Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
12. srpna 2011

Slávisté trénovali v Lulee, v sobotu bude chytat Slipčenko

Švédská Lulea bude druhým týmem, který prověří v neděli od 19:00 slávisty v turnaji European Trophy. Sešívaní již mají za sebou trénink na ledě soupeře, asistent trenéra Jiří Čelanský prozradil, že do branky se místo Kopřivy postaví Robert Slipčenko.

Hokejisté Slavie nabrali v sobotu ráno kurz směr sever a ze Stockholmu se přesunuli o osm set kilometrů dále do města Lulea. V šestnáct hodin už byli sešívaní na ledě a připravovali se na svého soupeře.

Řekli jsme si pár věcí, ve kterých jsme v prvním zápase zaostávali a na kterých chceme zapracovat, ale samozřejmě za jeden trénink toho moc nezmůžem. Ale šlo taky o to zvyknout si na širší hřiště, trošku jinak se tady odrážejí puky od mantinelů. Zapracovali jsme hlavně na obranném a středním pásmu," prozradil Čelanský.

Po prohře na ledě Djurgardenu si budou chtít slávisté v neděli napravit reputaci, přesto je nečeká jednoduchý soupeř. Luleu vede do boje kapitán Niclas Wallin, který má za sebou přes 700 startů v kanadsko-americké NHL. „Myslím, že švédský hokej se nebude moc lišit, budou podobně jako Djurgarden silní v osobních soubojích, silní na kotouči a dobří v předbrankových prostorách," myslí si asistent trenéra.

V podobném duchu mluví i útočník Tomáš Svoboda: „Myslím si, že nás čeká podobný zápas, teď už aspoň něco víme. My jsme nikdy nehráli proti klubům ze Švédska nebo Finska, pro nás je to úplně nové, zkušenosti s tím má jen pár kluků, Tomáš Kůrka nám třeba říkal pár věcí."

Konfrontaci se severskými soupeři ovšem hráči kvitují. „Určitě to je pro nás přínosné, tyhle týmy mají obrovskou kvalitu a v letní přípravě je to o tom se nastartovat, osahat si to," říká Vladimír Růžička mladší.

Na zápas proti Lulee udělali trenéři pár drobných změn v sestavě. „Do sestavy půjdou Míla Čermák a Lukáš Endál a ze sestavy Michal Poletín a Tomáš Micka. V bráně nastoupí Robert Slipčenko," prozradil Čelanský.



Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více