Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. května 2011

Pořádná dřina nás teprve čeká, shodli se Svoboda s Jelínkem

Oba měli dobrou náladu a ani náznakem nebylo znát, že právě absolvovali přes hodinu a půl dlouhý první trénink po měsíční dovolené. Útočníci Slavie Tomáš Svoboda (na snímku) s Petrem Jelínkem ho přežili bez úhony, což kvitoval hlavně druhý jmenovaný. Před rokem si totiž na zahájení letní přípravy přetrhl achillovku.

“Zaplaťpánbůh jsem to nyní dotrénoval, takže pohoda,“ usmál se důrazný forvard Jelínek, jenž měl problémy i na konci minulé sezony, kdy si narazil žebra. Semifinále play-off proti Třinci ale dohrál. “Odpočíval jsem prvních 14 dní dovolené. Během té doby jsem doléčil různé šrámy a potom se začal pomalu hýbat, abych se nachystal na suchou přípravu. Tělo si na tu dřinu musí chvíli zvykat,“ prohlásil Petr Jelínek.

První letní trénink mu úsměv z tváře nesebral. “Bylo to v pohodě. Zaběhali jsme si, abychom se trochu zpotili, ale velká dřina to nebyla. Ono to ještě přijde. Bude to jen horší a horší,“ usmál se.

S tím souhlasí i Tomáš Svoboda. “Teď to bylo ještě dobré. Je začátek přípravy, takže se o žádný těžký trénink nejednalo. Spíš šlo o to se pořádně zahřát, aby se nikomu nic nestalo. Rozběhali jsme se a protáhli, pak přišly na řadu nějaké hry s balonem a medicinbalem,“ řekl vyhlášený střelec.

“Nejdůležitější ale bylo to protažení. Nikdo totiž nechtěl opakovat minulý rok, kdy si na prvním tréninku Péťa přetrhl tu achillovku. Kdyby se něco podobného opakovalo i letos, trenéři by určitě rádi nebyli. Člověk tak přijde o celé léto a pak se do toho hrozně špatně dostává.“

Jak Jelínek, tak i Svoboda zatím nebyli na žádné dovolené a schovávají si ji až na červenec. “Teď na to ani nebyl moc prostor. Nevěděl jsem, jak dlouho budu s reprezentací, takže nemělo cenu nic zařizovat,“ pokrčil rameny Svoboda, který bojoval o účast na mistrovství světa na Slovensku. Reprezentační kouč Alois Hadamczik s ním byl spokojený, kvůli přetlaku hvězdných jmen ho ale z kádru vyřadil.

“Abych byl upřímný, s mistrovstvím jsem stejně nepočítal. Beru to však jako cennou zkušenost. Byla tam skvělá parta a klukům moc fandím, aby dosáhli na nějaký úspěch. Budou to mít ale těžké. Uvidíme, na koho narazí a jak si s ním dokáží poradit,“ řekl Svoboda, který za největší překvapení dosavadního průběhu turnaje považuje tým Německa.

“Vést nad Slováky 4:0, to už o něčem svědčí. Ve třetí třetině ale měli velké štěstí a je škoda, že Slovensko obrat nedotáhlo. Na konci zápasu na ledě dominovalo,“ uzavřel pohotový útočník.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více