Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
8. května 2011

Návrat do Slavie jsem nečekal, přiznává Jakub Šulc

Je slávistickým odchovancem, za A-tým však dosud odehrál pouhé dva zápasy. Pětadvacetiletý obránce Jakub Šulc by v červenobílém dresu mohl výrazně prorazit až nyní. Trenér Vladimír Růžička si ho stáhnul z hostování v Českých Budějovicích a hodlá mu dát šanci, aby ukázal, co v něm je. "Musím potvrdit, že na to mám," ví dobře statný bek, jenž by mohl nahradit dlouholetou oporu týmu Tomáše Žižku.

Šulc se ale srovnání s Žižkou brání, což je pochopitelné. Na svém kontě má 45 extraligových startů, zatímco čerstvá posila brněnské Komety rovných 482. "Nahradit hráče, který toho tolik odehrál, bude strašně těžké. Dá se to, ale musíte mít i štěstí," poznamenal Šulc, který si zatím klade skromnější cíle. Především chce přesvědčit trenéry, že si zaslouží místo v týmu.

Pokud se mu to povede, konečně se usadí v klubu, kde hokejově vyrostl. "Přelomová sezona to pro mě bude jen tehdy, když budu hrát dobře. V opačném případě mě trenér pošle pryč. Uvidíme, jak to dopadne. Každopádně zadarmo mi nikdo nic nedá," řekl nevysoký zadák, jenž minulý ročník strávil v dresu Mountfieldu. Za něj nastoupil ke 43 duelům, v nichž zaznamenal gól a čtyři asistence.

"V Budějovicích se mi líbilo. Je to krásné město, i parta v kabině byla dobrá. Navíc tam byl Honza Novák, kterého jsem znal už předtím," konstatoval Šulc. Z náhlého comebacku do Edenu byl překvapený. "Návrat do Slavie jsem vůbec nečekal. Během celé sezony jsem měl signály, že zůstanu v Českých Budějovicích. Pak se to ale zničehonic změnilo a dopadlo to tak, že jsem zpátky. Je to paráda," prohlásil bývalý zadák Chomutova a Havlíčkova Brodu, kde byl zhruba pět let.

"Vzpomínám na to v dobrém, ale teď jsem hlavně rád, že mohu být opět na Slavii. Chci se poprat o místo, abych tu mohl hrát i v sezoně," uzavřel Šulc. V kabině zaujmul místo vedle Pavla Kolaříka a Dominika Furcha, nastupovat bude s číslem osmnáct.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více