Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
14. září 2011

Budeme nepříjemní soupeři, play-off hrajeme celý rok, tvrdí kapitán

Petr Kadlec vede Slavii v roli kapitána již do druhé sezóny. A opět v podobné roli. Tým opět omládl a podle soupisky rozhodně nepatří k favoritům extraligy. Jak však ukázala historie, tak i přesto se s ní musí počítat. I o tom byl rozhovor se slávistickým kapitánem.

Jaké to je vést takto mladý tým jako kapitán? Jsou z toho občas nějaké problémy?
Ne, v kabině to funguje perfektně. Když se vyhrává, tak je to dobré, když se prohrává, tak je to o něco horší. Ale u nás to vždycky fungovalo dobře a funguje to i teď. Jenom je škoda, že odchází vždy ti, kteří tu sezónu měli výbornou a mužstvo táhli. Letos to byli Michal Vondrka a Tomáš Žižka, o němž si myslím, že je jedním z nejlepších beků v extralize. Zatím tato cesta, kterou vedení dělalo, přinášela ovoce, takže uvidíme, jak to bude letos.

Musíte občas přeci jenom na mladší hráče trochu zakřičet, aby zůstala bojovnost a nikdo nic neodflákl?
V kabině to nejsem jenom já, ale i další zkušení kluci, kteří občas mladé hráče musí zkorigovat. My musíme na ledě lítat, nebudeme hrát kombinační hokej do prázdné branky. Jakmile na pár minut polevíme, tak je to hned na ledě vidět. A to se okamžitě projeví i výsledkově.

Každou sezónu jste ve stejné pozici a pořád se říká, že oslabujete. Co na to říkáte?
Je to prostě realita. Financí není tolik a vedení se s tím snaží dělat, co jde, a zatím to vychází. Uvidíme do budoucna, jak to bude vypadat. Ale ti mladí kluci, kteří přišli letos i loni, vypadají na ledě velice dobře.

Jsou už menší očekávání před sezónou výhodou?
Očekávání je možná menší od novinářů a veřejnosti, ale jak znáte Láďu Růžičku, tak ten by nám nic neodpustil a jeho očekávání jsou úplně jiná. Fanoušci chtějí také vyhrávat. Nemyslím si, že jsme v nějaké výhodě. Slavia by měla hrát nahoře. Poslední roky hrajeme výborně v play-off, ale poslední dva roky se tam dostáváme na poslední chvíli. Už nejsme s jistotou v té top čtyřce, kdy jsme od Vánoc věděli, že do play-off jdeme a měli jsme relativní klid. Teď máme play-off prakticky celou sezónu a musíme sbírat bod po bodu.

Kdo podle vás letos potáhne tým střelecky?
Těžko říct. Minulý rok hrál celou sezónu a hlavně v play-off výborně Tomáš Svoboda, tak doufáme, že mu to půjde dál. Přišel také Tomáš Kůrka, který je přímočarý a umí dávat góly. Věřím ale, že se to rozloží na celé mužstvo a nebezpečné budou všechny lajny.

Odchodem Tomáše Žižky odešel zkušený bek a obrana ještě více omládla. Zvládne to podobně jako loni?
Místo Tomáše Žižky přišel Kuba Šulc z Budějovic, který už ve Slavii působil a loni hrál za Mountfield výborně. Výborně hrál také nový hráč Kuba Krejčík. To je obránce, který vidí a má přehled. V obraně nás tedy bota netíží. Nemáme nikoho, který by tam skočil úplně po hlavě.

Když jdete na modrou a podíváte se vedle sebe, tak je vám jedno, jestli tam stojí Pavel Kolařík, nebo někdo z mladých beků?
Tito kluci tady už hrají déle, takže to tak nevnímám. Ale když jsme tady hráli s Plzní a naběhla proti nám první lajna , tak jsem se musel trochu smát. Když se podívám na naše mužstvo a jejich první lajnu, tak tam je samozřejmě velký rozdíl. Slavná jména, mistři světa, hráči z NHL. To byl zajímavý pocit (smích).

Slavia angažovala na poslední chvíli Petra Kaluse. Je to dobrý hokejista, který je znám svoji důraznou hrou. Jako by tím chtěla říci, pozor i letos budeme ještě nepříjemnější a hokej s námi bude bolet?
Je to hráč, který zapadá do našeho týmu. Budeme se snažit hrát agresivní hokej a takový hráč se nám hodí. Ta tvrdost k nám patří. Vzadu máme Vášu, vepředu Kálu... Prostě budeme pokračovat v našem stylu, který nám přináší úspěchy. Byl bych hrozně šťastný, kdyby ta nadcházející sezóna vyšla alespoň tak dobře, jako ta předchozí.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více