Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.10.2011

Slavia vrátila Zlínu prohru, Furch vychytal druhou nulu

1. kolo, úterý 25.10.2011, Zlín - Slavia
Zlín
0:3
0:2, 0:0, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Kalus (J. Krejčík, Krenželok), 19. Krenželok (Kůrka, Tomica), 60. T. Svoboda. Rozhodčí: Husička, Trombík - Dřínovský, M. Čech. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4373. Průběh utkání: 0:3.

Sestavy

Zlín

Sedláček - Hamrlík, Zámorský, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, Veselý - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech

Slavia

Furch - Kolařík, Kuboš, Šulc, Roth, Vašíček, J. Krejčík, Barák - Kůrka, Krenželok, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička, Sklenář - Kalus, P. Jelínek, Doležal - Micka, T. Hertl, M. Čermák

Odveta za nedávnou prohru v O2 areně se Slavii podařila. V dohrávce 1. kola extraligy červenobílí vyhráli ve Zlíně 3:0. Hlavními trumfy slávistů byla spolehlivá obrana a v brance výborný Dominik Furch, jenž si po derby připsal druhou vychytanou nulu v sezoně. Už v první třetině se trefili Petr Kalus a Lukáš Krenželok, třetí pojistku přidal v závěru do prázdné zlínské branky Tomáš Svoboda.

Úvod slávistům vyšel, proti Zlínu, jenž byl před zápasem v čele tabulky, začali nebojácně. Do první šance se prodral Micka, ale Sedláček jeho střelu vyrazil. O pár desítek vteřin později měl ještě větší příležitost Čermák, ale zlínský brankář ho vychytal. Domácí zahrozili poprvé vážněji při první přesilovce zápasu. Po obrovském závaru před Furchem byli blízko ke gólu Köhler se Zámorským.

Zlínskou početní výhodu pak předčasně ukončil faul Čajánka, kterého za chvíli doprovodil na trestnou lavici Míka a slávisté měli rázem dvojnásobnou přesilovku dlouhou 43 vteřin. Proti třem bránicím domácím se ještě neprosadili, ale po návratu vyloučeného Čajánka už ano. Před zlínskou brankou se blýskl pohotovým zakončením Petr Kalus a svým třetím gólem v dresu Slavie otevřel skóre utkání. Trefil se poprvé od 4. října.

Zlínu se brzy naskytla možnost na vyrovnání, ale ani jednu ze dvou následujících přesilovek nevyužil a přišel trest. Lukáš Krenželok se dostal z křídla do úniku a přestože byl tísněn obráncem, parádní střelou pod horní tyčku překonal Sedláčka. Do kabin tak po první třetině odcházeli mnohem spokojenější slávisté, hřál je dvoubrankový náskok. Překvapivý, ale zasloužený.

Dalo se očekávat, že do druhého dějství vstoupí zlínští hokejisté daleko aktivněji. A tak se také stalo, jejich tlak navíc umocnila další přesilovka. Ve zteči slávistické branky pak pokračovali i v dalších minutách. Jenže Furch se překonával, všechny šance domácích včetně té největší Ondráčka lapil. Nebezpečně potom pálil Köhler,o dorážku se snažil Hamrlík. Ale bylo to pořád bez gólového efektu.

Po další ubráněné přesilovce Zlína se pak dostali po delší době ke slovu zase slávisté, výhodu početní výhody dostali tentokrát oni. Třetí gól mohl dát Hertl, ale branku Sedláčka minul. Přesto ho to nemuselo tolik mrzet. Zlínští sice měli v prostřední části herně navrch, ale kontaktní branky se nedočkali. A hosté tak i po skončení druhé třetiny drželi slibné vedení 2:0.

Furch odolával zlínským útokům i v nástupu do třetí dvacetiminutovky. Tlak domácích se neustále stupňoval, ale kouzlo maskovaného muže ve slávistické brance pořád nemohl nikdo odčarovat. Nepovedlo se to především Romanu Vlachovi, jenž na něj nevyzrál ani v jedné ze dvou velkých šancích, které se daly označit jako stoprocentní.

Trápení domácích nebralo konce, neproměnili další přesilovku a čas na případný obrat se jim začal povážlivě krátit. V závěru se ještě pokusili o power play, ale při hře v šesti naopak sami inkasovali – do prázdné branky se trefil v čase 59:13 nejlepší slávistický střelec Tomáš Svoboda, jenž si do letošních statistik přidal už devátý zářez.

Slavia tak díky spolehlivé obraně a skvělému Furchovi v brance veze ze Zlína cenné vítězství, soupeři navíc vrátila nedávnou porážku z O2 areny (4:5 po nájezdech), kde jí doslova oloupil o dva body v dramatickém závěru. Napravila si také u fanoušků dojem po nedělním debaklu v Karlových Varech a v tabulce si znatelně polepšila, díky výhře se vyhoupla na deváté místo. Po patnácti zápasech má 19 bodů, přeskočila Vítkovice, Kometu i Litvínov (všichni 18 bodů).

Ohlasy trenérů
Rostislav Vlach (Zlín): "První třetina se nám nepovedla. Začali jsme hrát až od půlky zápasu. Herně jsme měli převahu, ale nedokázali jsme to vyjádřit gólově. V poslední třetině se nám ze šancí, které jsme měli, nepodařilo dát gól. Bez vstřeleného gólu nemůžeme vyhrát. Slavia hrála dobře v obraně a vyhrála zaslouženě."

Jiří Čelanský (Slavia): "Do utkání jsme vstoupili aktivně a v první třetině jsme měli více ze hry. Domácí jsme dostali do hry sami častými vyloučeními. Druhá třetina naopak patřila domácím, kteří si vytvořili dost gólových příležitostí. V této fázi zápasu nás hodně podržel brankář Furch. Odehráli jsme výborné utkání, co se týká obranné činnosti. Hráli jsme zodpovědně a na hraně sebeobětování. Hráči spoustu puků zblokovali a díky tomu jsme udrželi vedení, které jsme po dvou třetinách měli."

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více