Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. září 2011

Hra nebyla optimální, ale za body jsme rádi, říká Tomáš Svoboda

Na začátek extraligy první výhra - taková je bilance po utkání s tradičním soupeřem z Karlových Varů. Výhru Slavie zařídil brankou v poslední třetině Tomáš Svoboda. „Byl jsem k brance nejblíže, takže jsem tam sjel a naštěstí to trefil,“ říká v pozápasovém rozhovoru.

Tomáši, vy máte za sebou dva týdny bez zápasu. Jak se to projevilo v dnešním utkání?
Já si myslím, že docela dost. Především první dvě třetiny nebyly optimální. Moc se nám nedařilo kombinačně, ale zase na druhou stranu je pro nás posilňující to, že i takovýto nepříjemný zápas jsme dokázali zvrátit a vyhrát.

Odehráli jste první zápas extraligy. Jaký to mělo dopad na souhru formací?
Jak už jsem říkal, bylo vidět, že jsme měli dlouhou pauzu. Trošku jsme se hledali, i ta hra, kterou jsme chtěli hrát, se nám nedařila. Až pak ve třetí třetině jsme lépe kombinovali a hráli tak, jak bychom chtěli po celou sezonu.

V první třetině byly velké šance na obou stranách, ale ani jeden z týmů branku nevstřelil. Přičetl byste to dobrému výkonu obou gólmanů, nebo byl „problém“ někde jinde?
Oba dva gólmani byli velkou oporou pro své týmy, ale spíš bych to přičetl té nerozehranosti. Bylo to vidět jak na naší hře, tak i na hře soupeře.

V třetině druhé jste dostali Karlovy Vary pod velký tlak, ale stále bez branky. Čím to?
Sice jsme měli tlak, ale střely chodily hlavně od modré čáry. Myslím si, že jsme se do nějakých vyložených šancí nedostávali, což byl ten problém. Málo jsme se tlačili před bránu a nevyužívali jsme tlaku takovým způsobem, jakým bychom měli.

Gól tak záhy vstřelily Karlovy Vary. Na modré čáře zůstal úplně volný David Zucker...
Tam jsme udělali chybu. Nepohlídali jsme si hráče, který za námi zůstal. Toho se musíme vyvarovat, protože z toho pramení problémy. My pak musíme zápas otáčet, nebo ho tak můžeme i prohrát. Lukáš Mensator to také udělal výborně, když si Zuckera všiml a nahrál mu.

Po tom, co vyrovnal Jakub Sklenář, jste vstřelil rozhodující branku zápasu. Co se odehrálo před brankou?
V souboji v rohu vybojovali kluci kotouč. Vláďa Roth ho poslal před branku a já byl k ní nejblíže, takže jsem tam sjel a naštěstí to trefil.

V závěru zápasu jste dvakrát zbytečně faulovali. Berete to jako takové poučení do dalších zápasů?
Určitě. Takových faulů v závěru se musíme vyvarovat. Obzvlášť, když je to remíza, nebo vedeme o gól. Nechci posuzovat ty zákroky, protože jsem toho moc neviděl, ale nemělo by se to stávat.

Když to shrneme. Panuje po dnešním zápase spokojenost?
Bylo to první kolo, tak to nebylo pro diváka příliš atraktivní. Samozřejmě, z naší strany víme, že hra nebyla ideální. Jsme však rádi za tři body, určitě se budou na konci hodit.

Díky za rozhovor!
Autor Jan Salajka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více