Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
8.9.2011

Starší dorost začal sezónu výhrou v Chomutově

1. kolo, čtvrtek 8.9.2011, Chomutov - Slavia
Chomutov
3:5
2:2, 1:2, 0:1
Slavia

Branky: 7. Fronk (Huňady), 20. Kämpf (Hlava N.), 25. Huňady (Fronk, Hejcman) - 15. Novák (Hlinka), 20. Sakaev (Jedlička), 23. Ondrek (Červený), 28. Hlinka (Andres, Brzák), 43. Hlinka. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:2. Diváci: 80. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.

Sestavy

Chomutov

Dvořák - Havel, Hlava D., Ringler, Hlava N., Jäger, Fronk, Vlastník, Kämpf, Souček, Procházka, Suchan, Toušek, Šmíd, Černý, Tejnor, Kaše, Huňady, Hejcman, Szathmáry, Chrpa

Slavia

Uhlík - Červený, Rod, Hložek, Jedlička, Novák, Patzelt, Nádvorník, Burian, Brzák, Tejral, Bureš, Andres, Sakaev, Navrátil, Mašín, Zajíc, Fortelka, Hlinka, Löbl, Pavlas

Starší dorostenci pražské Slavie si hned na úvod připsali tři body za vítězství na ledě Chomutova. Svěřenci trenéra Jiřího Čelanského sice nepředvedli ideální hokej, ale dokázali využít střelecké nemohoucnosti Pirátů a vyhráli tak 5:3.

Před samotným utkáním, kdy byli hráči seřazeni na modrých čarách, bylo potřeba uctít památku zemřelým z letecké katastrofy. Proběhla minuta ticha a šlo se na samotné utkání. Všichni hráči v zápase nastoupili s černou páskou na paži. Od začátku mělo utkání vysoké tempo a bylo znát, že už začala soutěž. První třetina nám nabídla hned čtyři branky, po dvou na obou stranách. Ve třetí minutě zápasu se ještě vyznamenal Tadeáš Dvořák, kdy za sebou vytáhl dva výborné zákroky. Následně v minutě sedmé Ondřej Kaše opět předvedl svou bojovnost a procpal puk před branku, kde byl Jiří Fronk, který poslal kotouč za záda gólmana Uhlíka. Hrálo se ze strany na stranu, ale nakonec se podařilo pražskému klubu vyrovnat. Zaváhání chomutovských Pirátů na modré čáře potrestal přesně pod víko Marek Novák.

Zbylé dvě branky si hokejisté nechali na poslední minutu periody. Jako první se prosadil Sakaev, který tečoval střelu Jedličky. Za patnáct sekund ale odpověděli Piráti. Zásluhou Davida Kämpfa, který svou střelou nedal hostujícímu gólmanovi šanci, se šlo do šaten za vyrovnaného stavu.

Ve druhé třetině se hned na začátku trefil Andres a tým hostů šel do vedení. Netrvalo to ani dvě minuty a Piráti opět srovnali skóre. V přesilové hře se výbornou prací na brankovišti prosadil Patrik Huňady.

To ale bylo z chomutovské strany, co se týče branek, vše. Piráti měli několik šancí, ale nedokázali je dotáhnout do cíle. Za pražský tým se ještě dvakrát trefil Hlinka a dal tvar konečnému stavu 3:5. Pirátům se ale rozhodně nedala upřít bojovnost a chtíč po vítězství.

Ohlasy trenérů

Luboš Sláma (Piráti Chomutov)

Do zápasu jsme vstoupili dobře. První třetinu jsme byli lepším týmem. I přes to, že jsme dostali dvě laciné branky, tak jsme srovnali stav na 2:2. Celkově se ale pro nás zápas vyvíjel špatně, neustále jsme dotahovali vedení soupeře. Tlačili jsme hráče více do útoku a dostali jsme na 3:5, kdy už bylo takřka rozhodnuto. Klukům jsem za jejich práci na jednu stranu poděkoval. Na stranu druhou jsem některým vytkl chyby. Tenhle zápas jsme měli vyhrát, ale nedá se nic dělat, hraje se na góly. Slávie měla větší střeleckou produktivitu.

Jiří Čelanský (Slavia Praha)

My můžeme být spokojeni pouze se třemi body, nikoli s předvedenou hrou. Nevím, co k tomu říct. Tohle rozhodně nebyl hokej, kterým se chceme prezentovat. Nehráli jsme to, co jsme měli. Tři body jsou pro nás z Chomutova hodně cenné.
Autor Václav Baumann, Jakub Novák
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více