Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. srpna 2011

Když góly nedáváme, nesmíme je ani dostávat, říká kapitán Kadlec

Hokejisté Slavie si proti finskému družstvu IFK Helsinky vypracovali mnoho šancí, stejně jako v minulých zápasech je ale i v těch největších příležitostech zradila koncovka. Oba góly do sítě Jana Lundella tak padly od modré čáry. Ten první vstřelil dělovkou kapitán Petr Kadlec, jenž po utkání řekl: "Moc gólů asi dávat nebudeme, o to méně jich ale musíme dostávat."

Petře, jak byste na úvod shrnul dnešní utkání?
Hrál se bojovný zápas, první třetinu se to řezalo a oni do nás dost chodili. My jsme se jim museli přizpůsobit a změnit naši hru. Jinak to bylo vyrovnané utkání, na obou stranách byly šance, ale jak my tak oni góly nedávali. V závěru jsme měli navrch, ale neproměnili jsme velké příležitosti a v nájezdech nás pak potrestali.

Hrálo se dost tvrdě, jak se vám líbil tento styl?
My jsme na to zvyklí, protože hrajeme na menších hřištích. V úvodu do toho sice vlétli možná až moc, ale všechno to bylo čisté. Pak jsme to vyrovnali a bylo to tvrdé z obou stran.

Dostali jste se opět do mnoha šancí, ale dali jste jen dva góly, v čem vidíte problém vy?
Těžko říct. Máme mladý mančaft a kluci ještě nejsou tolik zkušení. Většinou v těchto zápasech, kde jsou kvalitní soupeři, rozhodují individuality konkrétních hráčů. My moc gólů asi dávat nebudeme, nikdy jsme jich ani moc nedávali, a o to méně jich musíme dostávat. Dneska můžeme být spokojeni s předvedenou hrou, jen škoda výsledku.

Puk oběma týmům často uskakoval, jaká byla kvalita ledu?
Kupodivu dneska byl led o hodně lepší než v předchozích zápasech. Předtím vedro opravdu zapracovalo, ale dnes už to bylo lepší.

Měli jste připravenou nějakou speciální taktiku na Mikaela Granlunda?
Ne, nijak jsme se na něj výhradně nesoustředili. Mají totiž kvalitní celé mužstvo, takže jsme se radši věnovali naší hře a na pokyny trenéra, který nám řekl, co chce, abychom hráli. Soustředíme se sami na sebe a ne na soupeře.

Byl jste vyhlášen hvězdou utkání, těší vás to?
Ježiš... (směje se) Je to jen takové zpestření zápasu a já tohle vůbec neřeším.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více