Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.8.2011

Sešívaní se ode dna tabulky neodlepili, Jokeritu podlehli 2:4

ET, čtvrtek 25.8.2011, Slavia - Jokerit
Slavia
2:4
0:3, 1:1, 1:0
Jokerit

Branky: 21. Roth (Kadlec, Svoboda), 45. Růžička - 14. Pulkkinen (Kerälä, Lahti), 16. Dehner, 16. Lahti (Pulkkinen, Eronen), 21. Eaves (Filppula). Rozhodčí: Fraňo, Minář - Charvát, Svoboda. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 920. Střely na branku: 31:40. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4.

Sestavy

Slavia

Kopříva - Krejčík, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Kolařík, Šulc - Tomica, Kůrka, Jelínek, Poletín, Růžička, Krenželok, Endál, Sklenář, Micka, Doležal J., Hertl, Jaškin, Svoboda

Jokerit

Kilpeläinen - Dehner, Lindbohm, Väänänen, Niemi, Eronen, Norlund, Manelisu - Pulkkinen, Ruuttu, Kalus, Hännikäinen, Eronen, Rita, Hahl, Eaves, Hardt, Kerälä, Lahti, Heino, Filppula

Tři rychlé góly v úvodní třetině změnily dosavadní průběh hry a jednoznačně převážily misky vah na stranu Jokeritu Helsinky. Finský celek pak navíc ve druhé třetině dokázal rychle odpovědět na slávistické snížení a nepustil tak červenobílé vůbec do hry.

Slávisté na finského soupeře vlétli a v prvních deseti minutách byli mírně lepším týmem, gólově to ale nevyjádřili. V dobré pozici se ocitl střelec Svoboda, jenže přestřelil a pak neuspěl ani Tomáš Micka, který zblízka neprotlačil kotouč do Kilpeläinenovy sítě.

A tak přišel krutý trest. Během dvou minut šokovali hosté Eden třemi slepenými góly, čímž prakticky rozhodli zápas. V čase 13:34 využil přesilovku Teemu Pulkkinen, o chvíli později se hned po buly prosadil Jeremy Dehner a dílo zkázy dokonal svižnou střelou po ledě Janne Lahti.

Domácí odpověděli v úvodu druhého dějství, kdy se v početní výhodě dvou mužů trefil prudkou střelou od modré obránce Vladimír Roth, hned vzápětí však přišel další gól v Kopřivově síti. V oslabení čtyři na pět skóroval Ben Eaves, jenž si najel na pravý kruh a se štěstím propálil slávistického brankáře.

Červenobílí toužili utkání ještě zdramatizovat a několikrát vytvořili slušný závar v útočném pásmu, Kilpeläinen ale předvedl velmi zodpovědný výkon a držel puk před brankovou čárou. Překonat ho dokázal až ve 45. minutě Vladimír Růžička mladší, který rychle vyjel zpoza brány a mezi betonem a tyčí procedil puk do sítě.

Na zvrat ale slávisté pomýšlet nemohli. Jokerit kontroloval zbytek duelu a ve 48. minutě překonal Kopřivu popáté, na čáře ho však dokázal zastoupit obětavý Jiří Vašíček. Ten byl opět hodně vidět, zejména při soubojích s krajenem v barvách soupeře Petrem Kalusem. Oba kohouti se na ledě často naháněli, k pěstnímu souboji nakonec nedošlo.

Další zápas v rámci European Trophy čeká Slavii už v sobotu, proti ní se opět postaví celek z Finska, tentokrát IFK Helsinky. Úvodní buly je stanoveno na 16:30.

Autor Václav Baumann, OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více