Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. října 2011

Složí slávisté reparát za propadák s Kometou na ledě vicemistra?

Dostali pořádnou facku od Komety, na vlastním ledě jen těsně unikli ostudné desítce. Není však čas se v tom příliš utápět, program extraligy pokračuje nezadržitelně dál. Hokejisté Slavie se budou v nedělním utkání 12. kola snažit za páteční výprask složit reparát na ledě úřadujících vicemistrů z Vítkovic. Budou úspěšní? Zápas začíná od 17:00.

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: Mojmír Trličík a Zdeněk Moták
Největší úspěchy: 2 mistrovské tituly (1952, 1981)
Internet: www.hc-vitkovice.cz
Hvězdy týmu: Roman Málek, Jiří Burger, Viktor Ujčík

Vítkovice: uspokojení prý nehrozí

Dvakrát za sebou byli vítkovičtí hokejisté stříbrní a vybojované pozice na špici extraligy nechtějí opustit ani letos. Tým doznal v letní pauze pár změn, hlavní opory ale zůstaly a tak kouč Mojmír Trličík může směle spřádat plány na další povedenou sezonu.

Nezapomíná však svým svěřencům důrazně připomínat: "Je zase třeba tvrdě makat a mít pokoru. Žádné uspokojení nehrozí," řekl nedávno v rozhovoru pro hokej.cz. Ostravané se zatím drží ve středu tabulky. Tedy něco mezi – žádný propadák, ale je co zlepšovat. "Výsledky nemáme nejhorší, ale naše spokojenost není taková," přiznal Trličík.

Vítkovice táhnou ostřílení lídři. V brance je jistotou Roman Málek, centr Jiří Burger je s 15 body druhým nejproduktivnějším hráčem extraligy za libereckým Petrem Nedvědem. Druhým v klubovém bodování je další matador Viktor Ujčík. Zvláště na jejich lajnu, ve které oba mazáky doplňuje šikula Jan Káňa, si slávisté budou muset dát velký pozor.

Slavia: body potřebuje jako sůl

Doma se červenobílí trápí, po úvodní výhře nad Karlovými Vary před vlastními fanoušky čtyřikrát prohráli. A zvláště poslední utkání a devítibrankový příděl od Komety byl pořádně trpký. Do Ostravy tedy rozhodně nepojedou v roli favorita.

Z dvanácté příčky teď koukají na záda většině soupeřů. Nutně by potřebovali injekci v podobě zisku bodů. A hrát venku možná může Růžičkově družině v současné situaci vyhovovat víc. Tak jak to předvedla v Kladně, kde si připsala jediné vítězství z posledních osmi zápasů.

"Chceme udělat tři body, nic jiného nás ani nemůže zajímat," burcoval před odjezdem do Ostravy mladý útočník Tomáš Hertl, objev sezony a zatím nejproduktivnější hráč Slavie. Cesta k úspěchu každopádně povede jedině přes zlepšenou defenzivu, ve které však zřejmě budou stále chybět zkušení beci Kadlec a Vašíček.

Jestli se Slavii podaří oklepat z facky od brněnské Komety a odveze si nějaké body z horkého ledu úřadujícího vicemistra, se můžete podívat sami. Fanklub pořádá na zápas výjezd, více čtěte na www.sesivani.com

Co možná (ne)víte

Za Vítkovice nastupují někdejší velké opory Slavie, brankář Roman Málek a střelec Viktor Ujčík. V létě se do klubu vrátil slovenský útočník Juraj Štefanka, jenž minulou sezonu začínal ve slávistických barvách, ale dlouho se v Praze neohřál. Do Vítkovic přišel také jeho krajan a obránce Karol Sloboda, jenž má se Slavií titul z roku 2008.

Poprvé proti svým se v extralize postaví vítkovický odchovanec Petr Kalus, momentálně ve službách Slavie. Důrazný útočník stihl před odchodem do zámoří v dresu Vítkovic jediný start, poté se několik let bil o šanci v NHL. Po návratu ze zahraničí nezamířil zpět do mateřského klubu, ale vybral si nabídku slávistického kouče a GM Vladimíra Růžičky. Nedělní zápas tedy pro něj bude mít pikantní příchuť.

Vítkovičtí mají v této sezoně na svědomí historickou premiéru v extralize. 17letý útočník Nathan Walker se v jejich dresu stal prvním Australanem, který nastoupil v naší nejvyšší soutěži. Stalo se tak v zápase s Mladou Boleslaví, ve kterém si hned připsal asistenci při výhře 8:4.

Historická bilance Slavia vs. Vítkovice

Celkem 68 zápasů 32 – 3 – 11 – 2 – 20
Doma   34 zápasů 16 – 3 – 4 – 1 – 10
Venku  34 zápasů 16 – 0 – 7 – 1 – 10

Postavení v tabulce

7. Vítkovice 10 3 – 2 – 2 – 3 33:27 15
12. Slavia   10 3 – 0 – 1 – 6 28:34 10

Poslední zápasy

Zlín-Vítkovice 4:2
Vítkovice-Ml. Boleslav 8:4
Č. Budějovice-Vítkovice 4:2
Vítkovice-Kometa 2:3sn
K. Vary-Vítkovice 2:3p
Slavia-Kometa 5:9
Liberec-Slavia 4:3sn
Slavia-Pardubice 1:2
Kladno-Slavia 1:4
Slavia-Plzeň 3:5

Nejproduktivnější hráči

Jiří Burger  15 bodů (8+7)
Viktor Ujčík 11 bodů (5+6)
Jan Káňa      8 bodů (4+4)
Tomáš Hertl     10 bodů (6+4)
Vladimír Růžička 9 bodů (1+8)
Tomáš Svoboda    7 bodů (6+1)

Sestavy v minulém kole

Málek – Malík, Kudělka, Ovčačík, Voráček, Sloboda, Trnka, Rehák, Sedlák – Ujčík, Burger, J. Káňa – Svačina, Štefanka, Szturc – Šedivý, Húževka, J. Sýkora – Pohl, Strapáč, Walker Kopřiva (42. Slipčenko) – Roth, Šulc, Kuboš, Krejčík, Kolařík, Barák, Špelda – Kalus, Jelínek, Tomica – T. Svoboda, V. Růžička, M. Čermák – Kůrka, Hertl, Sklenář – Micka, Jaškin, Doležal
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více