Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
30. srpna 2011

Do Edenu na Plzeň, poslední domácí zápas European Trophy

Ve středu od 17:30 hostí Slavia v rámci European Trophy extraligovou Plzeň. Bude to poslední domácí zápas letošní ET! Západočeši v evropském turnaji prohráli jediný zápas a mají nakročeno k finálovému turnaji v Salzburgu. Slavia narazila v posledních utkáních na věhlasné finské týmy a nutně si potřebuje zvednout sebevědomí. Hlavně to střelecké. Přijďte ji podpořit i vy!

Náš soupeř

Klub založen: 1929
Trenér: Marian Jelínek
Internet: http://hcplzen.cz/
Hvězdy týmu: Martin Straka, František Kaberle, Tomáš Vlasák

Plzeň v European Trophy válí, letos navíc posílila

Plzeň po šesti odehraných utkání okupuje první příčku Východní divize European Trophy. Indiáni mají na svém kontě pouze jedinou prohru se Slovanem Bratislava, a to ještě až v samostatných nájezdech. Západočeši v posledním zápase naprosto jasně přejeli finskou Tapparu Tampere 4:0. Navíc se zdá, že se do týmu povedlo vcelku hladce zapracovat zkušené posily.

Plzeň byla hodně silná již v uplynulé sezóně a kdo ví, jakou roli by hrála v play-off, nebýt známého odpočtu v extraligové tabulce. Letos navíc Martin Straka přivedl hodně zajímavé hráče. Mezi tři tyče angažoval velezkušeného Adama Svobodu, který vychytal Slavii titul v roce 2008. Do obrany přišel František Kaberle a indiáni opět posílí i známý bouřlivák a skvělý hokejista Radek Duda. Západočeši vykoupili i pražskou Spartu, ze které přichází Ondřej Kratěna a nejmladší z posil třiadvacetiletý Pavel Mrňa. Po úspěchu fotbalové Viktorky je v Plzni hlad i po úspěchu na ledě. Příprava ukazuje, že tým by mohl být do sezóny hodně silný. Tuto skutečnost však stoprocentně prověří až extraligové zápasy.

Hra dobrá, koncovka tristní

Hráči Slavie si letošní přípravu pochvalují. Vyhýbají se jim vážná zranění, mají atraktivní soupeře a hrají podobný styl hokeje, který jim v minulé sezóně málem přinesl až finále. Tady však spokojenost končí. Hokej se totiž i letos bude hrát na góly a jich dává Slavia žalostně málo. V šesti zápasech European Trophy dali sešívaní jen 10 gólů. Sami navíc inkasovali 21 branek. Jediný Tomáš Svoboda se trefil více jak jednou (3+1), marně se také čeká na střelecké probuzení Tomáše Kůrky. Toho ale rozhodně nezatracujeme, na ledě je vidět a patří k těm nebezpečnějším slávistickým hráčům (0+3).

Hodně prostoru dostávají mladí hráči a je jen na nich, aby překročili svůj stín a postupně se stali tahouny mužstva.

Sestavy v minulých zápasech

HC Slavia: Furch - Kadlec, Krejčík, Špelda, Roth, Vašíček, Kolařík, Špelda - Kůrka, Svoboda, Růžička, Krenželok, Sklenář, Micka, Čermák, Jelínek, Doležal, Endál, Jaškin, Tomica, Hertl.

HC Plzeň 1929: Mazanec - Hanzlík, Boháč, Kaberle, St. Pierre, Frolo, Jeřábek, Růžička - Heřman M., Vlasák, Straka, Duda, Mrňa, Hlinka, Kratěna, Johnson, Heřman J., Dvořák, Lev, Kovář, Stránský.

Tabulka Severní divize

1. Jokerit 15 bodů
2. Djurgardens IF 13
3. IFK 10
4. Lulea 8
5. Sparta 6
6. Slavia 4

Rozpis zápasů ET

čtvrtek 12.8. 18:30 Djurgarden - Slavia 5:2
sobota 13.8. 18:30 Lulea - Slavia 1:2
neděle 14.8. 18:30 Turku – Slavia 2:0
pátek 19.8. 17:30 Slavia - Sparta 2:6
čtvrtek 25.8. 17:30 Slavia - Jokerit 2:4
sobota 27.8. 16:00 Slavia - IFK Helsinky 2:3sn
středa 31.8. 17:30 Slavia - Plzeň
neděle 4.9. 18:00 Mannheim - Slavia

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více