Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. října 2011

Do Prahy se valí Kometa, ukončí Slavia domácí bídu?

Odpočatí po čtyřdenní herní pauze a odhodlaní ukončit domácí trápení, tak vyjedou v pátek hokejisté Slavie na led v O2 areně, kde přivítají od 18:10 Kometu. A půjde o hodně. Slávistům se doma nedaří, prohráli tam už třikrát v řadě. Ani Brněnští zatím pohodou příliš neoplývají. Zápas bude soubojem dvou celků ze spodních pater tabulky, od sebe je dělí jen dva body. Kdo si polepší?

Náš soupeř

Klub založen: 1953
Trenéři: Zdeněk Venera a Lubomír Oslizlo
Největší úspěchy: 11 mistrovských titulů (1955-58, 1960-66)
Internet: www.hc-kometa.cz
Hvězdy týmu: Sasu Hovi, Petr Hubáček, Leoš Čermák

Kometa: zatím nezáří

Kometa vstoupila po návratu do extraligy do své třetí sezony mezi elitou. V klubu s velkou diváckou podporou a slavnou minulostí doufají, že tentokrát bude úspěšnější než předchozí dvě, které skončily rozčarováním ve skupině o udržení a konečným jedenáctým místem.

Změnit by to měl především příchod kouče Zdeňka Venery, respektovaného odborníka, jenž za sebou nechal výborné výsledky v Karlových Varech či ve Zlíně. Zatím se ale zdá, že tým bude ještě potřebovat čas, aby získal pod jeho vedením novou herní tvář a mohl případně prohánět špičku extraligy.

Kometa nezáří, v devíti odehraných zápasech posbírala 12 bodů, což zatím stačí jen na příčky mimo vytoužené play off. V brance se mužstvo může spolehnout na finského čaroděje Sasu Hoviho, zlepšit však musí především útok, na góly se Brněnští hodně nadřou (jen 17 branek v základní hrací době).

Slavia: rozpačitost pokračuje

Slávisté vybojovali v posledním zápase i bez zraněných opor v obraně Kadlece s Vašíčkem cenný bod v Liberci za prohru v nájezdech, předtím venku zvítězili v Kladně. Jenže do toho doma prohráli s Pardubicemi a k pohodě mají daleko. Stále to totiž z jejich strany herně i výsledkově drhne, působí v sezoně rozpačitě.

Pokud chtějí v tabulce stoupat vzhůru, musejí začít bodovat především ve vlastní aréně. Doma zatím vyhráli jen v úvodním duelu s Karlovými Vary, poté přišly tři prohry v řadě (Litvínov, Plzeň a naposledy Pardubice). Horší bilanci na domácím kluzišti má jen Mladá Boleslav.

„Musíme tu hru, kterou předvádíme venku, převést do domácích zápasů, což se nám zatím nedaří,“ burcoval po utkání v Liberci útočník Tomáš Svoboda. „Také musíme ještě zapracovat na koncovce, kterou máme špatnou,“ přiznal s 5 góly nejlepší střelec týmu. Podobný problém trápí i Kometu, velké střelecké hody se tak asi nedají očekávat. Anebo jeden či oba týmy procitnou a spustí kanonádu?

Co možná (ne)víte

V létě odešli do Komety ze Slavie obránce Tomáš Žižka a útočníci Miroslav Holec s Tomášem Pospíšilem, kterému skončilo hostování. Brněnští navíc získali z Ruska někdejšího slávistu Leoše Čermáka a v klubu už delší dobu působí slávistický odchovanec Radek Dlouhý. Proti Slavii se budou všichni určitě chtít vytáhnout.

Hokejová vášeň vydržela fanouškům Komety i po dvou bídných sezonách a především razantním letním zvýšení ceny permanentních vstupenek. Na pět domácích zápasů Komety přišlo v průměru 6921 diváků, což je téměř srovnatelné s loňskou (7165) a předloňskou (7158) sezonou.

Kometa zatím v sezoně vyhrála pětkrát, z toho však jen dvakrát v základní hrací době. Třikrát rozhodovaly její zápasy až nájezdy a v nich má stoprocentní úspěšnost, především díky fantomovi v brance Hovimu. Slavia si poprvé vyzkoušela penalty až v posledním duelu v Liberci a prohrála.

Historická bilance Slavia vs. Kometa

Celkem 12 zápasů 8 – 2 – 0 – 1 – 1
Doma    6 zápasy 4 – 1 – 0 – 1 – 0
Venku   6 zápasy 4 – 1 – 0 – 0 – 1

Postavení v tabulce

11. Kometa 9 2 3 0 4 20:24 12
12. Slavia 9 3 0 1 5 23:25 10

Poslední zápasy

Liberec-Slavia 4:3sn
Slavia-Pardubice 1:2
Kladno-Slavia 1:4
Slavia-Plzeň 3:5
Třinec-Slavia 4:0
Kometa-Č. Budějovice 1:4
Kometa-K. Vary 3:2
Vítkovice-Kometa 2:3sn
Kometa-Pardubice 1:4
Liberec-Kometa 2:1

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Růžička 8 bodů (1+7)
Tomáš Hertl      7 bodů (4+3)
Tomáš Svoboda    6 bodů (5+1)
Tomáš Pospíšil 7 bodů (4+3)
Leoš Čermák    5 bodů (3+2)
Petr Hubáček   4 body (2+2)

Sestavy v minulém kole

Kopřiva – Špelda, Roth, Barák, Kolařík, Krejčík, Kuboš, Šulc – Kalus, Jelínek, Tomica – T. Svoboda, Růžička, M. Čermák – Hertl, Kůrka, Sklenář – Poletín, Jaškin, Doležal – Micka Hovi – Švrček, Žižka, Bičánek, Kováčik, Malec, Valach – Pospíšil, Holec, Hubáček – Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý – Erat, Hruška, Jakub Svoboda - Zohorna, Koreis, Podkonický
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více