Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. září 2011

S vervou na Litvínov, Slavii čeká druhé domácí utkání

Slavia má po třech kolech dvě výhry a hodlá v nich pokračovat. V úterý od 18:15 je na programu dohrávka pátého kola. Sešívání hostí Litvínov, se kterým se vždy hraje atraktivní hokej plný osobních soubojů. Přijďte podpořit vaše hráče!

Náš soupeř

Klub založen: 1945
Trenéři: Vladimír Kýhos, Jiří Kučera
Největší úspěchy: 2. místo 1978, 1984, 1991, 1996, 4. Místo 2000
Internet: www.hokej-litvinov.cz/
Hvězdy týmu: Martin Ručinský, Viktor Hübl, Martin Jenáček

Litvínov je stále nepříjemný soupeř

Kádr trenéra Vladimíra Kýhose opustily před novým extraligovým ročníkem některé výrazné osobnosti. Aktivní kariéru ukončil srdcař a hnací motor kabiny Roman Vopat, kterého si jistě všichni fanoušci Slavie pamatují z velké bitky s Jiřím Vašíčkem.

Odešly i opory Peter Jánský (Sparta), Jakub Černý (TPS Turku) a také Jaroslav Kracík (Ml. Boleslav). Změna se odehrála i na gólmanském postu. Byli jsme zvyklí, že v Litvínově se vcelku pravidelně točilo duo Franěk, Hübl. Jaroslav Hübl však odešel na hostování do Mladé Boleslavi a jedničkou je objev minulé sezóny Martin Volke, který výrazně pomohl severočechům v play-off.

Litvínovu se ale podařilo udržet nejproduktivnější hráče Viktora Hübla, Františka Lukeše a Martina Jenáčka. V zápase proti Vítkovicím se na led vrátil po dlouhé pauze i kapitán Martin Ručinský.

Slavia podruhé doma a již rozehraná

První domácí utkání proti Karlovým Varům sešívaní vyhráli, ale předvedená hra v první polovině zápasu budila rozpaky na straně hráčů i fanoušků. Velká zápasová pauza je však již zapomenuta.

Slavia má na kontě dvě výhry. Ve třetím kolem si zastřílela na ledě Mladé Boleslavi a v posledním kolem prohrála 2:3 na ledě Mountfieldu. Kromě bodového zisku může trenérovi Růžičkovi dělat radost i herní apetit Petra Kaluse a Tomáše Hertla, kteří jsou nově zapracování od kádru (oba mají ve statistice 1+2).. Góly dává i ten, od koho se to po minulé sezóně očekává. Tomáš Svoboda se trefil dvakrát.

V domácí kabině vládne spokojenost a dobrá nálada. Přijďte hráče podpořit do ochozů! Duel s Litvínovem slibuje agresivní styl hry a plno osobních soubojů. Utkání ve vysočanské O2 areně začíná v úterý v 18:15.

Postavení v tabulce

 5. Litvínov       3   2 - 0 - 1 - 0   8:5   7
 8. Slavia         3   2 - 0 - 0 - 1   9:5   6
 

Poslední zápasy

Litvínov - Kometa 4:1
Vítkovice - Litvínov 2:1sn
Litvínov - Mountfield ČB 3:2
Č. Budějovice - Slavia 3:2
Ml. Boleslav - Slavia 1:5
Slavia - K. Vary 2:1

Sestavy v minulém kole

Volke - Brejčák, Černošek, Gula, Jareš, Kousalík, Kubát, Pojkar, Stříteský - Bojer, Frolík, Gerhát, Hanzl, Heinisch, Hübl, Hujsa, Jenáček, Kubinčák, Lukeš, Ručinský, Trávníček Kopřiva - Kadlec, Šulc, Roth, Vašíček, Kuboš, Krejčík, Kolařík - Tomica, Růžička , Svoboda - Sklenář, Krenželok, Kalus - Jelínek, Doležal, Poletín - Hertl, Jaškin, Čermák - Kůrka
Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více