Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. září 2011

Prodlouží Slavia vítěznou sérii na ledě Českých Budějovic?

Vstup do nové sezóny slávistům vyšel na jedničku. Po výhrách nad Karlovými Vary a v Mladé Boleslavi se svěřenci trenéra Růžičky ocitli dokonce na samé špici extraligové tabulky. Naváží sešívaní na svou formu a odvezou si také body z Českých Budějovic? Zápas proti místnímu Mountfieldu začíná v pátek v 17:40.

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: František Výborný, Milan Kupka
Největší úspěchy: Československo: mistr ligy 1951, ČR: 3. místo (1994/95)
Internet: www.hokejcb.cz
Hvězdy týmu: Michal Mikeska, Jakub Kovář, Milan Gulaš

Stejná hrozba

Sestava Českých Budějovic se přes léto prakticky nezměnila. Šatnu opustila jen pětice hráčů, mezi nimiž z výraznějších jmen najdeme Jakuba Šulce, který se vrátil do Slavie, Iva Kotašku či Jiřího Vykoukala, jenž ve čtyřiceti letech ukončil svou bohatou kariéru.

Co se týče příchodů, je tato kolonka ještě prázdnější. Z Karlových Varů se vrátil Petr Sailer, z Mladé Boleslavi přišel obránce Petr Mikuš a tým také posílil slovinský bek Aleš Kranjc. Další plánovaný příchod Kanaďana Dustina Wooda na poslední chvíli ztroskotal.

Vydařená příprava

V přípravě se Mountfieldu dařilo. Prohrál jen úplně první zápas s Kladnem a poté v European Trophy po nájezdech podlehl Plzni. Všech deset ostatních zápasů ale dokázal vyhrát a v ET tak skončil na druhém místě východní divize jen kvůli horšímu vzájemnému zápasu se stejně suverénní Plzní.

V prvním zápase extraligové sezóny ale Jihočeši narazili, když je o všechny body obral na svém ledě Litvínov. Reparát ale svěřenci trenéra Výborného složili v domácí aréně proti tápajícímu mistrovi z Třince, kterého porazili 4:3.

Za Slavií pouze individuálně

I přesto, že se Slavii v úvodu ročníku daří, musel fanklub zrušit autobusový výjezd do Českých Budějovic pro nedostatečný zájem. Do Mladé Boleslavi se přesto minulé kolo neorganizovaně vypravila šedesátka sešívaných fanoušků a po předvedené hře rozhodně nelitovala. Pomozte Slavii na jihu Čech i vy!

Utkání v českobudějovické Budvar Aréně začíná v pátek v 17:40, sledovat ho můžete i na obrazovkách ČT4.

Postavení v tabulce

 2. Slavia         2   2 - 0 - 0 - 0   7:2   6
 8. Mountfield ČB  2   1 - 0 - 0 - 1   6:6   3

Poslední zápasy

Mountfield ČB - Třinec 4:3
Litvínov - Mountfield ČB 3:2
Ml. Boleslav - Slavia 1:5
Slavia - K. Vary 2:1

Sestavy v minulém kole

Kovář - Ptáček, Krajnc, Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš - Šimánek, Kašpařík, Martynek - Gulaš, Langhammer, Květoň - Sailer, Mikeska, Podlešák - Kuchejda, Mertl, Pšurný, Červený Kopřiva - Kadlec, Šulc, Roth, Vašíček, Kuboš, Krejčík, Kolařík - Tomica, Růžička , Svoboda - Sklenář, Krenželok, Kalus - Jelínek, Doležal, Poletín - Hertl, Jaškin, Čermák - Kůrka
Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více