Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. srpna 2011

Slipčenko: Snažím se svými výkony ukázat, že bych mohl chytat častěji

Lulea - Byl vyhlášen jednou ze tří hvězd zápasu, jeho výkon po zápase pochválil i trenér Růžička. Brankář Robert Slipčenko se výraznou měrou podílel na vítězství 2:1 na ledě švédské Luley. „Nebyli jsme tak unavení jako první zápas, stihli jsme se více zaklimatizovat“ říká.

Trenér Slavie Vladimír Růžička se rozhodl dát v sobotu důvěru pětadvacetiletému Slipčenkovi, a ten se mu odvděčil velmi dobrým výkonem. „Nekoukám jenom sám na sebe,“ tvrdí gólman. „Ano dostal jsem jenom jeden gól, vyhráli jsme, takže jsem určitě spokojený.“

Slávisté oproti prvnímu zápasu působili na ledě daleko svěžejším dojmem a dařilo se jim vnutit soupeři svůj bojovný styl. „Myslím, si že jsme nebyli tentokrát tak unavení. První den jsme přiletěli a za chvíli jsme hráli zápas, tentokrát jsme stihli lépe zregenerovat a zaklimatizovat se,“ hledá důvody úspěšného tažení Slipčenko.

Přiznal však, že ke konci zápasu už byl trochu unavený. „To cestování je opravdu náročné, ze začátku jsem se v brance cítil dobře, ale ke konci už mě trochu začaly bolet nohy a padal na mě únava.“ Dokázal však odolat a inkasoval pouze jednou. „Snažím se svými výkony ukázat panu Růžičkovi, že mě může do branky dávat častěji,“ svěřuje se gólman.

Hlavní kouč Slavie si po zápase jeho výkon pochvaloval: „Podal vynikající výkon. Celkově mám ze zápasu dobrý dojem, dobře jsme tady předtím natrénovali a lépe jsme hráli střední pásmo. Ale musíme si na druhou stranu říct, že Djurgarden hrál mnohem lépe než Lulea."

Do nedělního zápasu v Turku udělá opět drobné změny v sestavě. „Zahrají si Michal Poletín a Tomáš Micka a ještě uvidíme, kdo vypadne. Nevíme, jak bude Pavlovi Kolaříkovi, který nemohl zatím ani jeden zápas hrát, protože prochází nějakou chřipkou, a uvidíme, jak bude Vláďovi Rothovi, který dneska dostal pukem do nártu,“ hovoří Růžička o hráčském složení pro nadcházející utkání.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více