Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. srpna 2011

Hráli jsme o sto procent líp než ve čtvrtek, říká autor vítězné trefy Jaškin

Lulea - V neděli ráno skončí švédská mise slávistů a letadlem se přesunou k dalšímu zápasu do finského Turku. V zemi tří korunek vybojovali ze dvou zápasů tři body, po čtvrteční prohře na ledě Djurgardenu uspěli na ledě Luley. Těsné vítězství 2:1 vystřelil tři minuty před koncem Dmitrij Jaškin.

Druhý zápas ve Švédsku vám vyšel o poznání lépe než první...
Určitě. Trochu jsme si odpočinuli. Sice stejně lítáme, ale měli jsme v pátek v podstatě den volno, kdy byl jen trénink, tak jsme se dali dohromady a náš výkon byl o sto procent lepší, než v prvním zápase.

Po prvním zápase jste si stěžovali, že vám nesedí širší švédský led, už jste si na něj stihli zvyknout?
Pomohl nám trénink a ještě rozbruslení dopoledne před zápasem. Ten led je o hodně větší než u nás, ze začátku nám to tady dělalo problémy, ale teď už jsme se s tím nějak vyrovnali.

Dlouho jste vedli 1:0, deset minut před koncem jste ale dostali vyrovnávací gól a bylo vidět, že to soupeře hodně nakoplo…
My jsme měli předtím tolik šancí, že to mohlo být klidně 5:0, ale je pravda, že oni pak začali tlačit. Už to bylo kdo s koho za stavu 1:1, naštěstí Skippy dobře zachytal.

Tři minuty před koncem jste pak utkání z brejku rozhodl, to už bylo asi jednoduché, když vám Kuba Sklenář předložil takový přesný pas, že?
To snad už nešlo nedat, jenom jsem doufal, že se něco nestane a že to tam spadne.

V poslední minutě jste měl na hokejce ještě jeden gól, když soupeř odvolal gólmana, ale přestřelil jste prázdnou branku, co se stalo?
To byla taková nešťastná situace. Já jsem naskočil ze střídačky, nevěděl jsem, že tam gólman není, soustředil jsem se hlavně, abych ten puk neztratil, aby nešli do protiútoku. Tak snad jsem si ten gól schoval na příště.

Od dalšího zápasu vás dělí méně než čtyřiadvacet hodin, navíc vás mezitím ještě čeká přelet, zbydou vám ještě síly?
Musíme to brát tak, že je to tady poslední zápas, dát do toho všechno, co v nás zbyde. Pořádně se vyspat, zregenerovat na hotelu, v letadle a nachystat se na ten zápas.

Zápasy European Trophy jsou jistě příjemným zpestřením přípravy, jak prestižně je vy osobně berete?
Určitě chceme udělat výsledek. Ale hlavně jde o to nacvičit nějakou taktiku, abychom se sehráli, jedeme na sto procent ale v sezoně už pojedeme na sto padesát.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více