Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
24. října 2011

Slavia míří na led prvního Zlína, bude toužit po odvetě

Slavia má šanci na rychlou odvetu. V pátek doma proti Zlínu už sahala po vítězství, nakonec jí soupeř obral o dva body. Jen pár dní poté se oba týmy střetnou znovu - v úterní dohrávce 1. kola extraligy, jenž bylo odloženo po letecké tragédii v ruské Jaroslavli, při které zemřeli čestí hokejisté Karel Rachůnek, Josef Vašíček a Jan Marek. Výhodu domácího prostředí bude mít tentokrát Zlín, zápas začíná od 17:30.

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: Rostislav Vlach, Josef Turek
Největší úspěchy: mistrovský titul (2004), 2. místo (1995, 1999 a 2005)
Internet: www.hokej.zlin.cz
Hvězdy týmu: Petr Čajánek, Petr Leška, Martin Hamrlík

Zlín: aktuální lídr tabulky

Jsou první. Přitom stačilo tak málo a bylo by všechno jinak. Slávisté by o tom mohli vyprávět. Zlínské hokejisty dělilo v pátek v O2 areně 28 vteřin od porážky. V čase 59:32 však při power play Petr Leška mazácky vyrovnal a v nájezdech pak rozhodl o výhře Zlína Bedřich Köhler. Zatímco slávisté mluvili o ztraceném zápasu, hosté si domů vezli cenné dva body, které jim pomohly do pozice aktuálního lídra extraligy.

V neděli totiž tým PSG na obrat proti Slavii navázal domácím triumfem 2:0 nad Mladou Boleslaví a posunul se do čela tabulky. Vítěznou branku si znovu připsal Köhler, s osmi trefami nejlepší zlínský střelec. Nahrával mu Leška, pro změnu s 13 body nejproduktivnější hráč mužstva. Právě na jejich souhru a na další matadory Hamrlíka s Čajánkem se kouč Rostislav Vlach nejvíce spoléhá, od nich bude Slavii hrozit velké nebezpečí.

Bude také zajímavé sledovat, kdo se v úterý postaví do zlínské branky. Luboš Horčička je podle statistik aktuálně druhým nejlepším gólmanem extraligy, jenže zápas na Slavii mu příliš nevyšel, čtyřikrát inkasoval a na nájezdy ho nahradil Jakub Sedláček. Ten si v nich vedl skvěle, i s trochou štěstí, kdy za ním dvakrát zvonily tyče, nepustil za svá záda ani jeden ze tří pokusů slávistů. A bezchybný byl také proti Mladé Boleslavi, kdy dostal šanci od začátku utkání a vychytal nulu.

Slavia: nedaří se a nedaří…

To se Slavií zlínský obrat asi pořádně zamával. V neděli jela do Karlových Varů na led předposledního celku extraligy a měla jasný cíl – bodovat. Jenže v zápase vyhořela, inkasovala šest branek, ve třetí třetině už jen trochu zmírnila debakl a připsala si prohru 2:6.

Její nedělní soupeř se odpoutal ze dna od poslední Mladé Boleslavi a na dvanáctou Slavii ztrácí už jediný bod. Pohled na aktuální tabulku tak není pro svěřence kouče Vladimíra Růžičky moc lichotivý. Předchozí výhry nad Vítkovicemi a v derby se Spartou jsou po dvou porážkách rázem zapomenuty. A slávistické problémy pokračují.

V úterý čeká sešívané cesta do Zlína. Bude to velká výzva, postaví se lídrovi soutěže. A navíc je tu šance na odvetu za páteční porážku v O2 areně, což si moc dobře uvědomují i hráči v kabině. "Chtěli bychom Zlínu oplatit to, že u nás zvítězil. Musíme už prostě začít bodovat a zlepšit naší hru," burcoval po prohře v Karlových Varech obránce Jiří Vašíček.

Zlepšit budou muset slávisté především až příliš propustnou defenzivu, v posledních dvou zápasech inkasovali v normální hrací době deset branek. A v živé paměti mají ještě také nedávný devítigólový debakl doma s Kometou. S tím by ve Zlíně jen těžko mohli pomýšlet na úspěch... Jak si povedou v dohrávce 1. kola? Můžete se jet přesvědčit sami, pokud vyrazíte na výjezd se slávistickým fanklubem. Více informací na www.sesivani.com

Historická bilance Slavia vs. Zlín

Celkem 69 zápasů 21 – 5 – 11 – 5 – 27
Doma   35 zápasů 11 – 2 – 6 – 3 – 13
Venku  34 zápasů 10 – 3 – 5 – 2 – 14

Postavení v tabulce

1.  Zlín   7 – 3 – 2 – 2 37:29 29
12. Slavia 4 – 1 – 2 – 7 40:48 16

Poslední zápasy

K. Vary-Slavia 6:2
Slavia-Zlín 4:5sn
Slavia-Sparta 1:0sn
Vítkovice-Slavia 3:5
Slavia-Kometa 5:9
Zlín-Ml. Boleslav 2:0
Slavia-Zlín 4:5sn
Zlín-Kometa 4:1
Č. Budějovice-Zlín 4:0
Zlín-Vítkovice 4:2

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Růžička 13 bodů (3+10)
Tomáš Svoboda    11 bodů (8+3)
Tomáš Kůrka      11 bodů (7+4)
Petr Leška     13 bodů (3+10)
Bedřich Köhler 10 bodů (8+2)
Petr Čajánek   10 bodů (3+7)

Sestavy v minulém kole

Furch - Kolařík, Kuboš, Šulc, Roth, Vašíček, Krejčík, Špelda - Kůrka, Krenželok, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička, Sklenář - Kalus, Jelínek, Doležal - Micka, Hertl, M. Čermák - Jaškin Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, Veselý - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, Čech
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více