Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
22.9.2011

Junioři v Budějovicích neskórovali a odjíždějí bez bodu

5. kolo, čtvrtek 22.9.2011, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
3:0
0:0, 2:0, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 31. Rousek (Švihálek, Marek), 36. Marek (Semrád, Předota), 60. Švihálek (Babka, Klement). Rozhodčí: Pražák - Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 5:7, navíc Ryzák 10 min. OT. Využití: 2:0. Diváci: 163. Střely na branku: 34:22. Průběh utkání: 3:0.

Sestavy

Č. Budějovice

Kantor - Kříž, Štěpán, Klement, Předota, Plášil, Semrád - Švihálek, Marek, Rousek - Babka, Sekera, Zvoník - Turek, Svoboda, Trummer - Mocik.

Slavia

Dlouhý - Příhoda, Krupička, Šteiner, Müller, Kejdana, Palaščák, Kotyra, Tomek, Vítek, Suchánek, Semrád, Růžička, Ryzák, Hellar, Žvatora, Knot, Moravec, Ptáčník, Nejezchleb, Rittig.

Sešívaní junioři neuspěli na ledě Českých Budějovic, a nenavázali tak na předchozí dvě vítězství. Jihočechům nedokázali vstřelit ani jedinou branku a prohráli 0:3.

První třetina byla jasně ve znamení domácího mužstva. Jihočeši se snažili dát rychle branku, která by přinesla potřebný klid na jejich hokejky. Od začátku hráli hodně aktivně, ale Slavisté jim to svojí pasivní hrou dost ulehčovali. Opět se v dobrém světle ukazoval Švihálek, který byl často před brankou a snažil se o střelu či teč. O pasivní hře Slavie svědčí i to, že první střelu na Kantora vyslal Müller až v osmě minutě. Slavia o sobě dala trochu znát při přesilovce, ale výrazně do hry ji to nedostalo. Zato domácí sehráli přesilovku aktivně a útočně. Střely Švihálka a Rouska byly kousavé, ale nejlepší hráč Slavie v první třetině byl jasně brankář Dlouhý, kterému hosté mohou vděčit za bezbrankový stav.

Druhá třetina začala stejně jako první. Domácí tlačili a Slavia čekala. První šanci měl Semrád, který si sjížděl před branku na přihrávku a těsně ji minul. Pak měli Jihočeši možnost hrát 15 vteřin přesilovku pět na tři. Sice Slavii zavřeli před Dlouhého, ale ten statečně odolával. Další šance měli Marek, Rousek a Babka, ale Dlouhý byl vždy připravený a držel Slavii. Po přesilovce domácích se do netypické situace dostala Slavia. Dva její hráči jeli sami na Kantora. V rozhodující chvíli přeskočil puk Tomkovi hokejku. Domácí se nakonec prosadili v další přesilovce. Marek zakroužil s pukem a přihrál Švihálkovi, který viděl před brankou nekrytého Tomáše Rouska a ten jen usměrnil puk do branky. Další vyloučení Slavie a další gól. Tentokrát Jakub Marek vystřelil od modré po ledě do růžku a tam betony brankáře nedosáhly a bylo to 2:0. Slavia nadále nehrála dobře a musela čelit dalším útokům domácích. Ti pozásluze vyhráli druhou část 2:0.

V úvodu třetí třetiny se domácí se snažili o třetí branku. Slavia se postupně dostávala do vyšších obrátek a více se tlačila před branku. I přes postupnou územní převahu neměla však žádné velké šance. Jediným výsledkem tlaku byla přesilovka pět na tři, která trvala přesně půl minuty. Hosté z toho vytěžili jen jednu střela na branku. Po přesilovce se zase domácí zvedli a hra se vyrovnala. Hrál se bojovný a rychlý hokej, ale bez větších šancí. V poslední minutě zápasu si Slavia vzala oddechový čas na poradu. Dlouhý zůstal na střídačce. Při závěrečné power-play se Slavia ani nedostala pořádně do pásma a tak v poslední vteřině trefil Michal Švihálek prázdnou branku a pečetil na konečných 3:0. Jihočeši vyhráli zaslouženě. Slavia nepředvedla téměř nic a měla jen jednu velkou šanci.

Ohlasy trenérů
Ladislav Kolda, HC České Budějovice: V dnešním zápase čišela z našeho týmu bojovnost a chuť jít za vítězstvím. Jsme za to rádi. Myslím si, že jsme se měli prosadit střelecky dříve a utkání by se zklidnilo dříve. Bylo vidět, že když jsme dali branky tak si kluci začali věřit a začli jsme hrát více hokejově. Myslím, že jsme po celý zápas byli lepší než Slavie a vítězství jsme si zasloužili. Máme radost i z předvedené hry. Body se počítají a my musíme vytěžit z domácích zápasů maximum.
Autor Jakub Mezlík, Miroslav Mayer
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více