z extraligových gólmanů obsadil po základní části 8. příčku a byl po budějovickém Kovářovi druhým nejvytěžovanějším gólmanem soutěže. Druhé místo mu zůstalo i v play-off, kde chytal 1021 minut. Více měl jen mistrovský gólman Hamerlík (1038)

Kopr patří k největší extraligový nervákům mezi tyčemi. V základní části obdržel 46 trestných minut, zdaleka nejvíce ze všech gólmanů (na druhém místě je Tomáš Pöpperle s 20 minutami). Většina trestů byla za protesty.

Měl moc Energie...

Sněhová bouře

Snad mi tam kustod nedal kolu

Hokej bolí

Zvíře

Nejtrestanějším hráčem byl v součtu základní části (144 TM) a play-off (64 TM) bitkař Jiří Vašíček. Naopak předobrazem slušnosti, nekonfliktnosti a šikovnosti je Jakub Sklenář, který měl za 60 odehraných zápasů této sezóny pouze 16 trestných minut.

Tygr vs. lev

Puk nikoho nezajímá

Hokejisté jsou tvrďáci

Tlak na branku

Správné balancování

Slavia letos neměla v týmu tradičního snipera. Nejvíce gólů vstřelil Tomáš Svoboda (17 v základní části a 9 v play-off). Červenobílí hráli dopředu jednoduše a vytvářeli na brankáře soupeřů soustavný tlak. Po 52. kolech měl tým kladné skóre vstřelených branek 140:131. Ve vyřazovacích bojích přidali sešívaných ještě 51 gólů, které si rozdělilo 20 hráčů. Ze stabilního kádru neskóroval pouze Petr Kuboš, jinak si alespoň jednu trefu připsal v play-off každý hráč.

Gól v derby potěší dvojnásob

Přesná trefa

Důraz

Po hlavě!

Double full, full, full

Slávističtí hokejisté hráli na hraně sebeobětování a do všeho chodili po hlavě. Hráči samozřejmě dohrávali v play-off se značně podlomeným zdravím. Marek Tomica, Lukáš Krenželok a Jirka Doležal měli zraněná ramena a nemohli jednu ruku téměř zvednout nad pas. Vladimír Růžička nemohl do sezóny zasáhnout již od prosince a talent Dmitrij Jaškin díky těžkému zranění kolena přišel o MS do 20 let. Plno ran inkasovali samozřejmě i ostatní hráči. Drobná zranění se dají o sezóně počítat na stovky.

Úder hlavou do kolene

Tam ani Sklenář neprojde

Aktivní napadání

Atmosféra

Slavností nástup Na Slavii se letos přišlo do O2 areny během základní části podívat 130 307 diváků. Na jedno utkání tak v průměru přišlo 5012 fanoušků. Červenobílý nebodovali pouze v šesti zápasech a dvakrát prohráli po uplynutí šedesáti hracích minut. Fanoušci v červenobílých barvách tak chodili z domácí zápasů vesměs s dobrou náladou. Kromě tradičního derby nejvíce táhly zápasy s Kometou Brno a diváky zaujal i retro zápas proti Plzni, ve kterém měly oba týmy historické dresy. V play-off byl průměrný počet návštěvníků 8598.

Derby - tak trochu jíný zápas

Slavnostní retro zápas

Vítězná děkovačka

V příštím týdnu vám nabídneme výběr fotek fanoušků. Autorem všech fotografií je Pavel Vrtiška, jehož další tvorbu si můžete prohlédnout ZDE.

I tuto sezónu pro slávistický web fotil také Martin Prokop, kterému rovněž děkujeme za spolupráci.

Autor Tomáš Houska, Pavel Vrtiška
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video