Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. října 2011

Proč jsem se nepral s Kočím? Zakázala mi to manželka, smál se Vašíček

Po zranění se vrátili dva obranné pilíře a bylo to znát. Jiří Vašíček i Petr Kadlec dali slávistické defenzivě řád a po posledním domácím výprasku od Komety udrželi sešívaní proti rozjeté Spartě čisté konto. "Nic lepšího jsem si pro návrat nemohl přát. Hrálo se proti Spartě, přišli lidi a my jsme vyhráli," usmíval se po utkání Vašíček.

Vrátil se do sestavy po třech zápasech a přestože ještě neměl svá žebra zcela doléčena, svou práci v derby odvedl na jedničku. I díky jeho důrazné hře na vlastním brankovišti se mohl jeho spoluhráč v bráně Dominik Furch radovat z první vychytané extraligové nuly v kariéře.

"Jasně, že kdyby se někdo dostal do vedení, rozstřílelo by se to. Ale my jsme po minulým domácím zápase, ve kterým jsme dostali devět gólů, chtěli hrát z obrany," odtajnil předzápasovou taktiku statný bek. "Věřili jsme, že ten jeden gól už nějak dáme. Sice přišel až v nájezdech, ale je z toho vítězství nad Spartou a to se cení."

Mezi hlavními lákadly duelu tradičních rivalů visel ve vzduchu i možný pěstní souboj mezi ním a novopečeným ostrým mužem Sparty Davidem Kočím. Z obránce, který chránil řadu let i největší hvězdy v NHL, jde mezi extraligovými mantinely strach. "Ale ani jsem ho na ledě nijak nevyhledával, spíš jsem si hlídal jejich rychlý a šikovný útočníky. Je to ale hora, větší než všichni ostatní," přiznal Vašíček.

Na druhou stranu však připomněl, že obrovitý obránce jistě nepřišel do Holešovic jen jako "mlátička". "Bylo vidět, že chtěl hrát hokej a hrál velice dobře, co jsem měl čas sledovat. Je to kvalitní hráč a ukázal, že v NHL nebyl jenom proto, aby se tam pral. Má i hokejový dovednosti."

Cestou do sprch však ještě s humorem utrousil: "No pravý důvod, proč jsme se dnes neprali, byl, že mě manželka před derby řekla, ať dneska nepřijdu domů zmlácenej. Asi o něm věděla," smál se Vašíček.

Autor mjk
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více