Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.10.2011

Slávisté nedali branku a s Budějovicemi prohráli

17. kolo, neděle 30.10.2011, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
0:3
0:2, 0:1, 0:0
Č. Budějovice

Branky a nahrávky: 1. Langhammer (Gulaš), 16. Gulaš (Langhammer), 32. Langhammer (Gulaš). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Bádal, Rozlílek. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 2929. Průběh utkání: 0:3.

Sestavy

Slavia

Furch - Kadlec, Kolařík, Kuboš, Šulc, Roth, Krejčík, Vašíček - Micka, Krenželok, Tomica - Svoboda, Růžička, Sklenář - Kalus, Jelínek, Doležal - Kůrka, Hertl, Čermák - Jaškin

Č. Budějovice

Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš, Vráblík - Kotalík, Šimánek, Kašpařík - Gulaš, Langhammer, Podlešák - L. Květoň, Červený, Martynek - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný - Sailer.

V bojovném utkání červenobílým chybělo střelecké štěstí. HC Mountfield se dostal rychle do vedení a bez větších problémů dokráčel do vítězného konce. Nejlepším hráčem Slavie byl vyhlášen Vladimír Růžička ml.

V sedmnáctém kole se domácí Slavia postavila celku z Českých Budějovic. Zatímco hosté osidlují první příčku tabulky, sešívaní se propadají čím dál tím víc na dno. Kriticky potřebují jakýkoliv záchytný bod, od kterého by se odrazili. Jenže ten stále nepřichází.

Není to však tím, že by hráli špatně. Jen prostě nedávají góly a bez těch se holt nevyhrává. Budějovice trápení domácích dnes přerušit nehodlaly. Tomu také odpovídala první branka, která padla po padesáti devíti vteřinách hry. Gulašiho přihrávka našla Jakuba Langhammera, který z prostoru před brankovištěm přestřelil Furcha – 0:1.

Ani pár vyloučení domácím nepomohl. Spíš naopak. Slavia se v přesilových hrách trápila a narážela na zabezpečenou obranu Jihočechů. Skvělou šanci měl v patnácté minutě Růžička, který se ocitl osamocen před Furchovou bránou, ale přestřelil.

Zato budějovičtí střelci byli přesnější. O padesát vteřin později se z protiútoku trefil Milan Gulaš, který i přes obránce zamířil perfektně a zvedl vedení hostů na 2:0.

Ve druhé třetině se červenobílí trochu zvedli a mohli dokonce i skórovat. Jenže šance Hertla zakotvila na tom, že nedokázal kotouč zvednout dostatečně vysoko, a tak si s ním budějovický brankář v pohodě poradil.

Jestli se Slavia v přesilové hře trápila, Budějovice ji zvládly o trochu lépe. Sice v ní nedokázali vsítit, ale povedlo se jim to po třech vteřinách od návratu potrestaného Kuboše. Po parádní kombinaci zakončil opět Jakub Langhammer, kterému nepřihrával nikdo jiný než Gulaš. Oba si tedy mohli již v polovině zápasu připočítat tři kanadské body.

Do posledního dějství vstoupila Slavia o poznání lépe, jenže v zakončovaní se nic zásadního nezměnilo. Svoboda mohl hned zpočátku zahrozit, ale trefil jen Kovářův rychlý beton. Hosté si zakládali na precizní obraně, přes kterou málokdo prošel, a i přesto nikoho do zakončení nepouštěla. Kovář v bráně moc práce neměl. Jihočeši si své tři body zasluhují a pokračují ve skvostné jízdě, kterou tuto sezonu předvádí.

Ohlasy trenérů
Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "Bohužel nejsme doma dva zápasy schopni dát gól. Šance máme, ale nejsme schopni je proměnit. Snažili jsme se hrát trochu aktivněji a myslím si, že se nám to místy dařilo. Bohužel jsme z toho nic nevytěžili a bez vstřeleného gólu nemůžeme vyhrát. Jsme v pozici, ve které nechceme být. Jestli je čas na změny, není otázka pro mě. Ale budeme určitě jako první přeskupovat formace. Pořád týmu, který tady je, věříme."

Milan Kupka (HC MOUNTFIELD): "Pro nás to nebylo jednoduché utkání. Věděli jsme, že Slavia už musí konečně doma vyhrát. Víceméně jsme se bránili aktivní hře soupeře a z protiútoků jsme dávali góly. Kdybych to měl říci jednoduše, tak domácí byli aktivnější a my produktivnější."

Autor David Mičke, TJ
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více