Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. září 2011

Kdybychom proměnili své šance, mohli jsme vyhrát, smutní Jiří Vašíček

Smolný zápas, plný dramatických momentů, velkých šancí i emocí - takové odehrála Slavia utkání s Litvínovem. Závěr nabídl i ostřejší souboje, do kterých se aktivně zapojil i Jiří Vašíček. „Viděl jsem, jak se tam vrhli na našeho hráče dva, tak jsem do toho šel a z toho to vyplynulo,“ říká.

Jaké jsou celkové dojmy ze zápasu?
Jsme zklamaní, protože jsme chtěli vyhrát. A bohužel vždycky, když jsme dali vyrovnávací gól, tak jsme rychle dostali další. Je těžké to takhle dotahovat. Šance jsme měli, ale bohužel jsme prohráli.

Těch šancí bylo opravdu hodně. Asi se shodneme, že koncovka dnes nebyla úplně ideální...
Ano, velmi se trápíme. Pracujeme na tom, ale pořád to není ono. Myslím si, že kdybychom dnes proměnili šance, které jsme měli, tak bychom mohli vyhrát. Zároveň jsme ale udělali nějaké chyby vzadu, soupeř je potrestal a zvítězil.

V první třetině jste působili lepším dojmem než soupeř, ale od druhé třetiny nastoupil Litvínov. Co se stalo?
Podřídili jsme se jejich hře, místo toho, abychom hráli dál náš hokej, co nás zdobí. Jakmile to nebylo ono, už jsme se do toho nemohli zpátky dostat. Vždycky, když jsme vyrovnali, tak nám soupeř dal další gól, což není dobré na psychiku. Je to i naše chyba, protože tohle bychom měli zvládat.

Tomáš Svoboda dal dnes dvě branky. To je hráč, který vám hodně pomáhá nejen v tomto zápase...
Je dobře, že mu to tam takhle padá. Padalo mu to tam už loni a svými výkony si říká o nároďák. Je to hráč, na kterém hodně stavíme, a je dobře, že jde výkonnostně takhle rychle nahoru. Jeho výkony jsou parádní.

V závěru zápasu tam došlo i na tvrdší momenty. Co bylo příčinou?
Měli jsme tlak na bránu, gólman měl problém to chytit, a tak jsme začali dorážet. Pak jsem viděl, jak se tam vrhli na našeho hráče dva, tak jsem do toho šel a z toho to vyplynulo. Já si myslím, že to není žádný problém.

Díky za rozhovor!
Autor Jan Salajka
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video